Följ oss

Nyheter

Är det dags att titta på högavkastningobligationer igen?

Publicerad

den

Är det dags att titta på högavkastningobligationer igen?

Federal Reserve Chair Jerome Powell fick kapitalmarknaderna att känna sig glada. Han triumferande efter att ha avgivit ett tal på Economic Club of New York på onsdagen där han lät mer duvaktig om centralbankens avsikt att höja räntorna ytterligare. Skulle Powell vända omkopplaren tillbaka till risk-on för investerare? Är det dags att titta på högavkastningobligationer igen?

Den allmänna konsensusen på marknaderna tycktes tyckas så att Dow Jones Industrial Average steg med 600 poäng vilket också kan ha återupptagit ett intresse tillbaka till högavkastningobligationer, eftersom investerare kan tolka Powells kommentarer att den börsuppgången fortfarande visar livstecken.

För att mätta aptiten för högavkastningobligationer kan investerare titta på börshandlade fonder (ETF) som iShares iBoxx $ High Yield Corporate Bond ETF (NYSEArca: HYG), ProShares High Yield—Interest Rate Hedged (BATS: HYHG) och WisdomTree Interest Rate Hedged High Yield Bond ETF (NasdaqGM: HYZD).

HYG följer investeringsresultatet för Markit iBoxx® USD Liquid High Yield Index, som består av högavkastande amerikanska företagsobligationer som har lägre än investeringskvalitet. HYHG följer prestanda för Citi High Yield Index och fördelar 80% av sina totala tillgångar i högavkastningsobligationer och korta placeringar i Treasury Securities för att hedga höjda räntor. HYZD försöker följa BofA Merrill Lynch 0-5 Year U.S. High Yield Constrained, Zero Duration Index, vilket ger lång exponering för BofA Merrill Lynch 0-5 år US High Yield Constrained Index, samtidigt som man försöker hantera ränterisk genom att använda korta positioner i amerikanska statsobligationer.

Ett generellt samförstånd

Det generella samförståndet är att en höjning av höjningen i december säkert kommer att inträffa då CME-gruppens FedWatch Tool, en algoritm som beräknar sannolikheten för en höjning av höjningen under en viss månad, nu visar en 82,7% chans att Fed kommer att införa en fjärde räntehöjning i slutet av 2018. Med räntehöjningar och värdepappersföretag som Goldman Sachs som går med i JP Morgan i att sjunga kören av fler räntehöjningar för att komma fram till 2019, skulle efterfrågan på högavkastningobligationer kunna öka.

Att behovet av högavkastande tillgångar skulle kunna stimuleras till ännu mer om ett rally skulle uppstå i amerikanska aktier. Trots att både aktie- och obligationsmarknaden går i takt med sin down-trumma, kan en risk-on-känsla brinna antingen tillgångsklass.

För närvarande verkar marknaderna välkomna Powells senaste kommentarer om ekonomin, eventuellt vinkar de höga avkastningarna.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.