Följ oss

Nyheter

Tradingstrategier, förklarade

Publicerad

den

Vad är en Tradingstrategi och varför behöver du en? Köpare av kryptovaluta som vill göra mer än att köpa och hodl har många handelsalternativ tillgängliga, men på en mycket volatil marknad med mer än några tvivelaktiga aktörer är en definierad strategi nyckeln till framgång

Vad är en Tradingstrategi och varför behöver du en? Köpare av kryptovaluta som vill göra mer än att köpa och hodl har många handelsalternativ tillgängliga, men på en mycket volatil marknad med mer än några tvivelaktiga aktörer är en definierad strategi nyckeln till framgång

Det finns många högljudda förespråkare för hodling – eller innehav – i krypto och särskilt i Bitcoin. Köp och sälj inte, eftersom Bitcoin alltid kommer att öka på lång sikt, går argumentet. Men för handlare som vill ligga före kurvan finns det strategier. Annars köper du baserat på FOMO – rädsla för att du går miste om det. Och om du följer flocken köper du i allmänhet högt och säljer lågt.

Även om en strategi är nödvändig i alla typer av smarta investeringar, så är det dubbelt så i den extremt volatila kryptovalutaindustrin, där priser som stiger eller faller 10% på några minuter är vanliga och mer än 50% på några timmar inte exakt är sällsynta. Utöver det kan den tillgängliga hävstången för marginalhandel vara farligt hög – upp till 100 gånger vid vissa börser – och det finns väldigt lite regleringsinfrastruktur för att skydda investerare från dåliga aktörer. Sedan finns det faktorer som helt enkelt inte kan redovisas, som att en val plötsligt tappar en enorm mängd Bitcoin på marknaden och sänker priserna.

Vad som hjälper är att ha en strategi som du följer konsekvent, datakällor du kan lita på och ett utbyte med tillförlitlighet, hastighet och likviditet för att utföra dina beställningar i rätt tid.

Vad är daytrading?

Daytraders investerar baserat på komplexa strategier inom en minut till timmar, men i slutet av dagen är de borta från marknaden och avstår potentiella vinster för att undvika förluster.

Vid första anblicken är daytrading ganska enkel: Du köper och säljer kryptovalutor många gånger under en dag och försöker tjäna pengar på de (vanligtvis) små prisfluktuationerna från minut till minut, timme till timme. Det är i huvudsak motsatsen till hodling.

Verkligheten är att daytrading är väldigt komplicerat eftersom så många saker påverkar priset – för många för att ta hänsyn till dem alla. Så du behöver strategier inom det, förlita dig på specifika indikatorer, tekniska analyser, forskningskällor, riskhanteringsstrategier och vinst och förlusttolerans. Vilket innebär att tillgång till god information och snabbhet är mycket viktigt. Du måste också ta hänsyn till avgifter om du handlar mycket.

Daytrading är hög stress, men kommer också med en cut-off. Daytraders ställer vanligtvis en definierad ”dag” på 24-timmars kryptomarknaden och stänger sina positioner vid den tiden. Så även om det kommer med stora risker, är vilda gungor över natten inte bland dem. Även om det innebär att man missar stora vinster betyder det också att man undviker stora förluster.

Vad är trendhandel?

Trendhandel är just det: Analysera data för att hitta mellan- och långsiktiga trender som antyder att en kryptovalutas pris går uppåt eller nedåt och när riktningen håller på att förändras.

Trendhandel är en långsiktig strategi som använder olika analysverktyg för att förutsäga om en kryptovalutas pris går åtminstone under några månader. Det syftar till att ignorera kortsiktiga prisrörelser genom att fokusera på tekniska analyser som indikatorer (mönster i historiska data som pris, volym och öppen ränta) och prisåtgärder (upp och ner rörelse över tid).

Som sagt, det som betyder något är inte huruvida en kryptovalutas trend är uppåt (tid att köpa) eller nere (tid för kort) så mycket som att upptäcka reverseringarna, som berättar när du ska vända taktik eller bara komma ut. Det är för mer avancerade nybörjare som spenderar tid på att analysera och hantera risker, och som har magen att rida nedåt.

Vad är swing trading?

Swing trading är en nybörjarvänlig strategi som fokuserar på att hitta mönster på medellång sikt i dag-till-veckors intervallet.

Ett sätt att tänka på swinghandel är att det fokuserar på tidsramar som är längre än de som används av daghandlare och kortare än trendhandlare – några dagar till veckor. Swing-handlare tittar på tekniska indikatorer som historisk data och candle stick-diagram för det dagliga höga och låga intervallet för en kryptovaluta över tiden, samt grundläggande indikatorer.

