Följ oss

Nyheter

Videospel är en större bransch än sport och film tillsammans

Publicerad

den

Videospel är en större bransch än sport och film tillsammans

COVID-19 förväntas hjälpa den globala spelförsäljningen att öka med 20 procent till nästan 180 miljarder dollar 2020. Under året spåddes intäkterna uppgå till 159 MUSD. Experter ser inte att tillväxten minskar 2021 efter lanseringen av nästa generations Playstation, Xbox. Redan nu är videospel en större bransch än sport och film tillsammans. Videospel har vuxit ut att likna tävlingsbaserade, interaktiva filmer, och COVID-19-pandemin har drivit industrin att tjäna mer pengar än filmer och sport tillsammans.

Globala intäkter från videospel förväntas öka med 20% till 179,7 miljarder dollar 2020, enligt IDC-uppgifter. Detta gör videospel till en större penningtillverkare än den globala film- och sportindustrin tillsammans. Den globala filmindustrin nådde 100 miljarder dollar i intäkter för första gången 2019, enligt Motion Picture Association, medan PwC uppskattade globala sporter skulle få in mer än 75 miljarder dollar år 2020.

Båda dessa industrier drabbades av effekterna av COVID-19-pandemin 2020. Videospelindustrin förväntas visa tvåsiffrig tillväxt i år efter hög ensiffrig tillväxt under de två föregående åren. Experter förutspår att den starka tillväxten kommer att fortsätta 2021, efter den senaste introduktionen av nästa generations spelkonsoler från Sony och Microsoft.

”Jag tror att det kommer att bli en retardation så snart effektiva, billiga, globalt tillgängliga vacciner kommer ut under 2021, men jag är ganska säker i slutet av 2021 kommer det fortfarande att finnas miljarder potentiella människor som kommer att behöva vacciner ”, berättade Lewis Ward, spelforskningschef på IDC, till MarketWatch i en intervju. ”Så, min prognos är att det händer 2022.”

Videospelindustrin har blomstrat de senaste åren på grund av de många olika sätten att spela spel på. Borta är de dagar då man var tvungen att leta efter var konsolförsäljning och spel såldes för sina respektive konsoler och datorer. Med ökningen av försäljning av digitala kopior, mobilspel, köp i freemium-spel i appar, plattformsspel som inte är begränsade till en viss konsol, streaming av speltjänster som Microsofts Game Pass, spel-som-prenumerationsmodeller och onlinedistributionstjänster som Steam, tillsammans med olika nivåer av öppenhet, alla som vill göra äpplen-till-äpplen jämförelser stöter på en besvärlig fruktkorg.

Medan konsolförsäljningen kommer att få en boost från nya versioner, är det inte branschens största bit eller den snabbast växande. Den största vinsten förväntas komma från mobilspel, med Kina som spelar en stor roll i spelintäkterna för smartphones och surfplattor, sa Ward. Exklusive intäkter från spel förväntas världsomspännande mobilspelintäkter öka med 24% från för ett år sedan till 87,7 miljarder dollar.

En stor anledning till att mobilspelintäkterna förväntas öka sin redan stora ledning över konsol- och PC-baserade spel 2020 är en ekonomisk fråga. Mobiltelefoner, som fungerar som den primära onlineanslutningen för miljarder människor över hela världen, kan vara billiga – eller gratis med en användningsplan – till skillnad från dedikerade spelkonsoler som Sonys PlayStation 5, Microsofts nya Xbox-linje och Nintendo Switch, som kan gå från $ 300 till $ 500 före leveransbegränsade markeringar. I mitten ligger PC-spelare, eftersom deras spel kräver en multifunktionsenhet som är vanligare än konsoler men mindre vanliga än smartphones, sa IDCs Ward.

Kinas nyligen upphävda förbud mot spelkonsoler bidrar också till mobilspelets dominans. Kina utgör bara cirka 1% av konsolmarknaden, noterade Ward, medan det är den största bidragsgivaren till mobil tillväxt i Asien / Stillahavsområdet, där segmentets intäkter förväntas öka nästan 25% från för ett år sedan till 56,6 miljarder dollar.

Två företag, Tencent och NetEase, står för mer än hälften av marknadsandelen på Kinas mobilspelmarknad. Utanför Kina domineras den mobila spelmarknaden av företag som Activision Blizzard, Zynga och Glu Mobile.

Mobiltillväxt är också goda nyheter för smartphone- och surfplattbaserade speldistributörer som Apple och Googles förälder Alphabet Inc, som dominerar hur spel kommer på iPhones och Android-baserade smartphones, respektive, eftersom de tar en betydande minskning av spelintäkterna som passerar genom deras appbutiker. Den övningen fick stor uppmärksamhet från och med augusti när Epic Games, som publicerar det populära stridsspelet Fortnite, förbjöds från Apples och Googles skyltfönster när det försökte kringgå dessa avgifter.

