Följ oss

Nyheter

Avvakta att köpa bomull

Publicerad

den

Avvakta att köpa bomull. Under det senaste tre månaderna har iPath Dow Jones-UBS Cotton Subindex Total Return ETN (NYSEArca: BAL), det certifikat

Avvakta att köpa bomull. Under det senaste tre månaderna har iPath Dow Jones-UBS Cotton Subindex Total Return ETN (NYSEArca: BAL), det certifikat som brukar användas av dem som vill ha en exponering mot bomullspriset, stigit med cirka 14 procent. Bomull är emellertid en av de mer volatila råvarorna på marknaden och investerare bör vara försiktig om de förväntar sig att BALs senaste hausseartade utveckling kommer att fortsätta. Det är kanske bättre att avvakta att köpa bomull för att istället försöka plocka upp denna råvara till ett lägre pris?

Föll efter rekordstora skördar

BAL hade det svårt under 2015, precis som många andra av de börshandlade fonder och certifikat som ger investerarna exponering mot råvaror. BAL föll kraftigt i spåren av rekordbomullsskördar och en stigande dollar. Även i år förväntas skördarna överstiga efterfrågan, vilket blir för det femte året i rad. Det är en dämpad global efterfrågan som tynger, bland annat eftersom en allt större del av våra kläder görs av annat än bomull i dag. Samtidigt har den Internationella valutafonden reviderat ned den globala tillväxten från 3,7 procent till 3,4 procent under april 2016. Bomullpriset är känsligt för ekonomisk statistik eftersom efterfrågan är knuten till konsumtionen på grundläggande objekt som kläder, lakan och handdukar.

Gynnas av en svagare dollar

BAL, liksom andra råvaruprodukter, gynnas av den fallande amerikanska dollarn. Det finns emellertid vissa marknadsbedömmare som tror att PowerShares DB U.S. Dollar Index Bullish Fund (NYSEArca: UUP), en börshandlad fond som spårar prisrörelsen för den amerikanska dollarn mot en korg av valutor, inklusive euron, japanska yen, brittiska pund, kanadensiska dollar, svenska kronor och schweiziska franc, är redo att återhämta sig. Om så är fallet kan detta leda till att alla de börshandlade produkter, både ETFer och Certifikat, riskerar att utsättas för en press nedåt.

Bomullterminer har anslutit sig den senaste tidens rally vi sett i råvarupriserna, och de handlas nu i den övre delen av sitt historiska prisintervall. En titt på fundamenta gör emellertid att det går att ifrågasätta hur pass hållbart rallyt i bomull egentligen är. När det gäller bomull handlar allt till sist och syvende om Kina, det land som är både den största producenten och konsumenten av denna fiber. Den som har för avsikt att etablera en position i bomull bör ägna stor uppmärksamhet åt den kinesiska regeringens försäljning av landets strategiska bomullsreserver. Det uppskattas att Kina har sålt av cirka två miljoner balar från sina reserver, men trots detta kontrollerar landet fortfarande mer än hälften av de globala leveranserna.

Dollar kan utgöra ett problem

Dollarn kan utgöra ett problem för den som investerar i råvaror, särskilt som spekulationerna har intensifierats om att FED skall höja räntan. Om vi tittar på det dagliga diagrammet för bomullspriset märker vi priserna ligger nära en topp, eftersom marknaden har befunnit sig en allmän uppåtgående trend sedan senaste dalar noterades i slutet av februari. Priserna är ovan både 20- och 200-dagars glidande medelvärde och 14-dagars RSI är ganska stark, med en aktuell avläsning av 60,17. Det kan således vara värt att avvakta att köpa bomull.

Bomullspriset

Pris på bomull i USD cent per pund. Du kan se aktuellt pris på terminen (Cotton No . 2) närmast förfall samt diagram över historiska värden. Håll muspekaren över grafen för att se historiska bomullspriser i siffror. Du kan även välja grafer över olika långa perioder.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

XAD2 ETC spårar priset i silver och valutasäkras till euro

Publicerad

den

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) investerar i silver. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a.. ETC replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC har tillgångar på 116 miljoner euro under förvaltning. ETC är äldre än 5 år och har sin hemvist i Jersey.

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) investerar i silver.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a. Denna ETC replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC har tillgångar på 116 miljoner euro under förvaltning. ETC är äldre än 5 år och har sin hemvist i Jersey.

Investeringsstrategi

Silverspotpriset är priset på silver i amerikanska dollar. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla XAD2 ETC

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade produkt.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURXAD2
gettexEURXAD2
Borsa ItalianaEURXAD2
Stuttgart Stock ExchangeEURXAD2
London Stock ExchangeEUROXA2
SIX Swiss ExchangeEURXAD2

Fortsätt läsa

Nyheter

IGWD ETF en globalfond som valutasäkras i brittiska pund

Publicerad

den

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 205 miljoner GBP under förvaltning. IGWD ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IGWD?

  1. Diversifierad exponering mot utvecklade företag
  2. Direktinvesteringar i ett brett spektrum av industriföretag
  3. Internationell marknadsexponering och exponering utanför GBP säkras tillbaka till GBP månadsvis

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index som består av företag som också säkrar varje valutaexponering i indexet tillbaka till GBP på månadsbasis.

Investeringsstrategi

MSCI World (GBP Hedged)-index spårar aktier från 23 utvecklade länder över hela världen. Valutasäkrad till brittiska pund (GBP).

Handla IGWD ETF

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXIGWD
gettexEUR2B73

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
AAPLAPPLE INCInformation Technology4.58US0378331005USD
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology3.73US5949181045USD
AMZNAMAZON COM INCConsumer Discretionary2.01US0231351067USD
GOOGLALPHABET INC CLASS ACommunication1.38US02079K3059USD
GOOGALPHABET INC CLASS CCommunication1.31US02079K1079USD
TSLATESLA INCConsumer Discretionary1.25US88160R1014USD
UNHUNITEDHEALTH GROUP INCHealth Care0.98US91324P1021USD
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care0.95US4781601046USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology0.82US67066G1040USD
XOMEXXON MOBIL CORPEnergy0.79US30231G1022USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Förvaltare beskriver de senaste trenderna på AI-marknaden

Publicerad

den

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med hemvist i Irland. Fonden följer Solactive Cloud Technology Equal Weight Index och strävar efter att ge likaviktad tillgång till företag med betydande exponering mot moln datorteknik. Detta kommer att omfatta företag från tre underteman, infrastructure as a service, platform as a service och software as a service.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära