Följ oss

Nyheter

AOK ETF är en bra kärnportfölj

Publicerad

den

iShares Core Conservative Allocation ETF (NYSE Arca: AOK ETF) spårar ett proprietärt index som ger betydande exponering för räntebärande värdepapper och en liten del till aktier med målet att söka aktuella intäkter samtidigt som kapitalet bevaras. AOK kommer med en förvaltningskostnad på 0,25 procent, och är en utdelande ETF.

iShares Core Conservative Allocation ETF (NYSE Arca: AOK ETF) spårar ett proprietärt index som ger betydande exponering för räntebärande värdepapper och en liten del till aktier med målet att söka aktuella intäkter samtidigt som kapitalet bevaras. AOK kommer med en förvaltningskostnad på 0,25 procent, och är en utdelande ETF.

Varför AOK?

  1. Ett enkelt sätt att bygga en diversifierad kärnportfölj baserad på konservativa risköverväganden med hjälp av en lågkostnadsfond
  2. Utnyttja erfarenheten av BlackRock och effektiviteten hos iShares ETF: er för att få en bred blandning av obligationer och globala aktier
  3. Använd för att skapa en långsiktig, balanserad portfölj och kombinera med andra fonder för särskilda behov som inkomst

Investeringsmål

IShares Core Conservative Allocation ETF strävar efter att spåra investeringsresultaten för ett index som består av en portfölj med underliggande aktie- och räntefonder avsedda att representera en konservativ strategi för riskallokering.

AOK Factset Analytics Insight

AOK är en av fyra iShares Core-Target Risk-ETF:er. Det erbjuder en övergripande konservativ tillgångsallokeringsstrategi i en fond-i-fond-omslag. Indexet investerar över tillgångsslag och undergrupper med andra iShares ETF: er. Användningen av ETF i korgen gör det möjligt för investerare att snabbt förstå hur fonden är placerad. Det håller också fokus på fördelning uppifrån och ner snarare än nedifrån och upp. AOA spelar det direkt med stora tilldelningar till vaniljversioner av stora tillgångsgrupper: amerikanska stora och medelstora företag, internationella aktier och breda obligationer. Fonden allokerar också i mindre andelar tillväxtmarknadsaktier, amerikanska småbolag, högavkastningsobligationer, REIT och TIPS. Vad som gör fonden konservativ är dess 30% -allokering till aktier och 70% till räntebärande inkomster. AOK och dess slag skiljer sig från måldatumfonder genom att tillgångsmixen är relativt statisk snarare än att följa en alltmer konservativ glidbana. Indexet balanseras om halvårsvis från och med oktober.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för S&P Target Risk Conservative Index bestående av en portfölj med underliggande aktie- och räntefonder avsedda att representera en konservativ målriskallokeringsstrategi. Fonden är en fondfond och strävar efter sitt investeringsmål genom att främst investera i underliggande fonder som själva söker investeringsresultat motsvarande deras respektive underliggande index. Det investerar i allmänhet minst 90% av sina tillgångar i de underliggande indexens värdepapper. Indexet mäter prestanda för S&P Dow Jones Indices LLC patenterade allokeringsmodell.

Handla AOK

iShares Core Conservative Allocation ETF (NYSE Arca: AOK ETF) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Innehav

TickerNamnSektorWeight (%)
IUSBISHARES CORE TOTAL USD BOND MARKETETF59.35
IVVISHARES CORE S&P ETFETF15.24
IAGGiShares Core Intl Aggregate Bnd ETETF10.45
IDEVISHARES CORE MSCI INT DEVEL ETFETF9.92
IEMGISHARES CORE MSCI EMERGING MARKETSETF3.40
IJHISHARES CORE S&P MID-CAP ETFETF1.01
IJRISHARES CORE S&P SMALL-CAP ETFETF0.46
XTSLABLK CSH FND TREASURY SL AGENCYKontanter och/eller derivat0.18
USDUSD CASHKontanter och/eller derivat-0.01

Innehaven kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.