Följ oss

Nyheter

Oljesektorn är inte billig trots prisfallet på olja

Publicerad

den

Oljesektorn är inte billig trots prisfallet på olja

“The plunge in crude oil and natural gas prices has spurred a sell-off in energy stocks, making it a good time to buy the beaten-down sector.” Oljesektorn är inte billig trots prisfallet på olja

Detta är något som många investerare tagit till sig, något som gjort att miljarder dollar har flödat in till olje- och gassektor, i första hand till köp av aktier och börshandlade fonder med fokus på energisektorn. Sedan slutet av november har de börshandlade fonderna som replikerar utvecklingen av energisektorn, det vill säga de ETFer som köper aktier verksamma inom olje- och gassektorn sett inflöden på nästan 19 miljarder USD.

Den stora frågan är emellertid om dessa aktier är fynd på dessa nivåer eller om det finns ytterligare kursfall att vänta? Ett gammalt klassisk uttryck är att det finns fortfarande 100 procents nedsida gäller så klart även denna typ av aktier, men vad kan vi förvänta oss i realiteten? En titt på sektorn visar att energibolagen faktiskt handlas till sin relativt högsta nivå på många år, något som återspeglar den syn som investerarna har, nämligen att fallet i oljepriset kommer att återhämta sig snabbt.

Står emot bättre än vad oljepriset har gjort

Medan priset på olja har fallit snabbt och obevekligt sedan toppen på 107 USD i mitten av juni 2014 har nedgången i oljeaktier inte alls varit lika dramatiskt. Under denna period har priset på en av de mest handlade råoljorna, WTI, fallit med cirka 58 procent. Under samma tid har aktierna som ingår i energisektorn i S&P 500 backat med 24 procent.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.