Följ oss

Nyheter

Är det den säkraste guldfonden i Europa?

Publicerad

den

Är det den säkraste guldfonden i Europa?

Den brittiska ETF-levernatören HAN ETF har tillsammans med det brittiska myntverket Royal Mint valt att lansera en börshandlad fond som ger exponering mot guld, The Royal Mint Physical Gold ETC Securities (RMAU). Många anser att det är den säkraste guldfonden i Europa.

Royal Mint Physical Gold ETC Securities (RMAU) är framtagen för att erbjuda investerare ett effektivt sätt att komma åt guldmarknaden. RMAU spårar priset på fysiskt guld. Fonden köper in fysiskt guld och förvarar det i The Royal Mints valv i Wales.

Royal Mint har samarbetat med HANetf för utveckla en fysiskt uppbackad guld-ETC som lanserades i februari 2020. Det är den första finansiella produkten som sponsras av The Royal Mint och den första guld ETC som använder ett myntverk som custodian.

RMAU backas av London Bullion Market Association (LBMA) Good Delivery bars som förvaras på en segregerad grund. Guldet lagras och skyddas i The Royal Mint’s mycket säkra valv i Llanstriant, Cardiff.

Fonden lanserades i februari 2020, och prissätts i amerikanska dollar, främst för att den underliggande tillgången, guldet, handlas i denna valuta. Den årliga förvaltningskostnaden ligger på 0,22 procent (oktober 2020), vilket gör det till ett relativt billigt sätt att få exponering mot guldpriset.

Fonden är juridiskt sett baserad på Irland, vilket gör att det inte blir några problem om Storbritannien skulle genomföra Brexit. RMAU kommer ända att vara den säkraste guldfonden i Europa.

Varför investera i RMAU?

Säkerhet

Guld förvaras i The Royal Mint’s mycket säkra valv i utkanten av Cardiff, Wales något som är unikt för guld-ETCer. Denna fond är den enda börshandlade fonden som inte använder sig av en bank som custodian, vilket gör att investeraren inte tar risk på banksystemet.

Socialt ansvarstagande

RMAU backas upp av LBMA good delivery bars som gör att den underliggande tillgången är både säker och mycket likvid. En transparent granskningsprocess ser till att investerare försäkras om att guldet kommer från konfliktfria, juridiska källor.

Fysisk guldinlösen

Lagring och leverans av fysiskt guld tillhandahålls av The Royal Mint. RMAU-investerare kan lösa in sina ETCer mot fysiska guldstänger eller guldmynt vilket är unikt för RMAU. Varje ETC motsvaras av 0,01 troy ounce i form av guldtackor.

Handla The Royal Mint Physical Gold ETC Securities (RMAU)

RMAU handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i The Royal Mint Physical Gold ETC Securities (RMAU) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *