Följ oss

Nyheter

Tydliga hälsotecken från den indiska aktiemarknaden

Publicerad

den

Tydliga hälsotecken från den indiska aktiemarknaden. Trots en ljummen aktiemarknad står de landspecifika börshandlade fonder som replikerar

Tydliga hälsotecken från den indiska aktiemarknaden. Trots en ljummen aktiemarknad står de landspecifika börshandlade fonder som replikerar den indiska aktiemarknaden ut. Det är ett starkt resultat bland Indiens ledande företag som ses som tydliga hälsotecken från den indiska aktiemarknaden. Detta driver optimismen för en fortsatt tillväxt i den framväxande ekonomin.

För den som vill ha en exponering mot den indiska aktiemarknaden finns i huvudsak fyra alternativ att välja på, varav en av dessa, XNIF, går att handla på Nasdaq OMX. De övriga tre går enklast att handla genom Nordnet eller Avanza.

De indiska aktierna har rusat efter det att Larsen & Toubro Ltd (LT), Indiens mest värderade teknikföretag ökade med 13,9 procent, den största ökningen på sju år, efter det att bolaget tillkännagivit att dess kvartalsvinst skulle överträffa analytikernas uppskattningar. Larsen fungerar som en proxy för andra indiska investeringar eftersom det signalerar den första nivån av utvecklingen som sker i Indiens ekonomi. Larsen & Toubro utgör 2,1 % av INDA underliggande portfölj, 0,8 % av EPI och 1,1 % av PIN.

De indiska aktiekurserna stiger igen

De indiska företagsvinsterna har studsat upp igen efter att ha backat fyra av de senaste fem kvartalen, den sämsta utvecklingen sedan Finanskrisen. Hittills 13 av 23, eller 57 %, av Sensex företag har visat ett resultat som varit bättre eller i linje med analytikernas prognoser.

Bättre än väntat resultat, stigande globala marknader och en gynnsam syn på monsunen ledde till rally på den indiska aktiemarknaden. Investerarna förväntar sig nu att resultatet för de indiska företagen kommer att fortsätta utvecklas väl både för innevarande och nästa år.

Jordbrukssektorn ser ut att kunna dra fördel av ökad nederbörd under säsongen juni till september säsong, vilken förväntas ligga på 109 procent av medelvärdet av 35 inches, den högsta nederbörden sedan 1994 och mer än 105 procent av den nederbörd som tidigare förutspåtts.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.