Följ oss

Nyheter

Ytterligare problem för Bitcoin

Publicerad

den

Ytterligare problem för Bitcoin

Bitcoin, den största kryptovalutan enligt marknadsvärde, har nyligen varit i nyheterna av alla felaktiga skäl. Den digitala valutans senaste fall under 6 000 USD tog Bitcoinkursen riskabelt nära 4 000 USD. Bitcoins senaste dunkel och den snabba försämringen som upplevs av andra digitala valutor är dock inte de enda problemen som kryptovalutorna ställts inför. Det är nog sannolikt att anta att vi ser Ytterligare problem för Bitcoin och andra kryptovalutor innan detta är över.

Det finns en rad problem som bitcoin och andra kryptovalutor ställs inför. Liksom när kryptovalutor kommer att bli mer allmänt accepterade och används för vanliga aktiviteter, såsom grundläggande betalningar och penningöverföringar, i större skala. Tyvärr visar data att bitcoinaktiviteten bland större betalningsprocessorer minskar.

”Trots att förhoppningar om 2018 skulle vara ett stort år för en allmän acceptans, visar forskning från analysföretaget Chainalysis att Bitcoin snabbt förlorar popularitet bland stora betalningsoperatörer”, rapporterar TNW. ”Resultaten visar att det totala antalet Bitcoin som hanterats av betalningsprocessorer har minskat 80 procent under årets första nio månader, rapporterar Reuters.”

Mognad som behövs för bitcoin

Bitcoin och andra digitala valutor har i stor utsträckning setts som spekulativa, flyktiga tillgångar. Många branschobservatörer fastnade förhoppningar om att kasta dessa etiketter på bitcoin som en mer allmänt accepterad betalningsform för daglig användning.

”Trenden tyder på att de digitala valutorna kämpar för att mogna från en spekulativ tillgång till ett legitimt alternativ till statsfinansierad valuta. Faktum är att bokföringsjätten KPMG nyligen drog samma slutsats i sin egen blockchain-rapport (som sedan har ifrågasatts av branschinsidenter) ”, enligt TNW.

Ett av de största problemen med kryptovalutorna är att även digitala valutor kan betraktas som ”allmänt accepterade”, även med bitcoins framträdande. ”Många av de mest grundläggande påståenden som gjorts av förespråkare av kryptovalutorna är helt enkelt inte sanna. Vi får veta att kryptovalutorna snabbt överför värde, att de hjälper till med att eliminera mellanhänder och att de är kostnadsfria, men inget av detta är sant ”, enligt forskningsföretaget Global Data.

De senaste uppgifterna indikerar bitcoin ägande delas alltmer jämnt mellan kortfristiga spekulanter och marknadsaktörer som är villiga att äga den största digitala valutan under långa perioder.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.