Det är ett bra ställe för nybörjare att börja, eftersom det inte kräver ständig uppmärksamhet som vid daghandel, och inte heller disciplinen att ha en position så länge som trendhandel. Som sagt, det erbjuder fortfarande mycket vinstpotential utan att behöva agera omedelbart.

Vad är scalping?

Scalping är en högintensiv, högfrekvent och komplex handelsstrategi som innebär att man gör många små vinster av ineffektivitet på marknaden snarare än tillgångsresultat.

Scalping är en av de snabbaste och mest krävande handelsstrategierna eftersom det kräver extremt snabba rörelser – mellan minuter och sekunder, eller med sofistikerade högfrekventa handelsverktyg till och med små bråkdelar av en sekund – utformade för att dra nytta av ineffektivitet på marknaden för att göra mycket små vinster om och om. En av de vanligaste är att dra nytta av bud-ask-spread, vilket är skillnaden i pris mellan den högsta köporder (köpkurs) och den lägsta försäljningsorder (säljkurs).

Riskerna och vinsterna är något mindre, men för erfarna handlare som är villiga att fatta snabba beslut läggs många små vinster upp. Eftersom det handlar om många små affärer är låga bytesavgifter en stor fördel.

Några enkla strategier

Strategier som buy-and-hold och indexinvestering är perfekta för passiva investerare som är sanna kryptotroende som letar efter långsiktig tillväxt.

Först och främst är buy-and-hold-handel – ”hodling” med en touch av strategi. Istället för att lägga ner alla dina pengar på en gång gör hodlers ofta schemalagda köp – säg varje vecka eller månadsvis – för att jämna ut effekterna av volatiliteten. Låter enkelt, men det kräver tålamod och tro.

Nästa är indexinvestering, som helt enkelt köper alla kryptovalutor i ett marknadsindex – som att köpa Nasdaq eller S&P 500 på aktiemarknaden – enligt teorin att väldigt få investerare slår marknaden på lång sikt.

Hur väljer du en handelsstrategi?

Välj en strategi som arbetar efter dina styrkor, allt från din erfarenhet av kryptovalutamarknader till din tolerans för risk.

Det finns många faktorer, men det handlar om en ärlig bedömning av din skicklighet och erfarenhetsnivå. Förstår du hur kryptovalutor fungerar, känner du nog till de analytiska verktygen som låter dig exakt förutsäga marknaden och vet du din verkliga tolerans för risk?

När du väl är klar över dessa faktorer behöver du en erfaren mäklare som erbjuder ett intuitivt gränssnitt, är tillförlitligt i tider av marknadsstress, erbjuder stark likviditet, ger tillgång till massor av marknadsdata och har stark säkerhet.

En vårdnadshavare, fullfjädrad och användarvänlig handelsplattform, CMC Markets riktar sig till både nybörjare som vill börja med de enklare långsiktiga strategierna som swing- och trendhandel, och handlare som vill arbeta med kortare daytrading och skalpningsstrategier.

CMC Markets erbjuder konkurrenskraftiga handels- och uttagsavgifter, 24-timmars kundsupport, marginalhandelshävstång och mer än 100 valutapar. Totalt erbjuder CMC handel i mer än 10 000 olika instrument.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

AINJ ETP spårar INJ och skapar staking intäkter

Publicerad

den

21Shares Injective Staking ETP (AINJ ETP) med ISIN CH1360612134 är 100 procent fysiskt uppbackad. 21Shares Injective Staking ETP (AINJ) spårar prestanda för INJ samtidigt som den skapar staking intäkter som återinvesteras i ETP för förbättrad prestanda. Medan blockchain-nätverk vanligtvis är siloförsedda, stöder Injective Protocol sömlösa interaktioner över stora nätverk, vilket möjliggör ett unikt utbud av finansiella produkter och tjänster. 21Shares Injective Staking ETP erbjuder ett enkelt, reglerat och transparent sätt att dra nytta av nätverkets växande betydelse inom decentraliserad finans (DeFi).

21Shares Injective Staking ETP (AINJ ETP) med ISIN CH1360612134 är 100 procent fysiskt uppbackad. 21Shares Injective Staking ETP (AINJ) spårar prestanda för INJ samtidigt som den skapar staking intäkter som återinvesteras i ETP för förbättrad prestanda. Medan blockchain-nätverk vanligtvis är siloförsedda, stöder Injective Protocol sömlösa interaktioner över stora nätverk, vilket möjliggör ett unikt utbud av finansiella produkter och tjänster. 21Shares Injective Staking ETP erbjuder ett enkelt, reglerat och transparent sätt att dra nytta av nätverkets växande betydelse inom decentraliserad finans (DeFi).

