Följ oss

Nyheter

ZPDD ETF en europeisk fond som satsar på sällanköpsvaror

Publicerad

den

SPDR S&P U.S. Consumer Discretionary Select Sector UCITS ETF (ZPDD ETF) är en europeisk fond som satsar på sällanköpsvaror. Målet med fonden är att spåra resultat för stora amerikanska konsumentdiskretionära företag i S&P 500 Index.

SPDR S&P U.S. Consumer Discretionary Select Sector UCITS ETF (ZPDD ETF) är en europeisk fond som satsar på sällanköpsvaror. Målet med fonden är att spåra resultat för stora amerikanska konsumentdiskretionära företag i S&P 500 Index. Det syftar till att göra detta genom att spåra S&P Consumer Discretionary Select Sector Index så nära som möjligt. Detta är den europeiska varianten av den börshandlade fond som heter SPDR Consumer Discret Sel Sect ETF (NYSEArca: XLY). Denna ETF handlas även under kortnamnen SXLY och SXLYN på vissa börser.

Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (full replikering). SPDR S&P US Consumer Discretionary Select Sector UCITS ETF har 118 miljoner euro tillgångar under förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Indexbeskrivning

Indexet mäter resultatet för amerikanska aktier som klassificeras som faller inom sektorn Consumer Discretionary, enligt Global Industry Classification Standard (GICS). GICS är ett allmänt accepterat ramverk för branschanalys, utvecklat och underhålls gemensamt av MSCI och Standard & Poor’s. Värdepapper vägs av marknadsvärde.

Handla ZPDD ETF

SPDR S&P U.S. Consumer Discretionary Select Sector UCITS ETF (ZPDD ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURZPDD
Bolsa Mexicana de ValoresMXNSXLYN
Borsa ItalianaEURSXLY
Euronext AmsterdamEURSXLY
London Stock ExchangeUSDSXLY
SIX Swiss ExchangeUSDSXLY
XETRAEURZPDD

Största innehav

VärdepapperWeight
Amazon.com Inc.23.24%
Tesla Inc12.81%
Home Depot Inc.8.87%
NIKE Inc. Class B5.26%
McDonald’s Corporation4.51%
Lowe’s Companies Inc.3.57%
Starbucks Corporation3.56%
Target Corporation3.16%
Booking Holdings Inc.2.29%
TJX Companies Inc2.10%

Innehav kan komma att förändras.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *