Följ oss

Nyheter

Kan Midstreamsektorn vara en grön investering?

Publicerad

den

Kan Midstreamsektorn vara en grön investering?

Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (MMLP) är ett alternativ för den som vill få exponering mot denna sektor. MMLP erbjuder bra utdelningar, och inga av de problem med de amerikanska skattemyndigheterna som ett direktägande av aktier i denna sektor kan medföra. Det kan dessutom vara en grön investering.

Midstream industrin har varit aktiv i att koncentrera sig på att ta itu med ESG-relaterade problem och frågor och idag hjälper Midstreamföretag att underlätta användningen av renare energi. Detta miljö-ESG-perspektiv ger hand om fallet varför en investering i Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF kan betraktas som en ESG-medveten.

Midstream-företag blandar och hanterar förnybara bränslen, transporterar förnybar gas och deltar aktivt i koldioxidavskiljning och -lagring. Midstreams engagemang i transport och bearbetning av naturgas och NGL hjälper också till att underlätta renare energianvändning i USA och utomlands genom export.

Det är fortfarande tidiga dagar för denna energiomvandling och mittström kan se fler möjligheter att underlätta användningen av alternativ energi de kommande åren. Nuvarande naturgasledningar kan transportera väteblandningar om både utbud och efterfrågan var på plats. Väte som härrör från naturgas med en kolkomponent kan också skapa möjligheter för mellanströmmen.


Midstream jämförs positivt med bredare energi och de europeiska majorerna

AEDWNBPShellTotalEni
Current Yield9.04%7.18%3.78%7.53%4.19%
Yield 1yr ago8.61%8.90%5.66%7.76%2.74%
Yield 3yrs ago8.93%6.63%8.17%2.88%
Yield 5yrs ago7.62%6.06%8.27%2.40%

Tidigare resultat är ingen garanti för framtida avkastning

*Källa: HANetf, Bloomberg

Om Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF

Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF är en UCITS-kompatibel Exchange Traded Fund med säte på Irland. Fonden strävar efter att ge diversifierad exponering till energibolag som är involverade i bearbetning, transport och lagring av olja, naturgas och naturgasvätskor. Den investerar på den amerikanska och kanadensiska marknaden. Fonden följer ett utdelningsviktat index baserat på den likvida, utdelningsdelande delen av den amerikanska och kanadensiska energiinfrastrukturmarknaden. Indexet inkluderar MLP och C-Corps.

Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF noteras på den tyska börsen, på Xetra. Det gör att det går att köpa andelar i denna fond genom de flesta svenska nätmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *