Följ oss

Nyheter

Ytterligare en colombiansk ETF lanseras

Publicerad

den

Ytterligare en colombiansk ETF lanseras

Ytterligare en colombiansk ETF lanseras Jag älskar länder som kan anses vara ett indirekt sätt att investera i en viss råvara. Till exempel, många anser att iShares MSCI All Peru Capped Index Fund (EPU) är ett indirekt sätt att investera i koppar då denna börshandlade fond har ungefär 46 % av sitt innehav i materialsektorn (det vill säga i koppar). I dagarna såg vi att ytterligare en colombiansk ETF lanseras.

På grund av detta, sakta men säkert, är Colombia ett land för att ta del av och Horizons nya Colombia ETF bör komma att bli ett alternativ för den som vill investera i världens främsta exportör av kaffe, tillika en av världens snabbast växande ekonomier.

Kommer att handlas på den colombianska börsen 

Enligt ett pressmeddelande kommer den nya Horizons Colombia Select ETF att handlas på den colombianska börsen Bolsa de Valores de Colombia under kortnamnet HCOLSEL. Förhoppningsvis kommer den även listas på någon av de amerikanska börserna. Den nya ETFen replikerar S & P Colombia Select Index som ger investerare exponering mot de största och mest likvida colombianska aktierna.

Ingen enskild aktie tillåts ha en vikt om mer än 15 procent av indexet. På samma sätt begränsar indexreglerna sektorerna, ingen enskild sektor tillåts ha mer än 40 procents vikt i Horizons Colombia Select ETF vilket gör denna börshandlade fond till den mest diversifierade av dem som finns på marknaden i dag.

HCOLSEL kommer att handlas på Bolsa de Valores de Colombia, och det förefaller som det finns ett stort intresse för börshandlade fonder på denna marknad eftersom det sedan november 2013 har lanserats tre andra ETFer på denna börs.

Dessa ETFer är ännu så länge små, den största av dessa ETFer, Global X FTSE Colombia 20 ETF (GXG), har ännu så länge endast attraherat 100 MUSD. De övriga två iShares MSCI Colombia Capped ETF (ICOL) och Market Vectors Colombia ETF (COLX) är fortfarande relativt små och omsätter mellan 1 000 och 3 000 andelar per dag, men det förekommer också att inga avslut sker.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.