Följ oss

Nyheter

En börshandlad fond med fokus på det fria kassaflödet

Publicerad

den

En börshandlad fond med fokus på det fria kassaflödet

En börshandlad fond med fokus på det fria kassaflödet TrimTab, en ETF-utgivare som framförallt är känd för sin börshandlade fond TrimTabs Float Shrink ETF (NYSEArca: TTFS), en ETF som köper aktier i företag som återköper sina egna aktier, har lanserat en helt ny börshandlad fond med fokus på det fria kassaflödet. Den nya ETFen som TrimTabs lanserar heter International Free-Cash-Flow ETF (NYSEArca: FCFI), och lanserades så sent som den 1 juni 2015. Denna ETF replikerar utvecklingen av de tio internationella företagen som har det högsta fria kassaflödet på tio (10) olika globala marknader.

De tio marknaderna är

Kanada
Tyskland

USA
Hong Kong
Japan
Frankrike
Schweiz
Nederländerna
Sydkorea
Australien

Placeringsfilosofin som denna ETF arbetar med är ganska enkel. Ett fritt kassaflöde är starkt förknippat med ett företags lönsamhet och investeringsbeslut. Ett företag som har en stark balansräkning och ett bra kassaflöde anses ofta vara av högre kvalité, och ha förmågan att generera en högre avkastning i framtiden.

Minyi Chen, ansvarig förvaltare för FCFI, sade att ett fritt kassaflöde är den viktigaste måttenheten för ett företag, och det förbises ofta. Medan alla andra tittar på resultatet eller försäljningen så har TrimTab utvecklat en egen strategi som identifierar de företag som skapar ett stabilt egenvärde och lagt dem i en internationell korg av aktier.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.