Följ oss

Nyheter

VanEck listar ETNer för Avalanche och Polygon på SIX Swiss Exchange

Publicerad

den

Kapitalförvaltaren VanEck har listat två nya börshandlade certifikat för kryptovalutor (ETN) på SIX Swiss Exchange, vilket gör att antalet kryptovalutor som erbjuder VanEck börshandlade produkter (ETP) på nu uppgår till sju. Denna meddelar VanEck att företaget listar ETNer för Avalanche och Polygon på SIX Swiss Exchange

Kapitalförvaltaren VanEck har listat två nya börshandlade certifikat för kryptovalutor (ETN) på SIX Swiss Exchange, vilket gör att antalet kryptovalutor som erbjuder VanEck börshandlade produkter (ETP) på nu uppgår till sju. Denna meddelar VanEck att företaget listar ETNer för Avalanche och Polygon på SIX Swiss Exchange

I ett pressmeddelande från onsdagen (16 december) påminde VanEck oss om att de redan hade lanserat ETNer på Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Polkadot (DOT), Tron (TRX) och Solana (SOL) i Europa. Den 24 september meddelade VanEck att de hade noterat tre nya krypto-ETN (för SOL, TRON och DOT) på Euronext-börserna i Paris och Amsterdam.

Så här beskrev VanEck Avalanche and Polygon

”Avalanche fungerar som en plattform för att skapa decentraliserade appar (dApps) och anpassade blockkedjor och anses vara en konkurrent till Ethereum. Bland proof-of-stake-protokollen har den flest verifierare för att validera transaktioner. Avalanche kräver minst hårdvara av alla blockchain-plattformar, vilket eliminerar behovet av dyr hårdvara för verifierare. Nätverket är kompatibelt med Ethereum Virtual Machine (EVM) och tillåter utvecklare att sända decentraliserade applikationer från Ethereum.”

”Polygon är ett Layer 2-nätverk som syftar till att leverera Ethereums massskalbarhet och interoperabilitet med andra blockkedjor. Det syftar till att lösa trängselproblemen i Ethereum-nätverket. Polygon designades som ett ekosystem av Ethereum-skalande blockkedjor, liknande Polkadot och Cosmos, men med Ethereums säkerhet och nätverkseffekt.”

Martijn Rozemuller, vd för VanEck Europe, hade detta att säga om de två nya noteringarna: “Ethereum har etablerat sig som nummer två på kryptomarknaden efter Bitcoin och utgör nu, som en decentraliserad smart kontraktsplattform, basen för många blockkedjeapplikationer. Under tiden finns det dock andra plattformar som erbjuder lovande alternativ, till exempel genom att erbjuda högre hastigheter, eller som stödjer den befintliga Ethereum-plattformen som ”sidokedjor”, vilket gör det snabbare och billigare att genomföra transaktioner.”

VanEck fortsatte med att säga: ”Med de två nya ETN:erna gör VanEck det möjligt för investerare att delta i utvecklingen av AVAX och MATIC – och därmed utvecklingen av de tillhörande nätverken – till en total kostnadskvot på 1,5 procent.”

VanEck Vectors Avalanche ETN

VanEck Vectors Avalanche ETN är ”ett fullständigt säkerställt börshandlad certifikat som investerar i AVAX.” Den här certifikatet ”strävar efter att replikera värdet och avkastningen för MVIS® CryptoCompare Avalanche VWAP Close Index.”

Huvuddrag

”Direkt exponering för tokens som ligger till grund för den smarta kontraktet Avalanche-plattformen, unik för sina höga hastigheter och lätta hårdvaruspecifikationer.”

”100 % backas upp av Avalanche och lagras i kylförvaring hos en reglerad kryptodepå med kryptoförsäkring (upp till ett begränsat belopp)”

”Handlas som en ETF på reglerade börser”

Handla VanEck Vectors Avalanche ETN

VanEck Vectors Avalanche ETN är en europeisk börshandlad kryptovaluta som handlas på SIX Swiss Exchange.

SIX Swiss Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

VanEck Vectors Polygon ETN

VanEck Vectors Polygon ETN är ”ett fullständigt säkerställt börshandlat certifikat som investerar i MATIC.” Detta certifikat ”strävar efter att replikera värdet och avkastningen för MVIS® CryptoCompare Polygon VWAP Close Index.”

Huvuddrag

”Direkt exponering för Polygon, en ”lager 2″ blockkedja som använder en innovativ SDK (programvaruutvecklingskit) för att locka utvecklare som vill bygga Ethereum-kompatibla decentraliserade applikationer mer kostnadseffektivt.”

”100 % uppbackad av Polygon och lagrad i kylförvaring hos en reglerad kryptodepå med kryptoförsäkring (upp till ett begränsat belopp)”

” Handlas som en ETF på reglerade börser”

Handla VanEck Vectors Polygon ETN

VanEck Vectors Polygon ETN är en europeisk börshandlad kryptovaluta som handlas på SIX Swiss Exchange.

SIX Swiss Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Tillgång till obligationsmarknaden för företagsobligationer från utvecklade marknader

Publicerad

den

Sedan i fredags handlas en ny börshandlad fond utgiven av Invesco på Xetra och via Börse Frankfurt. Denna ETF ger tillgång till obligationsmarknaden för företagsobligationer från utvecklade marknader.

Sedan i fredags handlas en ny börshandlad fond utgiven av Invesco på Xetra och via Börse Frankfurt. Denna ETF ger tillgång till obligationsmarknaden för företagsobligationer från utvecklade marknader.

