Följ oss

Nyheter

Tradingstrategier, förklarade

Publicerad

den

Vad är en Tradingstrategi och varför behöver du en? Köpare av kryptovaluta som vill göra mer än att köpa och hodl har många handelsalternativ tillgängliga, men på en mycket volatil marknad med mer än några tvivelaktiga aktörer är en definierad strategi nyckeln till framgång

Vad är en Tradingstrategi och varför behöver du en? Köpare av kryptovaluta som vill göra mer än att köpa och hodl har många handelsalternativ tillgängliga, men på en mycket volatil marknad med mer än några tvivelaktiga aktörer är en definierad strategi nyckeln till framgång

Det finns många högljudda förespråkare för hodling – eller innehav – i krypto och särskilt i Bitcoin. Köp och sälj inte, eftersom Bitcoin alltid kommer att öka på lång sikt, går argumentet. Men för handlare som vill ligga före kurvan finns det strategier. Annars köper du baserat på FOMO – rädsla för att du går miste om det. Och om du följer flocken köper du i allmänhet högt och säljer lågt.

Även om en strategi är nödvändig i alla typer av smarta investeringar, så är det dubbelt så i den extremt volatila kryptovalutaindustrin, där priser som stiger eller faller 10% på några minuter är vanliga och mer än 50% på några timmar inte exakt är sällsynta. Utöver det kan den tillgängliga hävstången för marginalhandel vara farligt hög – upp till 100 gånger vid vissa börser – och det finns väldigt lite regleringsinfrastruktur för att skydda investerare från dåliga aktörer. Sedan finns det faktorer som helt enkelt inte kan redovisas, som att en val plötsligt tappar en enorm mängd Bitcoin på marknaden och sänker priserna.

Vad som hjälper är att ha en strategi som du följer konsekvent, datakällor du kan lita på och ett utbyte med tillförlitlighet, hastighet och likviditet för att utföra dina beställningar i rätt tid.

Vad är daytrading?

Daytraders investerar baserat på komplexa strategier inom en minut till timmar, men i slutet av dagen är de borta från marknaden och avstår potentiella vinster för att undvika förluster.

Vid första anblicken är daytrading ganska enkel: Du köper och säljer kryptovalutor många gånger under en dag och försöker tjäna pengar på de (vanligtvis) små prisfluktuationerna från minut till minut, timme till timme. Det är i huvudsak motsatsen till hodling.

Verkligheten är att daytrading är väldigt komplicerat eftersom så många saker påverkar priset – för många för att ta hänsyn till dem alla. Så du behöver strategier inom det, förlita dig på specifika indikatorer, tekniska analyser, forskningskällor, riskhanteringsstrategier och vinst och förlusttolerans. Vilket innebär att tillgång till god information och snabbhet är mycket viktigt. Du måste också ta hänsyn till avgifter om du handlar mycket.

Daytrading är hög stress, men kommer också med en cut-off. Daytraders ställer vanligtvis en definierad ”dag” på 24-timmars kryptomarknaden och stänger sina positioner vid den tiden. Så även om det kommer med stora risker, är vilda gungor över natten inte bland dem. Även om det innebär att man missar stora vinster betyder det också att man undviker stora förluster.

Vad är trendhandel?

Trendhandel är just det: Analysera data för att hitta mellan- och långsiktiga trender som antyder att en kryptovalutas pris går uppåt eller nedåt och när riktningen håller på att förändras.

Trendhandel är en långsiktig strategi som använder olika analysverktyg för att förutsäga om en kryptovalutas pris går åtminstone under några månader. Det syftar till att ignorera kortsiktiga prisrörelser genom att fokusera på tekniska analyser som indikatorer (mönster i historiska data som pris, volym och öppen ränta) och prisåtgärder (upp och ner rörelse över tid).

