Följ oss

Nyheter

Därför går börsen ner – Ericsson en besvikelse

Publicerad

den

Därför går börsen ner - Ericsson en besvikelse

Därför går börsen ner – Ericsson en besvikelse. Ericsson som är det tredje största bolaget i OMXS30 (vikt ca 8%) drar ner hela börsen idag efter en kraftig rapportbesvikelse. Ericsson aktien är ner med nästan 14%, vilket bidrar negativt till utvecklingen i OMXS30-indexet med mer än 1%.

Ericsson redovisar en vinst före skatt, inklusive omstruktureringskostnader, på 1,8 miljarder kronor för fjärde kvartalet. Detta kan jämföras med vinsten på 7,8 miljarder kronor motsvarande period 2010.

Tabell över samtliga OMXS30-bolag och dess påverkan på dagens indexrörelse:

[table id=213 /]

Om Ericsson

Telefonaktiebolaget L M Ericsson är världens största tillverkare av utrustning för att bygga nätverk för mobil kommunikation, med en marknadsandel av 38 procent (2012). Det är ett svenskt telekommunikationsföretag med internationell inriktning.

Ericsson grundades 1876 av Lars Magnus Ericsson. Mellan 2001 och 2012 ägde Ericsson tillsammans med Sony mobiltelefontillverkaren Sony Ericsson. I oktober 2011 meddelades att Sony avsåg att förvärva Ericssons andel i bolaget för 1,05 miljarder euro och i februari 2012 slutfördes affären

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.