Följ oss

Nyheter

Den värsta börsen är inte billig nog

Publicerad

den

Den värsta börsen är inte billig nog

En artikel i Bloomberg förklarar varför investerare ”skall stanna kvar i sidled när det gäller de Filippinska aktier. Artikeln ger kommentarer från Metropolitan Bank & Trust Co: s aktiechef, John Padilla, som citerar farhågor om hög inflation, stigande oljepriser, svagare peso, högre räntor och lägre likviditet. Han anser att den värsta börsen,  den Filippinska, inte är billig nog.

Mellan december och oktober i oktober rapporterade den filippinska börsen en nedgång om 17 procent. Därmed kom den filippinska börsen att bli världens största förlorande aktiemarknad Denna börs handlas nu till en värdering om 15 gånger uppskattat resultat för nästa år, detta är under dess femåriga genomsnitt”. Den senaste försäljningen från tillväxtmarknader och handelsspänningar mellan USA och Kina bidrar båda till att öka nedgången.

Kan falla under 7 000 på kort sikt

Padilla hävdar att filippinska aktier kan falla under 7 000 på kort sikt, säger artikeln och kan gå så lågt som 6 600. ”Du kan få en bättre avkastning med dina pengar genom att inte exponerad kapitalet för aktier, säger han ”där du i bästa fall får en platt avkastning men riskerar att förlora en del av pengarna om du köper fel aktier.”

Steven Ko på Rizal Commercial Banking Corp anser att även om det filippinska referensindexet kunde sjunka till 6 900, finns det också en chans att det kan stiga till 8 000 i år om sentimentet förbättras. ”Vi håller fortfarande pengarna, säger han,” men vi köper selektivt några av de översålda namnen som redan nu är värda att titta på. ”

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.