Spelkonsolintäkterna, som inkluderar hårdvara och all spelprogramvara och -tjänster, förväntas öka 20% över hela världen jämfört med 2019 till 52,5 miljarder dollar, enligt Ward. Ser vi på digital PC och Mac-försäljning förväntas de globala intäkterna öka med 11% från för ett år sedan till 39,5 miljarder dollar. Till skillnad från konsolspelintäkter tar inte IDC: s mobil- och PC-spelförsäljning hänsyn till hårdvaruförsäljning.

PC-spelintäkterna skulle ha varit större om inte för utbredda iCafe-nedläggningar i Kina på grund av COVID-19-pandemin, sa Ward. ICafes är ett populärt alternativ i Kina för PC-spelare som kan hyra förstklassiga maskiner som de annars inte hade råd med och umgås med vänner personligen.

Fördelen med nya konsolutgåvor känns mestadels i USA. De första 11 månaderna 2020 ökade de totala amerikanska videospelutgifterna med 22% till 44,5 miljarder dollar från för ett år sedan, enligt uppgifter från NPD-gruppen. Medan hårdvaruförsäljningen ökade med 34% till nästan 4 miljarder dollar, ökade programvaruförsäljningen med 21% till 38,4 miljarder dollar, och tillbehörsförsäljningen – speltangentbord, kontroller, möss och liknande – ökade med 22% till 2,1 miljarder dollar.

Dessa vinster var mer uttalade i november, när Sonys PlayStation 5 och Microsofts nya Xbox-serie släpptes tillsammans med några efterlängtade speltitlar. I november ökade hårdvaruförsäljningen med 58% från för ett år sedan till 1,4 miljarder dollar, medan programvaruförsäljningen ökade med 32% till 5,2 miljarder dollar och tillbehörsförsäljningen ökade med 8% till 314 miljoner dollar, enligt NPD.
Alla tre av de största börsnoterade amerikanska videospelutgivarna har överträffat S&P 500-index 2020, med aktier i Activision Blizzard upp 49%, Electronic Arts upp 30% och Take-Two Interactive 64%, jämfört med S&P 500s 14% vinst.

I en undersökning som släpptes den senaste sommaren sa NPD-videospelanalytiker Mat Piscatella att 79% av respondenterna sa att de hade spelat videospel under de senaste sex månaderna, eller sedan COVID-19 förklarades en pandemi i mars, med i genomsnitt 14 timmars spel en vecka jämfört med i genomsnitt 12 timmar per vecka från för ett år sedan.

Piscatella sa med alla alternativ där ute, Activision Blizzards ”Call of Duty” -franchise ”är det bästa exemplet på en allomfattande strategi. Det är de som på ett sätt leder vägen till att vädja till en massa olika sätt att engagera sig”, säger Piscatella.

Inte bara ”Call of Duty” går den traditionella vägen för konsol- och PC-försäljning med dess ”Black Ops – Cold War” och ”Modern Warfare” -titlar, men franchisen har ett gratis-att-spela ”Warzone” Battle Royale-alternativ liknande till ”Fortnite”, med alla dessa alternativ tillgängliga på en mobil plattform.

I en ny analys rekommenderade J.P.Morgan-analytiker Activision och gav aktien på en köprankning samtidigt som EA nedgraderades till en neutral rating och initierade täckning på Take-Two med en neutral rating. J.P.Morgan uppgraderade också Zynga till ett köp från neutralt betyg.

”Efter ett pandemiskt belastat år 2020 står utgivare inför svåra problem, eftersom konsumenterna sannolikt kommer att omfördela tid och budget till områden som tidigare och fortfarande delvis stängts (t.ex. resor, restauranger, filmer, temaparker, konserter, kasinon),” sa JP Morgan-analytiker. i en anteckning.

”Inom ramen för en mer begränsad organisk tillväxt från 2021 tror vi att aktieprestanda nästa år kommer att drivas av körning över kärnfranchises och investerarnas entusiasm för den nya spelpipelinen – faktorer som vi tror gynnar Activision och Zynga.”

Relaterad ETFer

HERO: Global X Video Game & Esports ETF strävar efter att investera i företag som utvecklar eller publicerar videospel, underlättar streaming och distribution av videospel eller esportsinnehåll, äger och driver inom konkurrenskraftiga e-ligor eller producerar hårdvara som används i videospel och e-sport, inklusive förstärkt och virtuell verklighet. Klicka på fondnamnet ovan för att visa aktuella innehav. Innehav kan komma att ändras. Nuvarande och framtida innehav är föremål för risker.

