Följ oss

Nyheter

Handla Bomull med CFDer

Publicerad

den

Det krämvitfärgade fiberfyllda materialet känt för oss som bomull, har odlats i Indien i över 6000 år. Tillverkad av bomullsplantan är den idealisk för varma, semitropiska klimat, bladen är var och en uppdelad i tre delar, åtföljda av cylindriska frön där bomullsfibern blommar, för bearbetning och senare användas för bomull och bomullsfibrer. Bomullen används av alla klädmärken i världen, speciellt för jeansindustrin av märken som Levi’s Strauss och många andra. Handla Bomull med CFDer.

Det krämvitfärgade fiberfyllda materialet känt för oss som bomull, har odlats i Indien i över 6000 år. Tillverkad av bomullsplantan är den idealisk för varma, semitropiska klimat, bladen är var och en uppdelad i tre delar, åtföljda av cylindriska frön där bomullsfibern blommar, för bearbetning och senare användas för bomull och bomullsfibrer. Bomullen används av alla klädmärken i världen, speciellt för jeansindustrin av märken som Levi’s Strauss och många andra. Handla Bomull med CFDer.

Fördelar för handel med bomull med AvaTrade

• Upp till 200:1 hävstång på Cotton CFD-affärer

• Handla på en 17,5 timmars marknad

• Support dygnet runt på 14 språk

• En internationellt reglerad mäklare

• Både manuella och automatiserade handelsplattformar tillgängliga

Bomullshandelsmarknad

Bomull som råvara har många egenskaper, dess starka, absorberande och hållbara, som används för att göra lätta och slitstarka kläder och tyger, och har blivit världens mest använda tyg för klädtillverkning hittills. Med detta är efterfrågan på bomull stor. Bomullshandel sker på New York Board of Trade-börsen (NYBOT), men handlas också på andra större börser, såsom Zhengzhou Commodity Exchange (ZCE) och Intercontinental Exchange.

Kontraktsspecifikationer

• Bomulls öppettider: 02:00 till 19:19 (GMT)

• Minsta handelsstorlek: 10

• Kontraktsstorlek: 100 lbs

• Tickersymboler: COTTON#2

• Prisuppgift: cent per lbs.

• Tickstorlek: 0,0001 USD

Börja handla nu

Vad som påverkar bomullspriset

Det är framför allt klimat- och vädermönstren som påverkar priset på denna vara, som med de flesta underliggande jordbrukstillgångar. Både översvämningar och torka kommer att ha en enorm inverkan på skördarna och bör arbetas in som en faktor när man vill handla med bomulls-CFD. Bomullspriserna kan också påverkas av konkurrerande textilier som dess främsta konkurrent ull och vissa syntetiska fibrer som polyester. Polyester är till exempel mycket enklare att få till och är billigare och kan sänka priset på bomull avsevärt, som 2003 års bomullsterminsprisrörelse.

De viktigaste länderna som bidrar till bomullsmarknaden för bomullshandel: på första plats är Kina som producerar 6 532 tusen ton, en nära tvåa är Indien som producerar 6 423 tusen ton och amerikanska bomullsproducenter med över 3 553 per år. Länder som konsumerar mest bomull är Kina med en ANVÄNDNING inhemsk konsumtion på 35 500 (1 000 480 lbs. balar) årligen, Indien med 24 000 och Pakistan 10 200. Dessa länder sägs konsumera mest bomull, men de flesta av deras slutprodukter säljs sedan vidare till Europa och över hela världen.

Förstå bomullshandel

Kom ihåg att alltid handla med råvaror som du kan hålla dig à jour med deras nyckelkomponenter såsom kontraktsvärde, marginalkrav och känna till ticker-symbolen (för det här exemplet kommer vi att använda detta: COTTON#2 @ 70,39). Värdet på råvarukontraktet baseras på det aktuella priset på marknaden, vilket multipliceras med den faktiska kontraktsstorleken.

För exemplet kommer vi att säga att bomullskontraktet motsvarar motsvarande 10 000 pound multiplicerat med $0,7039 per pound. En prisförändring från 70,39 till 72,24 skulle ge avkastning. ($0,7224 – $0,7039) x 10 000 = $185 vinst på en lång position eller motsvarande förlust på en kort position.

Vanliga frågor om bomullshandel

• Vad gör att priset på bomull förändras?

Bomullspriserna styrs främst av vädret. Översvämningar och torka kan ha en betydande inverkan på priset på denna jordbruksvara. Det finns dock några andra faktorer som kan påverka priset, såsom ändrade myndighetsföreskrifter eller priset på ersättning för bomull.

Priset på bomull rasade till exempel 2003 då polyester blev det föredragna materialet för många plagg. Värdet på den amerikanska dollarn kan också påverka priset på bomull, och det kan också priset på olja eftersom billigare olja betyder billigare polyestertyg.

• Ska jag handla bomull?