Fördelar

Innovativ teknik: Injective erbjuder ett avancerat DeFi-ekosystem med funktioner som noll gasavgifter och omedelbar slutgiltig transaktion, vilket förbättrar användarupplevelsen på finansiella kryptoapplikationer.

Staking med lätthet: Med AINJ kan investerare få tillgång till r med fördelen av professionell riskhantering samtidigt som de undviker behovet av att direkt låsa tillgångar.

100 % fysiskt uppbackad: 21Shares Injective Staking ETP är 100 % fysiskt backad av den underliggande INJ och förvaras i kylförvaring hos ett institutionellt förvaringsinstitut, vilket erbjuder ett bättre skydd än depåalternativ som är tillgängliga för enskilda investerare.

Nyckelinformation

Handla AINJ ETP

21Shares Injective Staking ETP (AINJ ETP) är en börshandlad kryptovaluta (ETP) som handlas på Euronext Amsterdam.

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDAINJ NA
Euronext ParisEURAINJ FR

Produktinformation

Namn21Shares Injective Staking ETP
Lanseringsdatum9 juli 2024
Emittent21Shares AG
Förvaltningsarvode2,5%

Handelssymboler

KortnamnAINJ
Valor136061213
ISINCH1360612134
ReutersAINJ.S
WKNA4AHQC
BloombergAINJ BW

Fortsätt läsa

Nyheter

Mexico’s post-election potential and investment opportunities

Publicerad

den

Given Mexico’s vast potential and President-elect Claudia Sheinbaum’s track record of progress during her time as mayor of Mexico City, Franklin Templeton’s Dina Ting thinks that investors should be monitoring opportunities to enter this compelling market.

Given Mexico’s vast potential and President-elect Claudia Sheinbaum’s track record of progress during her time as mayor of Mexico City, Franklin Templeton’s Dina Ting thinks that investors should be monitoring opportunities to enter this compelling market.

Just how well—or not so well—Mexico’s President-elect Claudia Sheinbaum may be able to tackle the country’s prevailing challenges is still up for debate. Sheinbaum’s commanding margin of victory in the June election discouraged some investors amid fears that her ruling Morena party could potentially push through constitutional reforms that may adversely impact Mexico’s business environment.

Since the outcome of the US presidential election will remain undecided for a month after Sheinbaum takes office in October, we expect Mexico’s equity markets to experience more short-term market volatility. But given Mexico’s ongoing potential to capitalize on nearshoring investments and Sheinbaum’s track record of progress during her time as mayor of Mexico City (beginning in 2018), we think investors should be monitoring opportunities to enter this compelling market. We believe a continuation of US macro drivers are still poised to drive Mexican exports. Although US appetite for Chinese imports was still high even as recently as 2022, the drop-off in trade with China since then has benefited Mexico, which recently eclipsed both China and Canada to become the biggest US trade partner.

Mexico’s first female president

A protégé of outgoing President López Obrador (or AMLO as he is known), Sheinbaum has pledged to continue along the political course of her predecessor. But as a climate scientist with a Ph.D. in environmental engineering, she appears to us to be more attuned to pressing issues, such as Mexico’s water woes and efforts toward the energy transition. She has demonstrated deep, technical expertise and perspective on vital issues—“not simply as stewardship of natural resources, but also as an issue interconnected with education, social justice, health care, housing and infrastructure,” according to the think tank Atlantic Council.

There is hope that the public-private partnerships that Sheinbaum advanced during her time as Mexico City’s mayor could be a model that she adopts and adapts in her new administration to increase the number of strategic projects. These may include opening natural gas production and transportation to private participants, boosting infrastructure and more renewable energy projects that are critical for Mexico to take advantage of nearshoring-related investment opportunities.

Since renewables like solar and wind currently make up only about 12% of the electricity mix in Mexico (significantly lagging the 16% share for the United States), there is great potential for the country’s clean energy buildout. Sheinbaum has pledged to change course from AMLO in her approach to speeding the promotion of renewable energies with a US$13.6 billion investment plan through 2030 that includes pioneering development of smart grids and other green technologies. Experts have praised Sheinbaum’s methodical approach to governance, for example, bringing stability and predictability to regulatory frameworks with her technical background and reliance on seasoned advisors.

Among some of the moderate-to-high risks for Mexico is public security and crime. Here again, Sheinbaum’s approach in working with US counterparts during her tenure in Mexico City has been applauded. Her cabinet picks for key positions thus far present an even gender distribution and draw from academia and her mayoral administration—in a bid to repeat the successes in crime-fighting she achieved during her years as mayor. These include veteran politicians Omar Garcia Harfuch for Security Minister, Marcelo Ebrard for Secretary of Economy and Alicia Barcena for Secretary of Foreign Affairs.