HERU: Global X Videospel & Esports UCITS ETF (ticker: HERU) är den europeiska versionen av HERO. Denna ETF listades på London Stock Exchange i slutet av december. Det kommer sannolikt att ske listningar på ytterligare europeiska börser. Vi räknar med att denna tas upp till handel hos svenska nätmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

VanEck Vectors Video Gaming and eSports ETF (NASDAQ: ESPO) spårar utvecklingen för MVIS Global Video Gaming and eSports Index (MVESPO). Indexet är ett reglerbaserat, modifierat kapitalviktat, floatjusterat index som är avsett att ge investerare möjlighet att spåra den totala utvecklingen för företag som är involverade i videospel och e-sport.

VanEck Vector Video Gaming och eSports UCITS ETF (Xetra: ESP0) är den europeiska motsvarigheten till VanEck Vectors Video Gaming och eSports ETF (NasdaqGM: ESPO). Denna börshandlade fond kan handlas genom de flesta svenska nätmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Roundhill BITKRAFT Esports & Digital Entertainment ETF (NYSEArca: NERD): NERD har inte tillgångsstorleken som de två första fonderna, men det är ändå värt att titta på. Det försöker spåra det totala avkastningsresultatet för Roundhill BITKRAFT Esports Index, som spårar resultatet för det vanliga börsnoterade företaget över hela världen som tjänar intäkter från elektronisk sport eller e-sportrelaterad affärsverksamhet.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Att tajma marknaden är en förlorande strategi

Publicerad

den

När marknaderna blir volatila kan det verka lockande att tajma marknaden. Men att försöka det har visat sig omöjligt och kan bli ett kostsamt misstag.

När marknaderna blir volatila kan det verka lockande att tajma marknaden. Men att försöka det har visat sig omöjligt och kan bli ett kostsamt misstag.

Att titta på det långsiktiga mönstret för tjur- och björnmarknader kan vara frestande för vissa investerare. Varför inte försöka tajma marknaden och undvika dessa nedgångar? Skulle det inte vara bättre än att åka ut? Tyvärr är det inte så lätt.

Marknadscykler – Hypotetisk tillväxt på 10 000 USD investerad i S&P 500 Index (1951-2022)

Tidigare resultat garanterar inte framtida resultat. Index är ohanterat och inte tillgängliga för direktinvesteringar. Endast i illustrativt syfte. Datakällor: Morningstar och Hartford Funds, 2/23. www.hartfordfunds.com

Att undvika nedgångar på marknaden kan också innebära att man går miste om uppgångar. 78 % av aktiemarknadens bästa dagar inträffar under en nedgång eller under de första två månaderna av en återhämtande marknad. Om du missade marknadens 10 bästa dagar under de senaste 30 åren, skulle din avkastning ha halverats. Och att missa de enda bästa 30 dagarna skulle ha minskat din avkastning med 83 %.

Bra dagar händer på dåliga marknader

Att missa marknadens bästa dagar har varit dyrt

Tidigare resultat garanterar inte framtida resultat. Index är ohanterat och inte tillgängliga för direktinvesteringar. Endast i illustrativt syfte. Datakällor: Ned Davis Research, Morningstar och Hartford Funds, 22/2. www.hartfordfunds.com

Fortsätt läsa

Nyheter

OLJJ ETP ger tre gånger den omvända utvecklingen för europeiska bankaktier

Publicerad

den

WisdomTree EURO STOXX Banks 3x Daily Short (OLJJ ETP) är en fullständigt säkerställd, UCITS-godkänd börshandlad produkt (ETP) utformad för att ge investerare en hävstångsexponering mot EURO STOXX-bankerna. Denna ETP följer EURO STOXX Banks Daily Short 3 EUR Bruttoavkastningsindex (SX7EGT3S), vilket ger en totalavkastning som består av -3 gånger den dagliga utvecklingen av EURO STOXX Banks EUR Bruttoavkastningsindex, justerat för att återspegla avgifter såväl som kostnader och intäkter som är inneboende i att korta aktier.

WisdomTree EURO STOXX Banks 3x Daily Short (OLJJ ETP) är en fullständigt säkerställd, UCITS-godkänd börshandlad produkt (ETP) utformad för att ge investerare en hävstångsexponering mot EURO STOXX-bankerna. Denna ETP följer EURO STOXX Banks Daily Short 3 EUR Bruttoavkastningsindex (SX7EGT3S), vilket ger en totalavkastning som består av -3 gånger den dagliga utvecklingen av EURO STOXX Banks EUR Bruttoavkastningsindex, justerat för att återspegla avgifter såväl som kostnader och intäkter som är inneboende i att korta aktier.