Invesco Global Corporate Bond ESG UCITS ETF (GLBD) ger investerare tillgång till en brett diversifierad portfölj av skattepliktiga företagsobligationer utgivna av industriföretag, allmännyttiga företag och finansiella företag baserade på utvecklade marknader.

Obligationerna med fast ränta ska ha en investment grade rating och en återstående löptid på minst ett år. Emissionsvalutan kan vara CAD, EUR, GBP och USD. En emittents viktning är begränsad till 5 procent. De utvalda obligationerna måste också ha en solid ESG-profil.

Det är en utdelande andelsklass i fondvalutan, US-dollar.

NamnISINAvgiftUtdelnings-
policy
Referens-
index
Invesco Global Corporate Bond ESG UCITS ETFIE000FVQW7E70,15 %UtdelandeBloomberg MSCI Global Liquid Corporate ESG Weighted SRI Bond Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 151 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på mer än €14 miljarder är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Fortsätt läsa

Nyheter

IUKP ETF investerar i brittiska fastighetsbolag

Publicerad

den

iShares UK Property UCITS ETF (IUKP ETF) med ISIN IE00B1TXLS18, strävar efter att spåra FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index. FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index följer brittiska börsnoterade fastighetsbolag och Real Estate Investment Trusts (REITS).

iShares UK Property UCITS ETF (IUKP ETF) med ISIN IE00B1TXLS18, strävar efter att spåra FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index. FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index följer brittiska börsnoterade fastighetsbolag och Real Estate Investment Trusts (REITS).

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,40 % p.a. iShares UK Property UCITS ETF är den enda ETF som följer FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i denna ETF delas ut till investerarna (kvartalsvis).

iShares UK Property UCITS ETF är en stor ETF med tillgångar på 742 miljoner euro under förvaltning. Denna ETF lanserades den 16 mars 2007 och har sin hemvist i Irland.

Varför IUKP?

  • Diversifierad exponering mot brittiska fastighetsbolag
  • Direktinvestering i börsnoterade fastighetsbolag och REITS
  • Enstaka landsexponering med fokus på tillväxt

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av brittiska börsnoterade fastighetsbolag och Real Estate Investment Trusts (REITS).

Handla IUKP ETF

iShares UK Property UCITS ETF (IUKP ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUR2B7U
London Stock ExchangeGBXIUKP
Borsa ItalianaEURIUKP
SIX Swiss ExchangeCHFIUKP

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
SGROSEGRO REIT PLCReal Estate21,41GB00B5ZN1N88GBP
LANDLAND SECURITIES GROUP REIT PLCReal Estate8,75GB00BYW0PQ60GBP
LMPLONDONMETRIC PROPERTY REIT PLCReal Estate6,93GB00B4WFW713GBP
BLNDBRITISH LAND REIT PLCReal Estate6,58GB0001367019GBP
UTGUNITE GROUP PLCReal Estate6,09GB0006928617GBP
BBOXTRITAX BIG BOX REIT PLCReal Estate5,34GB00BG49KP99GBP
DLNDERWENT LONDON REIT PLCReal Estate4,32GB0002652740GBP
BYGBIG YELLOW GROUP PLCReal Estate3,67GB0002869419GBP
GRIGRAINGER PLCReal Estate3,50GB00B04V1276GBP
SHCSHAFTESBURY CAPITAL PLCReal Estate3,46GB00B62G9D36GBP

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf presenterar investeringscase för uran

Publicerad

den

Tom Bailey, chef för ETF Research på HANetf, presenterar investeringscase för urans ljusa framtid och han diskuterade Sprott Junior Uranium Miners UCITS (U8NJ) under Proactive One2One Investor Forum. HANetf, en white label ETF-emittent, samarbetar med tredje parter som Sprott Asset Management (TSX: SII) för att skapa, hantera och distribuera ETFer i Europa.

Tom Bailey, chef för ETF Research på HANetf, presenterar investeringscase för uran och han diskuterade Sprott Junior Uranium Miners UCITS (U8NJ) under Proactive One2One Investor Forum. HANetf, en white label ETF-emittent, samarbetar med tredje parter som Sprott Asset Management (TSX: SII) för att skapa, hantera och distribuera ETFer i Europa.

Bailey betonade den växande globala efterfrågan på el, särskilt i Asien, och sambandet mellan stigande BNP per capita och ökad energianvändning. Han betonade vikten av kärnkraft för att möta denna efterfrågan, med tanke på energisäkerhet och klimatförändringsutmaningar.

Kärnkraftens tillförlitlighet, låga driftsbränslekostnader och minimala koldioxidutsläpp gör den till en tilltalande källa för ren, säker energi. Med 22 länder som siktar på att tredubbla kärnkraftskapaciteten till 2050, förväntas efterfrågan på uran öka, vilket skapar ett utbudsunderskott.

Bailey noterade den nuvarande och framtida konstruktionen av kärnreaktorer över hela världen, särskilt i Kina, som sannolikt kommer att överträffa USA i kärnkraftskapacitet till 2030. Han hävdade att detta underskott på uranmarknaden signalerar en ny uran-tjurmarknad, där priserna har stigit avsevärt under det senaste året.

Presentationen avslutades med en översikt över HANetfs uranfokuserade ETFer, särskilt juniorversionen som fokuserar på små gruvbolag, vilket ger investerare exponering för den potentiella uran-supercykeln.

Handla U8NJ ETF

Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF (U8NJ) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnetAktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära