Följ oss

Nyheter

GinsGlobal byter till likaviktat ESG-index

Publicerad

den

GinsGlobal byter till likaviktat ESG-index

GinsGlobal har flyttat sin molnteknik och ETF:er för innovation inom hälso- och sjukvård från marknadsvärde till likaviktat ESG-index. Från och med den 9 april 2021 kommer HAN-GINS Cloud Technology UCITS ETF (SKYY) och HAN-GINS Indxx Healthcare Innovation UCITS ETF (WELL) att markera sina indexändringar genom att döpas om till HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (SKYY) och HAN-GINS Indxx Healthcare Megatrend Equal Weight UCITS ETF (WELL).

Indexändringarna har tillkännagivits som ett led i ett försök att bättre positionera SKYY och WELL för att fånga tillväxt inom de växande teman för molntjänster och hälsoinnovation.

SKYY förväntas spåra 75 beståndsdelar, med allokering i underteman inklusive infrastruktur som en tjänst, plattform som en tjänst och Platform as a Service, PaaS, med den senare förväntas ha övervikt i den nya portföljen.

ETFen kommer att spåra Solactive Cloud Technology Equal Weight Index. Tre fjärdedelar av indexet är USA-baserat och inkluderar företag som Teradata Corp, Avaya Holdings, Hewlett Packard, Intel Corp och Extreme Network.

Under tiden kommer WELLs reindexing att spåra Indxx Global NextGen Healthcare-index, som täcker genomsekvensering, sjukvårdsanalys, robotik, medicintekniska produkter, biologisk teknik, neurovetenskap, telemedicin, vårdspårare, nanoteknik och bioinformatik.

ETFen kommer att vägas 78% mot USA-baserade företag och inkluderar företag som GW Pharmaceuticals, svenska Cellink AB, Myriad Genetics, Inovalon Holdings och Alector Inc.

Att byta till en metod för lika vikt innebär dock att mindre innovationsföretag bidrar mer betydligt till ETF:ens resultat. Både SKYY och WELL kommer att ha en negativ ESG-skärm, som inkluderar normbaserad screening, och en screening för kontroversiella vapen och fossila bränslen.

Efter att ha dragit nytta av populariteten för teknik och hälsotematik 2020 är de långsiktiga utsikterna för båda strategierna fortfarande positiva. Utgifterna för molnteknik förväntas nå 500 miljarder dollar inom de närmaste två åren, medan vårdgenombrott som telemedicin kommer att växa med 30% per år fram till 2025.

Anthony Ginsberg, medskapare av SKYY och WELL, kommenterade: ”Övergången till den digitala världen för arbete och fritid kommer sannolikt att fortsätta och kommer att kräva en fortsatt utvidgning av beräkningskraften medan efterfrågan på innovativa vårdlösningar kommer att fortsätta växa och öka företag i branschen .

”Att ändra indexmetoden för att utvidga den ingående basen och lägga till underteman som har vuxit i betydelse innebär att båda fonderna kan säkerställa att investerare är positionerade för att dra nytta av nya framväxande trender med höga tillväxttakter som övergår till lika viktning.

”Genom att integrera ESG-screening ser vi till att vi är anpassade till vad investerarna förväntar sig.”

Hector McNeil, medgrundare och co-CEO på HANetf, tillade: ”Under de senaste åren har världen förändrats dramatiskt och påskyndat många megatrender, särskilt inom teknik och hälso- och sjukvård. Det har också gått en marsch för att ESG-principer ska bli mer vanliga i kapitalförvaltningen.”

Beslutet att byta SKYY och WELL till lika viktade metoder leder dem i linje med allokeringsstrategin för HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (ITEK) som var den första lika viktade ETF i HAN-Gins-sortimentet.

ITEK indexades också om till att omfatta 11 nya blockchain-innehav. Tidigare hade denna ETF bara två blockchain-innehav. Nu utgör blockchain en av de åtta megatrender som spåras av ITEK och utgör 13% av den börshandlade fondens innehav.

Handla ITEK ETF

HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (ITEK) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla SKYY ETF

HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (SKYY) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla WELL ETF

HAN-GINS Indxx Healthcare Megatrend Equal Weight UCITS ETF (WELL) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *