Följ oss

Nyheter

Vinnare och förlorare ETFer vecka 9 2015

Publicerad

den

Vinnare och förlorare ETFer vecka 9 2015 Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har v

Vinnare och förlorare ETFer vecka 9 2015 Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat Vinnare och förlorare ETFer vecka 9 2015 på den amerikanska marknaden. Observera att i sammanställningen inte ingår några så kallade hävstångs-ETFer.

De senaste veckornas vinnare, Naturgasen, har nu blivit veckans förlorare, vilket bland annat kan vara en effekt av att det kalla vädret i USA nu börjar bli varmare. I USA är det mycket vanligt att just naturgas används till att värma bostäder och andra fastigheter.

Notera även att oljan finns med bland både vinnarna och förlorarna, men också att det är två helt olika sorters råolja. OIL som återfinns bland förlorarna replikerar det index som heter S&P GSCI Crude Oil Total Return Index, ett index som visar avkastningen på West Texas Intermediate (WTI) crude oil terminerna, medan BNO visar avkastningen på Brent Crude terminerna. Skillnaden i pris mellan dessa två sorters råoljor har stigit under veckan som gått.  Att VXX finns med bland de börshandlade fonder som gick sämst kan tyda på att investerarna har ett fortsatt förtroende för aktiemarknaden eftersom VXX replikerar utvecklingen av det så kallade ”skräckindexet” VIX.

Vinnare

Market Vectors Gold Miners ETF (NYSEArca: GDX) +4,06 procent
United States Brent Oil ETF (NYSEArca: BNO) +3,22 procent
Market Vectors Junior Gold Miners ETF (NYSEArca: GDXJ) +2,86 procent
Guggenheim Solar ETF (NYSEArca: TAN) +2,76 procent
iShares 20+ Year Treasury Bond (NYSEArca: TLT) +2,36 procent

Förlorare

United States Natural Gas ETF (NYSEArca: UNG) -8,58 procent
iPath DJ-UBS Natural Gas SubTR ETN (NYSEArca: GAZ) -5,8 procent
iPath S&P 500 VIX ST Futures ETN (NYSEArca: VXX) -4,96 procent
First Trust ISE-Revere Natural Gas ETF (NYSEArca: FCG) -4,18 procent
iPath S&P GSCI Crude Oil TR ETN (NYSEArca: OIL) -3,35 procent

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.