Följ oss

Nyheter

Vinnare och förlorare ETFer vecka 40 2015

Publicerad

den

Vinnare och förlorare ETFer vecka 40 2015. Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt

Vinnare och förlorare ETFer vecka 40 2015. Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat Vinnare och förlorare ETFer vecka 40 2015 på den amerikanska marknaden. Observera att i sammanställningen inte ingår några så kallade hävstångs-ETFer. Samtliga dessa börshandlade fonder kan handlas genom både Nordnet och Avanza.

En av denna veckas vinnare bland de börshandlade fonderna var iShares China Large-Cap (NYSEArca: FXI), en ETF som replikerar utvecklingen på large caps på den kinesiska aktiemarknaden. Under tosdagen var de kinesiska aktiemarknaderna stängda eftersom det var helg, men i veckan kom statistik som visade att den kinesiska produktionen faller.

Den kinesiska fabriksaktiviteten fortsatte att kontrakt i september, om än i något långsammare takt, visar två undersökningar.

Regeringen NBS Manufacturing PMI kantade upp till 49,8 från 49,7 och översteg konsensusprognoserna på 49,6. Caixin Manufacturing PMI steg till en förväntad 47,2 från 47 i augusti.

NBS icke-tillverkande PMI ligger kvar på 53,4, medan Caixin tjänste-PMI föll till 50,5 från 51,5 och missade prognosern på 51,2. Både den utländska och inhemska efterfrågan är fortsatt svag och tillverkningsindustrin fortfarande står inför stora tryck nedåt säger Kinas statistikbyrå. Landets småföretag möts av motvind och behöver ytterligare statliga stöd jämfört med större företag.

Vinnare

Guggenheim Solar ETF (NYSEArca: TAN) +6,7 procent
iShares MSCI Brazil Capped (NYSEArca: EWZ) +6,38 procent
iShares China Large-Cap (NYSEArca: FXI) +4,96 procent
iShares MSCI Emerging Markets (NYSEArca: EEM) 4,44 procent
iShares Latin America 40 (NYSEArca: ILF) 4,34 procent

Förlorare

iPath Bloomberg Natural Gas SubTR ETN (NYSEArca: GAZ) -10,89 procent
United States Natural Gas (NYSEArca: UNG) -6,62 procent
iPath S&P 500 VIX ST Futures ETN (NYSEArca: VXX) -4,22 procent
SPDR S&P Homebuilders ETF (NYSEArca: XHB) -2,71 procent
SPDR Barclays High Yield Bond ETF (NYSEArca: JNK) -2,16 procent

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.