Följ oss

Nyheter

Van Eck listar guldgrävar-ETFer i Schweiz

Publicerad

den

Van Eck listar guldgrävar-ETFer i Schweiz

Van Eck listar guldgrävar-ETFer i Schweiz från och med i dag. Den 10 juni 2015 listade kapitalförvaltningsföretaget Van Eck två av sina börshandlade fonder i Schweiz, nämligen Market Vectors Gold Miners UCITS ETF (SIX: GDX) och Market Vectors Junior Gold Miners UCITS ETF (SIX: GDXJ). De två börshandlade fonderna kommer att vara korslistade, nominerade i USD och handlas schweizerfranc.

I april 2015 togs dessa två ETFer upp till handel på Londonbörsen (LSE), och i maj 2015 listades de på tyska Deutsche Börse XETRA. Kort därefter, i början av juni 2015 listades de också på BATS CHI-X Europe. Båda dessa börshandlade fonder kommer att följa samma investeringsstrategier som sina amerikanska motsvarigheter. I USA är GDX och GDXJ de två största börshandlade fonderna som replikerar utvecklingen av guldproducerande företags aktier. På mycket kort tid, endast två månader efter det att Van Eck listade Market Vectors Gold Miners UCITS ETF i London är detta den tredje största guldgrävar-ETFen i Europa.

Orsaken till att Vacn Eck väljer att lista sina börshandlade fonder i Europa är att mer än 30 procent av det capital som placeras i företagets guldgrävar-ETFer kommer från Europa. Genom att lista dessa börshandlade fonder i Europa, där en stor del av kunderna finns gör Van Eck dessa tillgängliga för marknaden på ett annat sätt. Det gör det till exempel möjligt för de europeiska placerarna att handla dessa ETFer när de europeiska marknaderna är öppna.

Market Vectors Gold Miners UCITS ETF replikerar utvecklingen av NYSE Arca Gold Miners Index (GDMNTR) och ger investerarna en möjlighet att få tillgång till kursutvecklingen för en global portfölj av aktier i large cap, mid cap och small cap segmentet. Market Vectors Junior Gold Miners UCITS ETF replikerar utvecklingen av Market Vectors Global Junior Gold Miners Index (MVGDXJTR), ett index som replikerar utvecklingen av ett brett spektra av företag i micro-, small- och mid cap segmenten, ofta kallade junior mining companies.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.