Följ oss

Nyheter

Thailand kapitaliserar på Japans FDI

Publicerad

den

Thailand kapitaliserar på Japans FDI

Thailand kapitaliserar på Japans FDI. I samband med att Japan ökar omfattningen på sina aggressiva stimulansåtgärder så flyter pengar ut på marknaden, något som kommer att gynna Thailand och landets aktiemarknad, samt därmed de börshandlade fonder som replikerar utvecklingen på börsen i Bangkok.

IShares MSCI Thailand Capped ETF (NYSEArca: THD) steg 1,7 procent under den senaste veckan och har ökat med 23,1 procent year-to-date.

Thailand är det tredje största landet för japanska utländska direktinvesteringar i år med 2,6 miljarder dollar under det första halvåret 2014. Kina, det näst största landet för japanska utländska direktinvesteringar i år, cirka 2,9 miljarder dollar, dras med antijapanska känslor, tillsammans med stigande produktionskostnader vilket har pressat ner de japanska investeringarna i Kina med 42 procent. Thailand är också mottagare för en stor del av de japanska krediterna och landet är nu den näst största mottagaren av japanska lån, näst Kina. Under det andra kvartalet 2014 ökade de japanska lånen till Thailand med 75 procent till 77,5 miljarder dollar.

Ekonomin tenderar att öka när militären har makten

Vissa bedömare tror att Thailand är ett land med politisk instabilitet, särskilt efter det att militären tog kontrollen i landet i maj, men Thailands ekonomi och inkomster har historiskt expanderat snabbare och varit mer stabil under de tre gånger militären ledde regeringen, jämfört med de nio civila styrena. Den japanska investmentbanken Nomura räknar med att Thailands ekonomi kommer att växa 1,1 procent i år och stiga till 3,3 procent nästa år.

Tankning av investeringar i Thailand, Bank of Japan har meddelat att den kommer att tredubbla takten i vilken BOJ skall köpa aktier och fastighetsbestånd Detta kommer att öka BOJs inköpsprogram till 80 biljoner ¥, motsvarande $ 724 miljarder USD från tidigare kommunicerad 60-70 biljoner yen

Vidare kommer ökningen av BOJs kvantitativa lättnader att kunna bidra till att kompensera en del av den lätta penningflöden som var avstängd efter att Federal Reserve avslutade sitt eget QE-program förra veckan.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.