Till exempel, om EURO STOXX Banks EUR Bruttoavkastningsindex stiger med 1 % under en dag, kommer ETP att falla med 3 %, exklusive avgifter. Men om EURO STOXX Banks EUR Bruttoavkastningsindex faller med 1 % under en dag, kommer ETP att stiga med 3 %, exklusive avgifter.

EURO STOXX Banker Daily Short 3 EUR Bruttoavkastningsindex

EURO STOXX Banks Daily Short 3 EUR bruttoavkastningsindex syftar till att replikera den omvända dagliga utvecklingen av EURO STOXX Banks bruttoavkastningsindex multiplicerat dagligen med tre och justerat för att återspegla vissa inneboende kostnader för att upprätthålla de hävstångspositioner som krävs för att uppnå detta mål.

EURO STOXX Banks Net Return Index representerar de största företagen som tillhör banksektorn i följande länder i euroområdet: Österrike, Belgien, Finland, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Portugal och Spanien.

Handla OLJJ ETP

WisdomTree EURO STOXX Banks 3x Daily Short (OLJJ ETP) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETP handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade produkt.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
LSEGBx3BASXS2637076568
Borsa ItalianaEUR3BASXS2637076568
XetraEUROLJJXS2637076568

Fortsätt läsa

Nyheter

Exciting New Crypto Investment Opportunities from 21Shares

Publicerad

den

We're thrilled to announce the launch of three groundbreaking Exchange-Traded Products (ETPs). Introducing the 21Shares Immutable ETP, 21Shares Injective Staking ETP and 21Shares Sui Staking ETP. These innovative products expand our comprehensive suite of crypto ETPs, offering unique opportunities to diversify your exposure into the Digital Assets space.

We’re thrilled to announce the launch of three groundbreaking Exchange-Traded Products (ETPs). Introducing the 21Shares Immutable ETP, 21Shares Injective Staking ETP and 21Shares Sui Staking ETP. These innovative products expand our comprehensive suite of crypto ETPs, offering unique opportunities to diversify your exposure into the Digital Assets space.

Check out the factsheets on our newest ETP offerings below.

Name21Shares Immutable ETP
TickerAIMX
ISINCH1360612142
CCYUSD (Euronext Amsterdam) EUR (Euronext Paris)
Fee2,5%

Name21Shares Injective Staking ETP
TickerAINJ
ISINCH1360612134
CCYUSD (Euronext Amsterdam) EUR (Euronext Paris)
Fee2,5%
Name21Shares Sui Staking ETP
TickerASIU
ISINCH1360612159
CCYUSD (Euronext Amsterdam) EUR (Euronext Paris)
Fee2,5%

Why 21Shares ETPs?

• Staking involves locking specific cryptoassets to support the operation and security of a blockchain network, earning rewards in the process. By integrating staking rewards into the 21Shares ETPs, investors enjoy an additional income stream without having to keep their assets locked, enhancing overall returns while maintaining exposure to the respective underlying assets. This makes the 21Shares ETPs an even more attractive option for investors seeking to maximize their investment potential.

• Unprecedented Innovation: Our new ETPs represent a significant advancement in crypto investing. We continue to push the boundaries of what’s possible, providing you with cutting-edge products that leverage the latest in blockchain technology.

• Tactical Crypto Positioning: Our ETPs empower you to strategically position yourself in the rapidly evolving crypto market. Whether you aim to gain exposure to emerging blockchain protocols or diversify your portfolio with innovative assets, our products provide the necessary tools.

• Diverse Exposure: Targeted exposure to three dynamic blockchain projects:

Immutable is a Layer 2 scaling solution for Ethereum, enhancing your experience with fast, low-cost transactions. Partnered with big names like Ubisoft, Immutable offers access to over 200 blockchain-based games and NFTs, all without compromising speed or affordability. Over 100 games are currently being built on the platform, positioning Immutable as a leader in the crypto gaming industry.

Injective Protocol is a Layer 1 blockchain within the Cosmos ecosystem, specifically optimized for DeFi applications. It enables seamless cross-chain interactions with major networks like Ethereum and Solana, providing access to a unique range of financial products. With Injective, you can effortlessly trade major assets like tokenized derivatives, all while enjoying a streamlined and efficient trading experience.

Sui Network is a Layer 1 blockchain designed for high-speed, low-latency transactions, supporting a thriving ecosystem of decentralized applications (dApps). It leverages parallel processing to maintain low costs and high efficiency, while offering gas-less transactions where applications sponsor transaction fees on behalf of users. It also utilizes Meta’s programming language (MOVE) used to develop its abandoned stablecoin project (DIEM) which significantly reduces smart-contract risk. This makes Sui an ideal platform for innovative projects looking to deploy and scale seamlessly, ensuring smooth and cost-effective operations.

Fortsätt läsa

Populära