Följ oss

Nyheter

CD91 ETF en satsning på guldproducenter

Publicerad

den

Lyxor NYSE Arca Gold BUGS (DR) UCITS ETF (CD91 ETF) är en UCITS -kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra jämförelseindexet NYSE Arca Gold BUGS TR

Lyxor NYSE Arca Gold BUGS (DR) UCITS ETF (CD91 ETF) är en UCITS -kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra jämförelseindexet NYSE Arca Gold BUGS TR. NYSE Arca Gold BUGS NTR Index (’HUINTR’) består av guldgruvor. Indexet ger exponering för kortsiktiga rörelser i guldpriset genom att inkludera företag som inte säkrar sin guldproduktion efter 1,5 år. HUI är ett modifierat, likaviktat index i amerikanska dollar.

De två största indexpositionerna viktas vid varje indexjustering till 15 procent, den tredje största positionen med 10 procent. De återstående 60 procenten tilldelas var och en lika stor vikt. Huruvida en aktie är berättigad att inkluderas i index beror på börsvärde, handelsvolym och ett antal andra kriterier. Indexet fastställdes den 15 mars 1996 med ett basvärde på 200 poäng.

Beskrivning av Lyxor NYSE Arca Gold BUGS (DR) UCITS ETF (CD91 ETF

Lyxor NYSE Arca Gold BUGS (DR) UCITS ETF investerar i aktier med fokus Basic Materials, World. Detta betyder att denna börshandlade fond köper aktier i guldproducerande företag. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (minst årligen).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,65% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (fullständig replikering). Lyxor NYSE Arca Gold BUGS (DR) UCITS ETF har förvaltade tillgångar på 299 miljoner GBP. CD91 ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Luxemburg.

Handla CD91 ETF

Lyxor NYSE Arca Gold BUGS (DR) UCITS ETF (CD91 ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDGLDU
Euronext ParisEURGLDM
Frankfurt Stock ExchangeEURCD91
SIX Swiss ExchangeUSDCBGOLDUS
SIX Swiss ExchangeCHFCBGOLD
Stuttgart Stock ExchangeEURCD91
XETRAEURCD91

Största innehav

NamnValutaVikt %SektorLand
BARRICK GOLD CORPUSD15.42%MaterialsKanada
NEWMONT GOLDCORP CORPUSD15.03%MaterialsUSA
FRANCO-NEVADA CORPUSD11.53%MaterialsKanada
PRETIUM RESOURCES INCUSD3.02%MaterialsKanada
SEABRIDGE GOLD INCUSD3%MaterialsKanada
WHEATON PRECIOUS METALS CORPUSD2.94%MaterialsBrasilien
SSR MINING INCUSD2.9%MaterialsKanada
KIRKLAND LAKE GOLD LTDUSD2.86%MaterialsKanada
ROYAL GOLD INCUSD2.83%MaterialsUSA
ALAMOS GOLD INC-CLASS AUSD2.8%MaterialsKanada

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.