Följ oss

Nyheter

Så kan du köpa nordiska banksektorn i en affär

Publicerad

den

Så kan du köpa nordiska banksektorn i en affär. Detta är det fjärde inlägget i en serie om åtta. Vi har även skrivit ett inledande inlägg om hur du kan skydda

Så kan du köpa nordiska banksektorn i en affär. Detta är det fjärde inlägget i en serie om åtta. Vi har även skrivit ett inledande inlägg om hur du kan skydda portföljen genom sektorrotation.

I detta inlägg kommer vi att fokusera på den börshandlade sektor-ETF:en XACT Bank. Denna ETF passar bra för dig som tror på en fortsatt återhämtning på börsen och för banker i synnerhet. Underliggande index för denna ETF är NASDAQ OMX Nordic Bank & InsuranceTM-indexet. Indexet består av de största och mest omsatta aktierna inom banksektorn på de nordiska börserna i Stockholm, Helsingfors, Oslo och Köpenhamn. För närvarande ingår 13 bolag i indexet. Bolag och vikter presenteras i tabellen nedan.

[table id=212 /]

Nedan presenteras de ingående bankernas och försäkringsbolagens utveckling. Bäst i år har det gått för det danska Jyske Bank och danska Danske Bank med en uppgång med omkring 24 procent respektive 19 procent i lokal valuta.

ETF fakta – XACT Bank

Ticker: XACT Bank (Sverige)

Börs: Noterad på både Nasdaq OMX Stockholm och på Oslo Börs

Förvaltningskostnad: 0,40% per år

Replikeringsmetod: Syntetisk

Användning av vinst: Återinvestering

UCITS: Ja

Registreringsland: Luxemburg

Spread (idag 24 jan): 0,56% (skillnad mellan köp och säljkurs)

Utveckling 1 månad,%: 9,39%

Utveckling i år,%: 8,03%

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.