Mexico poised for economic growth

Over the near term, Mexico is expected to achieve a 2% growth rate—higher than its 20-year average.4 Although Mexico’s headline inflation accelerated beyond analyst expectations in June, its strong trend of domestic demand and high consumer confidence should also offer some economic momentum, in our opinion. For example, June auto sales were up 8.3% from a year earlier, according to government data.

It’s also important to recognize that Mexico is the second-highest receiver of remittances—transfers of money from migrants working abroad—in the world, behind only India. For the decade leading up to 2020, the percentage of households in Mexico that received remittances rose to 5.1% from 3.6% in 2010. Last year, remittances to Mexico notched a 7.6% increase, hitting a record US$63 billion, due to a strong US labor market.

Exhibit 1: Mexico Consumer Confidence

Exhibit 2: Mexico Real Gross Domestic Product (GDP) Forecast

Investors seeking exposure to Mexico’s market through broad emerging market indexes, like the MSCI Emerging Market (EM) Index, gain less than a 3% weighting to Mexico. And while China’s dominant share of the benchmark is lower now than in recent years, it still presents a 25% weighting, which may be more than investors want. In our opinion, single-country exchange-traded funds offer a compelling way for investors to layer targeted access to a country’s large- and mid-sized companies at a low cost.

As of the end of June, Mexico’s main benchmark stock index, the IPC, held a 33% weighting in the consumer staples sector. Materials and financial sector stocks make up the next biggest weighting at about 19% each.

As Mexico continues to play a larger role in global supply chains, investors should note corporate nearshoring progress as gauged by the country’s foreign direct investment (FDI) trends. At the end of 2023, Mexico ranked ninth among the world’s largest recipients of FDI, receiving investments of US$36 billion—about 2% more than in the prior year. Longer term, we believe nearshoring efforts, to diversify and improve the security of supply chains, remain a key tailwind for Mexico’s economy and markets.

Fortsätt läsa

Nyheter

JPGR ETF investerar i amerikanska tillväxtaktier

Publicerad

den

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF - USD (acc) (JPGR ETF) med ISIN IE0005CH3U28, är en aktivt förvaltad ETF som investerar i amerikanska tillväxtaktier och strävar efter att generera en högre långsiktig avkastning än Russell 1000 Growth-index. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF – USD (acc) (JPGR ETF) med ISIN IE0005CH3U28, är en aktivt förvaltad ETF som investerar i amerikanska tillväxtaktier och strävar efter att generera en högre långsiktig avkastning än Russell 1000 Growth-index. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,49 procent p.a. JPMorgan Active US Growth UCITS ETF USD (acc) är den billigaste ETF som följer JPMorgan Active US Growth-index. ETF:n replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras.

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF USD (acc) är en mycket liten ETF med 4 miljoner euro under förvaltning. ETF lanserades den 18 januari 2024 och har sin hemvist i Irland.

Möjlighet

Erfaret portföljförvaltningsteam med i genomsnitt 30 års branscherfarenhet

Utnyttja de bästa idéerna från JPMorgans dedikerade tillväxtforskningsteam, förutom grundläggande insikter från över 20 amerikanska aktiekarriäranalytiker, alla med i genomsnitt 20+ års branscherfarenhet

Portfölj

Kombinerar två av JPMorgans beprövade aktiva amerikanska aktiestrategier (tillväxt med stora bolag och tillväxtfördelar), som kombineras för att leverera en diversifierad portfölj av amerikanska tillväxtaktier med underskattad tillväxtpotential över sektorer.

Resultat

Aktivt förvaltad investeringsstrategi som strävar efter att leverera en stilren tillväxtaktieportfölj med en viss grad av marknadskapitalflexibilitet

Investeringsmål

Delfonden strävar efter att uppnå en långsiktig avkastning som överstiger Russell 1000 Growth Index (Netto Total Return of 30% källskatt på utdelning) (”riktmärket”) genom att aktivt investera främst i en tillväxtstilsorienterad portfölj av amerikanska företag .

Handla JPGR ETF

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF – USD (acc) (JPGR ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURJGRO
London Stock ExchangeGBXJGOR
London Stock ExchangeUSDJGRO
SIX Swiss ExchangeUSDJGRO
XETRAEURJPGR

Största innehav

NamnISINVikt %
MICROSOFT CORPUS59491810459,63%
NVIDIA CORPUS67066G10406,95%
AMAZON.COM INCUS02313510676,67%
META PLATFORMS INC-CLASS AUS30303M10276,06%
APPLE INCUS03783310055,24%
ELI LILLY & COUS53245710833,99%
ALPHABET INC-CL CUS02079K10793,62%
MASTERCARD INC – AUS57636Q10402,93%
BROADCOM INCUS11135F10122,60%
Cash and Cash Equivalent2,15%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Populära