Följ oss

Nyheter

SOYB ETF för den som satsar på jordbrukssektorn

Publicerad

den

SOYB ETF för den som satsar på jordbrukssektorn

Teucrium Soybean Fund (NYSEArca: SOYB) ger investerare ett enkelt sätt att få exponering för priset på sojabönor i ett mäklarkonto.

SOYB: Visste du det?

  • Sojabönor är en av de viktigaste jordbruksvarorna som används i hela den globala ekonomin. Sojabönor används som foder, oljor, träersättningar, skum, bläck och kritor.
  • Efterfrågan på sojabönor ökar exponentiellt på grund av världens befolkningstillväxt och expansionen av den globala medelklassen.
  • Sojabönakurser har en historiskt låg korrelation med aktier vilket gör SOYB till ett potentiellt attraktivt alternativ för diversifiering av portföljen.

Sojabönor i din portfölj

  • Råvaror beter sig vanligtvis annorlunda än andra tillgångsslag och kan bidra till att öka portföljens diversifiering.
  • Avkastning av enskilda varor kan drivas av flera olika faktorer.
  • Du kan segmentera din råvaruexponering (som du gör med andra tillgångsslag) mellan olika kategorier som: Energi, ädla metaller, jordbruk, industriella metaller etc.
  • SOYB kan hållas som en kärnkomponent i din totala exponering för jordbruk.

Fondens mål

Fondens investeringsmål är att de dagliga förändringarna i fondens andel ska återspegla de dagliga förändringarna på sojabönamarknaden för framtida leveranser mätt med riktmärket. Jämförelsen är ett viktat genomsnitt av de slutliga avräkningspriserna för tre terminskontrakt för sojabönor (“Sojabönkontraktkontrakt”) som handlas på Chicago Board of Trade (”CBOT”), särskilt

(1) den CBOT som är den andra som löper ut Soybean Futures Contract (exklusive augusti och september), vägt 35%,

(2) CBOT Soybean Futures Contract (som utgår till tredje månad) (exklusive Augusti & september), viktat 30%, och

(3) CBOT Soybean Futures Contract löper ut under November efter utgången av det tredje till utgångsavtalet, vägt 35%. Fonden spårar inte spotpriset på sojabönor.

The Teucrium Soybean Fund (NYSEArca: SOYB) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i The Teucrium Soybean Fund (NYSEArca: SOYB).

Läs mer om ETFer från IG Market

CFDer är komplexa finansiella instrument och att investera i dem innebär en stor risk att snabbt förlorar pengar på grund av hävstången. 75 procent av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med dessa produkter. Du bör överväga om du förstår hur CFDer fungerar och om du har råd att ta risken att förlora dina pengar.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.