Följ oss

Nyheter

HYG ETF satsar på högavkastande obligationer

Publicerad

den

iShares iBoxx $ High Yield Corporate Bond ETF (HYG ETF) spårar ett marknadsvägt index för amerikanska högavkastande obligationer. iShares iBoxx $ High Yield Corporate Bond ETF (HYG ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,48 procent.

iShares iBoxx $ High Yield Corporate Bond ETF (HYG ETF) spårar ett marknadsvägt index för amerikanska högavkastande obligationer. iShares iBoxx $ High Yield Corporate Bond ETF (HYG ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,48 procent.

HYG Factset Analytics Insight

HYG var den första drivkraften på marknaden med hög avkastning på företagsobligationer. I många år har det varit en av de största och mest likvida ETFerna för junk bonds, tillsammans med ärkerivalen JNK.

Dess kärnexponering genom iBoxx -indexet som den spårar är solid och täcker det mest likvida hörnet på skräpobligationsmarknaden. HYG replikerar mycket av den totala skräpobligationsmarknaden, men ofta med kortare löptid, lägre räntekänslighet och också lägre avkastning. HYG tenderar att spåra sitt index närmare än de flesta. Direktjämförelser är dock svåra, eftersom HYGs underliggande indexfaktorer i transaktionskostnader, medan andra, efter branschkonvention, inte gör det. Sammanfattningsvis är HYG en ankarhyresgäst på ETF -obligationsmarknaden.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för Markit iBoxx® USD Liquid High Yield Index (”underliggande index”). Det underliggande indexet är ett regelbaserat index som består av amerikanska dollarn, högavkastande företagsobligationer till salu i USA. Fonden kommer i allmänhet att investera minst 90% av sina tillgångar i de underliggande indexets värdepapper och kan investera upp till 10% av sina tillgångar i vissa terminer, optioner och swapkontrakt, likvida medel samt värdepapper som inte ingår i det underliggande indexet.

Varför HYG?

  1. En av de mest använda ETFerna för högavkastande obligationer.
  2. Exponering för ett brett spektrum av amerikanska högavkastande företagsobligationer
  3. Används för att söka högre inkomst

Investeringsmål

IShares iBoxx $ High Yield Corporate Bond ETF syftar till att spåra investeringsresultaten för ett index som består av amerikanska dollarnominerade högräntade företagsobligationer.

Handla HYG ETF

iShares iBoxx $ High Yield Corporate Bond ETF (HYG ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i HYG ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Shares iBoxx $ High Yield Corporate Bond ETF (HYG ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Följ kursen på HYG ETF.

Största innehav

EmittentVikt (%)
CCO HOLDINGS LLC2.07
FORD MOTOR CREDIT COMPANY LLC2.04
OCCIDENTAL PETROLEUM CORPORATION1.65
BAUSCH HEALTH COMPANIES INC1.34
CENTENE CORPORATION1.33
CSC HOLDINGS LLC1.26
TENET HEALTHCARE CORPORATION1.20
HCA INC1.07
CHS/COMMUNITY HEALTH SYSTEMS INC1.04
TRANSDIGM INC1.02

Innehav kan komma att förändras