Följ oss

Nyheter

Bitcoin blir mainstream efter Teslas köp

Publicerad

den

Bitcoin blir mainstream efter Teslas köp

BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) finns erbjuder ett säkert sätt att få exponering mot denna kryptovaluta. Hector McNeil, co-CEO för HANetf sa: ”Teslas köp av Bitcoin är ännu en enorm rekommendation för kryptovalutan från en stor företags- eller institutionell investerare. De tenderar att se en mycket längre sikt på sina investeringar än investerare i detaljhandeln, och det lovar bra för den framtida värderingen av kryptovalutan.

Tesla köpte Bitcoin till ett värde om 1,5 miljarder dollar den här veckan, mellan 8 och 10 februari (måndag till onsdag). Sedan dess har 212,133 miljoner dollar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) omsatts. På måndagen handlades 109,566 miljoner dollar i ETP, det tredje högsta dagliga beloppet sedan det först noterades den 8 juni 2020.

Flera fördelar jämfört med att investera direkt i Bitcoin

BTCE ger investerare flera fördelar jämfört med att investera direkt i Bitcoin. Handlas på reglerade marknader kan investerare köpa och sälja produkten på samma sätt som när de handlar med konventionella aktier eller ETP. Hela BTCE-strukturen är baserad på en transparent och verifierbar process för att säkerställa att härkomst av all Bitcoin i förvar har kontrollerats strikt.

Investerare är inte skyldiga att engagera sig i de tekniska utmaningarna med att köpa och lagra Bitcoin, som att ställa in en kryptovalutaplånbok eller handla på oreglerade kryptobörser och det finns inget behov av att hantera kryptografiska nycklar eller engagera sig i blockchain-teknik. Enheter i BTCE hålls säkert hos investerarens värdepappersmäklare eller bank, vilket tar bort risken att förlora investeringen på grund av till exempel bristande kunskap om hur kryptografiska nycklar fungerar.

Var och hur kan BTCetc handlas?

BTCE handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *