Följ oss

Nyheter

CLOU ETF ger exponering mot molnsektorn

Publicerad

den

Global X Cloud Computing ETF (Nasdaq: CLOU ETF) ger exponering för ett globalt aktieindex av marknadsvärde för företag som är involverade i molnsektorn.

Global X Cloud Computing ETF (Nasdaq: CLOU ETF) ger exponering för ett globalt aktieindex av marknadsvärde för företag som är involverade i molnsektorn. CLOU är en utdelande ETF som delar ut erhållen utdelning till sina andelsägare halvårsvis. Denna börshandlade fond kommer med en förvaltningskostnad på 0,68 procent.

CLOU erbjuder aktieexponering till molndatorföretag. Denna ETF innehar aktier i 36 företag som licensierar och levererar programvara via internet via prenumeration, tillhandahåller en plattform för att skapa programvara via internet, tillhandahålla virtualiserad datoranvändning via internet, äga eller hantera datacenter eller skapa eller distribuera relaterad hårdvara. Företagen måste ha en intäkt på minst 50% från dessa aktiviteter för att inkluderas. Indexet tillåter också alla företag som tjänar mer än $ 500 miljoner från sådana åtgärder, oavsett intäktsprocent. Den totala exponeringen för sådana företag är begränsad till 10%. Indexet väljer företag över takspektrumet och på utvecklade och framväxande marknader. Det tillämpar inga ytterligare filter utöver de som definierar utrymmet. Aktieinnehaven är viktade.

Global X Cloud Computing ETF (CLOU) strävar efter att investera i företag som är positionerade för att dra nytta av den ökade antagandet av cloud computing-teknik, inklusive företag vars huvudsakliga verksamhet är att erbjuda datorprogramvara som en tjänst (SaaS), Platform-as- a-Service (PaaS), Infrastructure-as-a-Service (IaaS), förvaltat serverlagringsutrymme och förvaltningar av datacenter för fastighetsinvesteringar och / eller moln- och edge-datainfrastruktur och hårdvara.

Fondens mål

Global X Cloud Computing ETF (CLOU) försöker tillhandahålla investeringsresultat som i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsprestanda, före avgifter och kostnader, för Indxx Global Cloud Computing Index.

Vaför CLOU?

Hög tillväxtpotential – CLOU gör det möjligt för investerare att få tillgång till hög tillväxtpotential genom företag som är positionerade för att dra nytta av den ökade användningen av cloud computing-teknik.

Obegränsad strategi – CLOUs komposition överskrider klassisk sektor, industri och geografiska klassificeringar genom att spåra ett framväxande tema.

ETF-effektivitet – I en enda affär ger CLOU tillgång till dussintals företag med hög exponering för molnet

Fondöversikt

Investeringen syftar till att ge investeringsresultat som i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsprestanda före avgifter och kostnader för Indxx Global Cloud Computing Index. Fonden investerar minst 80% av dess totala tillgångar i värdepapper i det underliggande indexet och i amerikanska depåbevis (”ADRs”) och globala depåbevis (”DDR”) baserat på värdepapper i det underliggande indexet. Det underliggande indexet är utformat för att ge exponering till börsnoterade företag som är positionerade för att dra nytta av den ökade antagandet av cloud computing-teknik. Det är icke-diversifierat.

Handla CLOU ETF

Global X Cloud Computing ETF (Nasdaq: CLOU ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. Det går att handla denna ETF genom CMC Markets.

Även IG erbjuder erbjuder handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

Vikt (%)KortnamnNamn
5.11SHOPSHOPIFY INC – CLASS A
4.92ZSZSCALER INC
4.68TWLOTWILIO INC – A
4.35DBXDROPBOX INC-CLASS A
4.31ZMZOOM VIDEO COM-A
4.18PCTYPAYLOCITY HOLDING CORP
4.11PAYCPAYCOM SOFTWARE INC
3.98CRMSALESFORCE.COM INC
3.78FSLYFASTLY INC – CLASS A
3.71AKAMAKAMAI TECHNOLOGIES INC

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.