Följ oss

Nyheter

Ytterligare prat från Grekland men inget händer

Publicerad

den

Ytterligare prat från Grekland men inget händer

Ytterligare prat från Grekland men inget händer Den grekiska premiärministern Alexis Tsipras har ett planerat möte med den tyska förbundskanslern Angela Merkel och den franske presidenten Francois Hollande i Bryssel i dag för att försöka komma vidare med samtalen kring de grekiska skulderna för att undvika en så kallad ”Grexit”.

Samtalen följer på gårdagens varning från den grekiska ledaren som varnade för att kostnaderna för skattebetalarna inom EU kommer att bli hög om Grekland tvingas lämna Eurosamarbetet. I en intervju med Italiens Corriere della Sera, sade Tsipras att ”Grexit”, att Grekland lämnar Eurosamarbetet sannolikt kommer att följas av att även Spanien och Italien lämnar det europeiska valutasamarbetet. Han säger att på sikt skulle detta kunna komma att leda till en kollaps för det europeiska valutasamarbetet och euron.

För den som tror att Grekland kommer att klara av att lösa sin skuldfråga finns det en börshandlad fondGlobal X FTSE Greece 20 ETF (NYSEArca: GREK) som kan handlas genom de flesta banker och fondkommissionärer.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.