Följ oss

Nyheter

Tundra Fonder och Fondab i nytt samarbete kring direktkundslösning

Publicerad

den

Tundra Fonder och Fondab i nytt samarbete kring direktkundslösning

Fondab i nytt samarbete med Tundra Fonder. Samarbetet innebär att Fondab levererar den tekniska lösningen för Tundras Fonders gränssnitt mot direktkunder. Fondabs plattform för fondhandel, depå- och slutkundshantering möjliggör för Tundra Fonder att erbjuda sina slutkunder en digital tjänst för fondsparande bland annat inom ramen för ISK, investeringssparkontot.

Tundra Fonder är en svensk fondförvaltare specialiserad på frontier markets, de nya tillväxtmarknaderna som innefattar länder som Vietnam, Nigeria, Pakistan och Sri Lanka. Stockholmsbaserade Tundra Fonder grundades 2011 och har lokala analytiker i Karachi, Pakistan och Ho Chi Minh City, Vietnam.

I och med den nya lösningen kommer kunden enklare att kunna investera direkt hos Tundra genom till exempel Swish och samtidigt få en bättre överblick av sitt sparande.

”Vi ser fram emot att stärka vårt varumärke och arbeta närmare våra slutkunder för att underlätta investeringsbeslut och handel i fonden”, säger Antonia VD på Tundra Fonder och fortsätter:
”På det här sättet kan vi på ett naturligt sätt integrera vårt utbud med vår dagliga kommunikation och göra det enklare att spara i vår fond. Med vårt fokus på långsiktighet och hållbarhet så blir det också enklare för de som sparar till sina barn och barnbarn, som ofta är just en långsiktig placering i hopp om en bättre värld”.

Fondab erbjuder fondbolag, värdepappersbolag och andra aktörer en komplett IT-infrastruktur för automatiserad fondhandel, betallösningar, depå- och slutkundshantering.

”Det är en del i digitaliseringen av fondbranschen vi ser, fler fondbolag ser det som en självklarhet att ha en egen digital kanal för direktkunders fondsparande, som ett komplement till plattformarna. Med vår lösning skapar vi möjlighet till det utan att våra partners behöva investera i egen teknik”, säger Mikael Tjäder, vd på Fondab och fortsätter:

”Vi är väldigt stolta över att Tundra Fonder väljer vår lösning och ser fram emot att följa Tundras resa framåt.”

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.