Som sagt, det som betyder något är inte huruvida en kryptovalutas trend är uppåt (tid att köpa) eller nere (tid för kort) så mycket som att upptäcka reverseringarna, som berättar när du ska vända taktik eller bara komma ut. Det är för mer avancerade nybörjare som spenderar tid på att analysera och hantera risker, och som har magen att rida nedåt.

Vad är swing trading?

Swing trading är en nybörjarvänlig strategi som fokuserar på att hitta mönster på medellång sikt i dag-till-veckors intervallet.

Ett sätt att tänka på swinghandel är att det fokuserar på tidsramar som är längre än de som används av daghandlare och kortare än trendhandlare – några dagar till veckor. Swing-handlare tittar på tekniska indikatorer som historisk data och candle stick-diagram för det dagliga höga och låga intervallet för en kryptovaluta över tiden, samt grundläggande indikatorer.

Det är ett bra ställe för nybörjare att börja, eftersom det inte kräver ständig uppmärksamhet som vid daghandel, och inte heller disciplinen att ha en position så länge som trendhandel. Som sagt, det erbjuder fortfarande mycket vinstpotential utan att behöva agera omedelbart.

Vad är scalping?

Scalping är en högintensiv, högfrekvent och komplex handelsstrategi som innebär att man gör många små vinster av ineffektivitet på marknaden snarare än tillgångsresultat.

Scalping är en av de snabbaste och mest krävande handelsstrategierna eftersom det kräver extremt snabba rörelser – mellan minuter och sekunder, eller med sofistikerade högfrekventa handelsverktyg till och med små bråkdelar av en sekund – utformade för att dra nytta av ineffektivitet på marknaden för att göra mycket små vinster om och om. En av de vanligaste är att dra nytta av bud-ask-spread, vilket är skillnaden i pris mellan den högsta köporder (köpkurs) och den lägsta försäljningsorder (säljkurs).

Riskerna och vinsterna är något mindre, men för erfarna handlare som är villiga att fatta snabba beslut läggs många små vinster upp. Eftersom det handlar om många små affärer är låga bytesavgifter en stor fördel.

Några enkla strategier

Strategier som buy-and-hold och indexinvestering är perfekta för passiva investerare som är sanna kryptotroende som letar efter långsiktig tillväxt.

Först och främst är buy-and-hold-handel – ”hodling” med en touch av strategi. Istället för att lägga ner alla dina pengar på en gång gör hodlers ofta schemalagda köp – säg varje vecka eller månadsvis – för att jämna ut effekterna av volatiliteten. Låter enkelt, men det kräver tålamod och tro.

Nästa är indexinvestering, som helt enkelt köper alla kryptovalutor i ett marknadsindex – som att köpa Nasdaq eller S&P 500 på aktiemarknaden – enligt teorin att väldigt få investerare slår marknaden på lång sikt.

Hur väljer du en handelsstrategi?

Välj en strategi som arbetar efter dina styrkor, allt från din erfarenhet av kryptovalutamarknader till din tolerans för risk.

Det finns många faktorer, men det handlar om en ärlig bedömning av din skicklighet och erfarenhetsnivå. Förstår du hur kryptovalutor fungerar, känner du nog till de analytiska verktygen som låter dig exakt förutsäga marknaden och vet du din verkliga tolerans för risk?

När du väl är klar över dessa faktorer behöver du en erfaren mäklare som erbjuder ett intuitivt gränssnitt, är tillförlitligt i tider av marknadsstress, erbjuder stark likviditet, ger tillgång till massor av marknadsdata och har stark säkerhet.

En vårdnadshavare, fullfjädrad och användarvänlig handelsplattform, CMC Markets riktar sig till både nybörjare som vill börja med de enklare långsiktiga strategierna som swing- och trendhandel, och handlare som vill arbeta med kortare daytrading och skalpningsstrategier.

CMC Markets erbjuder konkurrenskraftiga handels- och uttagsavgifter, 24-timmars kundsupport, marginalhandelshävstång och mer än 100 valutapar. Totalt erbjuder CMC handel i mer än 10 000 olika instrument.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.