Följ oss

Nyheter

KBWD ETF En konsekvent utdelningsbetalande ETF med riskabel stabilitet

Publicerad

den

KBWD ETF En konsekvent utdelningsbetalande ETF med riskabel stabilitet

Invesco KBW High Dividend Yield Financial ETF (KBWD ETF) är en amerikansk börshandlad fond som spårar ett avkastningsviktat index för amerikanska finansföretag.

KBWD Factset Analytics Insight

KBWD strävar efter att ge exponering mot finanssektorn i USA. Förutom att välja aktier med konkurrenskraftig utdelningsavkastning följer fonden också en modifierad metod för utdelningsviktning. Fokus på aktier med hög utdelning lutar KBWDs portfölj väsentligt från den breda finansmarknaden. Det utesluter också industrigiganter, till förmån för mindre företag som erbjuder större avkastning. Det följer att KBWD lutar litet. Fondens utdelningsinriktade strategi leder också till massiva satsningar, eftersom den väger försäkringsbolag och belastar REIT och private equity. Indexet rekonstitueras och balanseras på kvartalsbasis.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten (före avgifter och kostnader) för KBW Nasdaq Financial Sector Dividend Yield Index (”underliggande index”). Fonden investerar i allmänhet minst 90% av dess totala tillgångar i de värdepapper som utgör det underliggande indexet. Det underliggande indexet är ett avkastningsviktat index med modifierad utdelning av företag som huvudsakligen bedriver verksamhet med att tillhandahålla finansiella tjänster och produkter, som bestäms av indexleverantören. Det underliggande indexet är utformat för att spåra resultatet för finansiella företag med konkurrenskraftiga utdelningsavkastningar som handlas i USA.

Handla KBWD ETF

Invesco KBW High Dividend Yield Financial ETF (KBWD ETF) är en amerikansk börshandlad fond som som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder erbjuder handel i denna börshandlade fond. Till CMC Markets.

Största innehav

KortnamnVikt% av kapitalet
ORCOrchid Island Capital Inc5.40
FSKFS KKR Capital Corp4.19
CIMChimera Investment Corp3.88
ARRARMOUR Residential REIT Inc3.79
CGBDTCG BDC Inc3.73
GSBDGoldman Sachs BDC Inc3.66
NMFCNew Mountain Finance Corp3.60
NLYAnnaly Capital Management Inc3.59
ARIApollo Commercial Real Estate Finance Inc3.53
CMOCapstead Mortgage Corp3.49

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.