Följ oss

Nyheter

Flexshares lanserar sina ETFer i Europa

Publicerad

den

FlexShares Exchange Traded Funds har meddelat att Bolaget kommer att öppna i Europa. Flexshares lanserar två klimatfokuserade ETF:er, FlexShares Developed Markets

FlexShares Exchange Traded Funds har meddelat att Bolaget kommer att öppna i Europa. Flexshares lanserar två klimatfokuserade ETF:er, FlexShares Developed Markets Low Volatility Climate ESG UCITS ETF (QVFD) och FlexShares Developed Market High Dividend Climate ESG UCITS ETF (QDFD).

Fonderna representerar FlexShares första ETF:er tillgängliga i Europa, med ytterligare fonder planerade för de kommande månaderna.

”Vi är glada att kunna presentera de första FlexShares-produkterna i Europa, som återspeglar Northern Trust Asset Managers tre decenniers erfarenhet av att hantera hållbarhetsinriktade investeringsstrategier”, säger Marie Dzanis, chef för Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA).

”Dessa två ETF:er är aktivt utformade med transparens i indexeringen och är byggda specifikt för att passa inom EMEA-investerarnas utvecklande behov för att hantera portföljens volatilitet och leverera intäkter i en miljö med låg avkastning samtidigt som de fokuserar på kvalitet.”

Företaget skriver att båda strategierna kommer att utnyttja Northern Trust Asset Managers egenutvecklade kvalitetsfaktor i ett försök att identifiera företag som uppvisar styrka inom lönsamhet, ledningsexpertis och kassaflöde samtidigt som portföljens ESG-exponering maximeras och dess koldioxidavtryck minskas.

Låg volatilitet

QVFD är en fond med låg volatilitet som innehåller aktier som uppvisar lägre totala absoluta volatilitetskassaflöde, kombinerat med kvalitet och ESG för att maximera kvaliteten, förbättra ESG-betyg och skapa minimal variation. Den spårar iSTOXX Northern Trust Developed Markets Low Volatility Climate ESG Index.

Genererar intäkter

QDFD är en inkomstfond med aktier som uppvisar en hög potential att generera intäkter, i kombination med kvalitet och ESG för att maximera kvaliteten, förbättra ESG-betyg och förbättra utdelningsavkastningen. Den spårar iSTOXX Northern Trust Developed Markets High Dividend Climate ESG Index.

FlexShares samarbetade med indexleverantören STOXX för att utveckla riktmärken för både QVFD och QDFD. Eftersom FlexShares utökar sin plattform i Europa kommer den att leta efter olika möjligheter att utveckla nya egna riktmärken som passar bäst för sina produkter och investerares behov.

”FlexShares har utnyttjat Northern Trust Asset Managers investeringsförmåga sedan vår första lansering i USA 2011”, säger Darek Wojnar, global chef för fonder, ETF:er och förvaltade konton. ”Som global kapitalförvaltare är vi glada att kunna utvidga vår djupa principbaserade kultur och samarbetsmetod med ledande marknadsexpertis för att komplettera våra befintliga strategier på de europeiska marknadsplatserna.”

ETF:erna lanserades idag med en notering på både Londonbörsen och EuroNext och finns i fem länder över hela Europa, inklusive Storbritannien, Irland, Sverige, Tyskland och Nederländerna.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.