Följ oss

Nyheter

Teknologi gynnar ETF med inriktning mot Taiwan

Publicerad

den

Teknologi gynnar ETF med inriktning mot Taiwan

Teknologi gynnar ETF med inriktning mot Taiwan. Fördelarna med tekniksektorns styrka drivs av mogna, kassarika företag är inte begränsade till USA inom börshandlade fonder. Vi har noterat hur Teknologi gynnar ETF med inriktning mot Taiwan, och att det dessutom går att handla denna börshandlade fond direkt på Nasdaq OMX Nordic då Deutsche Bank erbjuder en sådana ETF på vår egen hemmamarknad.

Taiwanesiska aktier har fått ett stort uppsving när investerare flockas till mogna tech namn vilket i sin tur innebär att globala investerare också flockas till taiwanesiska aktier. Under de första fem månaderna 2014 har globala kapitalförvaltare pumpat in 9,6 miljarder USD, mer än tre gånger de 2,7 miljarder USD som landet tog emot som investeringar under 2013. Bland de asiatiska marknaderna har endast Indien sett en stor tillströmning av kapital från globala investerare än Taiwan.

Under de senaste 90 dagarna har iShares MSCI Taiwan ETF (NYSEArca EWT) stigit med 11,6 procent, och följer Vanguard FTSE Emerging Markets ETF (NYSEArca: VWO) och iShares MSCI Emerging Markets ETF (NYSEArca: EEM). Taiwan är det nästa största innehavet i VWO med en vikt på 13,8 % och det tredje största landet i EEM med en allokering på 11,9 procent. Vi rekommenderar emellertid DBX MSCI TAIWAN ETF som handlas på Nasdaq OMX Nordic för den som önskar en exponering mot Taiwan.

Komponenttillverkarna rusar

Efterfrågan på nya prylar från tech jättar som Apple (NasdaqGS: AAPL) har fått taiwanesiska komponenttillverkare som till exempel Taiwan Semiconductor (NYSE: TSM) att rusa. Taiwan Semiconductor är EWT största innehav vid en vikt på 21,1 %, nästan tre gånger så stort som den börshandlade fondens näst största innehav, Hon Hai Precision Industry, även känt som Foxconn.

Taiwan Semiconductor stora vikt i EWT stryker en viktig punkt om ETF. Till skillnad från många börshandlade fonder som fokuserar på ett enskilt land har EWT inte en överdrivet hög exponering mot sektorer som energi, finansiella tjänster eller råvaror. EWT har emellertid har en nästan 58 procents vikt mot den tekniska sektorn.

Även finans och material tillsammans står för 27 % av fondens vikt förblir EWT en av de mest fogliga pjäser bland enstaka land ETFerna. Denna börshandlade fond har ett beta på 0,55 och en treårig standardavvikelse på 16,4%, enligt iShares uppgifter. Motsvarande siffror för iShares China Large-Cap ETF (NYSEArca: FXI) är 1,1 och 23,7%.

Investerare behöver inte betala dyrt för att vara med i det taiwanesiska teknikrallyt, dessa aktier handlas till cirka 14 gånger årsvinsten, jämfört med cirka 16 för svenska och amerikanska aktier.
DBX MSCI TAIWAN ETF

DBX MSCI TAIWAN ETF graf

Källa: Stockletter

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.