Följ oss

Nyheter

Danmark sänker räntan för fjärde gången på en månad

Publicerad

den

Danmark sänker räntan för fjärde gången på en månad

Danmark sänker räntan för fjärde gången på en månad. I ett fortsatt försök att behålla sin koppling till den oönskade euron har den danska centralbanken ännu en gång sänkt sin styrränta. Så sent som för en vecka sedan sänkte den danska centralbanken räntan till -0,5 procent. Denna sänkning innebär att den danska centralbanken genomfört den fjärde sänkningen på en månad och att den danska styrräntan nu ligger på -0,75 procent.

Den fasta växelkurspolitiken är en oumbärlig del av den ekonomiska politiken i Danmark, säger den danska riksbankschefen Lars Rohde. Han säger vidare att Danmarks centralbank har de nödvändiga instrumenten som krävs för att försvara den fasta växelkurspolitiken så länge som det tar.

Den danska kronan DKK, är peggad till Euron, vilket betyder att om Danmarks centralbank inte vill göra en Schweiz, det vill säga låta den danska kronan flyta så kommer centralbanken att behöva trycka upp väldigt mycket ny valuta.

Den enda börshandlade fonden med fokus på Danmark som vi har hittat är iShares MSCI Denmark Capped ETF (NYSEArca: EDEN).

Fortsätt läsa
1 kommentar

1 kommentar

  1. Pingback: Den danska centralbanken älskar att sänka räntorna - ETF-marknaden

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.