Följ oss

Nyheter

AIFM Group lanserar Sveriges första livsstilsfond Lucy Global Fund

Publicerad

den

Sveriges första livsstilsfond Lucy Global Fund AIFM Group lanserar ytterligare en ny fond – "Lucy Global Fund" –en aktivt förvaltad aktiefond med fokus på livsstilsföretag och varumärken som människor möter i sin vardag.

AIFM Group lanserar ytterligare en ny fond – Lucy Global Fund–en aktivt förvaltad aktiefond med fokus på livsstilsföretag och varumärken som människor möter i sin vardag. Fonden investerar i aktier utgivna av bolag verksamma inom livsstil, hälsa och skönhet samt företag som äger eller kontrollerar varumärken inom livsstil, mode, hälsa och skönhet.

Fonden beräknas starta under sommaren och vid lansering kommer fonden finnas tillgänglig på flera större investeringsplattformar i Sverige. Mer information om fonden kommer löpande publiceras på fondens hemsida.

Lucy Global Fund kommer att ledas av Therese Nyrén i spetsen som portföljförvaltare. Nyrén, som nyligen har gått med i AIFMs kapitalförvaltningsteam, är en ekonom och entreprenör med många års erfarenhet inom finansbranschen.

När det gäller fondens fokus i livsstilsföretag, förklarar Nyrén att detta kan till exempel vara företag inom hälsa, dryck och hållbara levnadssätt.

”Våra fondinnehav kommer att innehålla kvalitativa livsstilsföretag. Företag som människor förstår och använder i sin vardag. En fördel med den här inriktningen är att vi inte blir begränsade till en industri eller en viss marknadscykel. Vi kan arbeta med livsstilsföretag i många olika kategorier”, säger Nyrén.

Hennes övergripande uppdrag med fonden är att fler ska få upp ögonen för hur smidigt och roligt det kan vara att investera. Genom en modern paketering och transparens avseende innehav vill, Nyrén göra fondsparande intressant och tillgängligt för nya grupper.

Handla Lucy Global Fund

Lucy Global Fund kan handlas hos bland annat SAVR, Avanza och Nordnet, men också hos många andra fondplattformar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är SAVR-1024x536.png

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.