Som är fallet för många råvaror kan priset på bomull vara ganska volatilt. Istället för att dra sig undan denna volatilitet bör handlare anamma den. Ökad volatilitet ger också handlare en ökad chans att göra större vinster, särskilt i kombination med den hävstång som finns vid handel med bomull. Bomull är också ett bra sätt att spekulera i global tillväxt. I takt med att jordens befolkning växer ökar också behovet av bomull, men samtidigt kan mängden bomull som odlas minska när marken övergår till att odla mat för den större befolkningen.

• Hur kan jag handla bomull?

Det mesta bomull handlas genom terminskontrakt eller optioner. Dessa kanske inte är de bästa handelsfordonen för många återförsäljare. Ett termins- eller optionskonto krävs, och hävstången på terminer och optioner kan vara ganska stor. Den initiala investeringen för terminer är också ganska stor. Både terminer och optioner lider också av tidsförfall, vilket måste beaktas i handeln. Ett bättre sätt att handla med bomull är genom CFD:er, som möjliggör exponering mot marknaden och spekulation om prisförändringen på bomull utan någon av de andra bekymmerna.

Registrera dig nu Eller prova gratis demo

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

IUME ETF investerar i amerikanska aktier med momentum

Publicerad

den

iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (IUME ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 105 aktier.

iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (IUME ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 105 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) är en mycket stor ETF med tillgångar på 931 miljoner GBP under förvaltning. IUME ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IUME?

Exponering mot en portfölj av amerikanska företag som uppvisar momentumfaktorn samt positiva miljö-, sociala och styrningsegenskaper (ESG).

Utesluter uttryckligen emittenter baserat på deras inblandning i följande affärsområden/aktiviteter (eller relaterade aktiviteter): kontroversiella vapen, kärnvapen, civila skjutvapen, tobak, oljesand och termiskt kol.

Designad för investerare som letar efter ett hållbart tillvägagångssätt för att komma åt momentumaktier.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att ge investerare en avkastning, som består av kapitaltillväxt och inkomst, som återspeglar avkastningen från MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select Index.

Investeringsstrategi

MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select-index spårar amerikanska aktier som är valda enligt momentumfaktorstrategin och ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning). Moderindexet är MSCI USA-index.

Handla IUME ETF

iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (IUME ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på Euronext Amsterdam.

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDIUME
SIX Swiss ExchangeUSDIUME

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology7.45US5949181045USD
AAPLAPPLE INCInformation Technology5.06US0378331005USD
PGPROCTER & GAMBLEConsumer Staples3.09US7427181091USD
LLYELI LILLYHealth Care3.09US5324571083USD
COSTCOSTCO WHOLESALE CORPConsumer Staples2.94US22160K1051USD
KOCOCA-COLAConsumer Staples2.91US1912161007USD
PEPPEPSICO INCConsumer Staples2.79US7134481081USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology2.63US67066G1040USD
BMYBRISTOL MYERS SQUIBBHealth Care2.57US1101221083USD
ADPAUTOMATIC DATA PROCESSING INCInformation Technology2.34US0530151036USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Investeringar i solenergi närmar sig samma nivåer som oljeinvesteringar

Publicerad

den

EQM Indexes säger att investeringar i solenergin stiger till rekordhöga nivåer av den globala energimixen och når oljeinvesteringar. Senior rådgivare för EQM Indexes Steve Derkash ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att prata om gruppens månatliga solenergirapport och hur solenergiinvesteringar tenderar att gå om oljeinvesteringar 2023.

Solar Energy UCITS ETF ”TANN” strävar efter att erbjuda ren exponering mot den snabbt växande globala solenergiindustrin, genom att följa EQM Global Solar Energy Index som är fokuserat på företag som får betydande intäkter från solenergirelaterad affärsverksamhet.

Handla TANN ETF

HANetf Solar Energy UCITS ETF (TANN ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

BOLD gör sin månatliga ombalansering

Publicerad

den

Vinter ByteTree BOLD (BOLD1) har slutfört sin månatliga ombalansering. De nya vikterna är 22,6 % för Bitcoin och 77,4 % för guld. Bitcoin ser en ökning med 0,6% medan guld minskade i enlighet med detta. 360-dagarsvolatiliteten för Bitcoin och guld nådde 47,8 % respektive 13,9 %.

Vinter ByteTree BOLD (BOLD1) har slutfört sin månatliga ombalansering. De nya vikterna är 22,6 % för Bitcoin och 77,4 % för guld. Bitcoin ser en ökning med 0,6% medan guld minskade i enlighet med detta. 360-dagarsvolatiliteten för Bitcoin och guld nådde 47,8 % respektive 13,9 %.

Att göra smartare kryptoindex för ETF-emittenter

Vinter är en reglerad indexleverantör specialiserad på kryptotillgångar. Vi konstruerar, beräknar och underhåller index som spåras av finansiella produkter.

Utforska vårt indexerbjudande eller se våra kunders produkter för att se hur ett Vinter-index kan hjälpa fonder och kapitalförvaltare att skaffa fler tillgångar och konkurrera på produkter snarare än avgifter.

Fortsätt läsa

Populära