Följ oss

Nyheter

BOAT ETF en satsning på företag inom den globala sjöfarten

Publicerad

den

SonicShares Global Shipping ETF (BOAT ETF) spårar ett modifierat börsvärdevägt index över globalt noterade företag som sysslar med sjöfart. SonicShares Global Shipping ETF (BOAT ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,69 procent.

SonicShares Global Shipping ETF (BOAT ETF) spårar ett modifierat börsvärdevägt index över globalt noterade företag som sysslar med sjöfart. SonicShares Global Shipping ETF (BOAT ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,69 procent.

SonicShares Global Shipping ETF (BOAT ETF) har tidigare handlat under kortnamnet SEA. Denna börshandlade fond upphörde att handlas den 14 februari 2020 men har alltså gjort en come back under ett nytt namn. Observera att det även finns en annan börshandlad fond som handlas under det gamla kortnamnet, U.S. Global Sea to Sky Cargo ETF (NYSE Arca: SEA).

BOAT Factset Analytics Insight

BOAT hanteras passivt för att tillhandahålla ren exponering för vattentransportindustrin. Indexet letar efter globalt noterade företag som får betydande intäkter från fraktsjöfart, torrbulktransporter och olje- och naturgastransporter. Kvalificerade företag måste uppfylla minimikrav för investeringar och likviditet inklusive ett lägsta börsvärde på 250 miljoner USD.

Den resulterande portföljen rankas efter börsvärde, med de åtta bästa aktierna tilldelade 5 % portföljvikt vardera. Återstående värdepapper viktas med marknadsvärde, med förbehåll för ett 4%-igt värdepapperstak och ett likviditetstak. Indexet ombalanseras halvårsvis.

Fondsammanfattning

SonicShares™ Global Shipping ETF (BOAT) ger ren exponering för den globala sjöfartsindustrin. BOAT är en indexerad ETF som strävar efter att ge resultat som, före avgifter och utgifter, motsvarar Solactive Global Shipping Index. Indexet består av globala rederier som sysslar med sjötransport av varor och råvaror, inklusive konsument- och industriprodukter, fordon, torrbulk, råolja och flytande naturgas. Sjöfarten anses vara livlinan för de amerikanska och globala ekonomierna, eftersom omkring 90 % av världens handel sker till sjöss.

Med ekonomins fortsatta beroende av världshandel, just-in-time tillverkning och lagerhantering bör vårt beroende av sjöfart fortsätta, vilket i sin tur bör gynna rederiaktier. BOAT tillåter investerare att uttrycka en hausseartad syn inte bara på denna kritiska industri, utan också på den förväntade återhämtningen av den globala ekonomin som den upprätthåller.

Fondsammanfattning

Indexet är ett regelbaserat index som syftar till att ge exponering mot en global portfölj av företag som identifieras som engagerade i vattentransportbranschen. Under normala omständigheter kommer minst 80 % av fondens nettotillgångar, plus upplåning för investeringsändamål, att investeras i Global Shipping Companies.

Den kan också investera i värdepapper eller andra investeringar som inte ingår i indexet, men som fondens investeringsrådgivare tror kommer att hjälpa den att spåra indexet. Fonden är icke-diversifierad.

Handla BOAT ETF

SonicShares Global Shipping ETF (BOAT ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i SEA ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med SonicShares Global Shipping ETF (BOAT ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i SonicShares Global Shipping ETF (BOAT ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

KortnamnNamnVikt %
316 HKORIENT OVERSEAS INTL6.01%
ZIMZIM INTEGRATED SHIPPING SERV SHS5.73%
9104 JPMITSUI O.S.K.LINES5.59%
MAERSKB DCA.P. MOLLER-MAERSK5.53%
HLAG GRHAPAG-LLOYD AG5.44%
1919 HKCOSCO SHIPPING HLD4.96%
9107 JPKAWASAKI KISEN KAI4.79%
1308 HKSITC INTERNATIONAL4.60%
MATXMATSON INC4.49%
ATCOATLAS CORP3.97%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.