Nyheter

Syntetiska ETF:er klarade sig bra under Covid-19-marknadsvolatiliteten

Publicerad

den

Invesco har analyserat prestandan och marknadsflöden relaterade till S&P 500, MSCI USA och MSCI World Index och fann att syntetiska ETF:er klarade sig bra. De syntetiska ETFer som erbjuder exponering mot kärnan i USA och globala aktieriktmärken har levererat starkt resultat med lägre spårningsfel jämfört med fysiska ETF:er under det senaste året.

Företaget skriver att den här perioden fångar två kontrasterande marknadsförhållanden, som täcker både den kraftiga försäljningen av aktiemarknaden under mars och april, vilket var höjden av Covid-19-krisen, samt den efterföljande rallyt.

Invesco S&P 500 UCITS ETF är den största syntetiska ETF i Europa med 10,4 miljarder USD i AUM. Det har sett det största tillflödet av någon konkurrerande produkt i Europa i år, med nästan 1 miljard USD ytterligare nya tillgångar till mitten av september, jämfört med nästan 7 miljarder USD utflöden från resten av S&P 500 UCITS ETF-sektor, skriver företaget.

Överträffat genomsnittet av sina största fysiska konkurrenter

Enligt uppgifterna har Invescos syntetiskt replikerade S&P 500, MSCI USA och MSCI World UCITS ETF överträffat genomsnittet av sina största fysiska konkurrenter med 0,24 procent, 0,31 procent respektive 0,12 procent under de tolv månaderna till slutet av augusti. 2020. Under de senaste tre åren är dessa siffror 0,71 procent, 0,64 procent och 0,18 procent, vilket understryker den långsiktiga relativa prestandan för syntetiska produkter.

Christopher Mellor, chef för EMEA ETF Equity & Commodity Product Management på Invesco, säger: ”Invesco har länge förespråkat användning av syntetiska ETF: er för att komma åt vissa marknader, med tanke på de inneboende fördelarna som finns tillgängliga genom dessa produkter kontra fysiska motsvarigheter. Dessa fördelar inkluderar potentialen att generera konsekvent överprestanda med lågt spårningsfel även under svåra marknadsförhållanden. ”

Det låga spårningsfelet som erbjuds av syntetiska produkter fokuserades starkt under krisperioden, med spårningsfel för fysiska MSCI World ETF:er som fördubblades till 0,10 procent mellan den 31 januari och den 30 april 2020. Syntetiska ETF:er klarade sig bra, och hade lägre volatilitet i förhållande till marknaden under hela denna period, skriver företaget.

Gary Buxton, chef för EMEA-ETF: er och indexerade strategier på Invesco, säger: ”Historien visar att den syntetiska replikeringsmetoden inte har varit utan kritiker, och faktiskt har några av våra konkurrenter antingen kämpat mot dem eller konverterat till fysisk replikering genom åren. Men vi har förblivit engagerade i att leverera de bästa resultaten för våra investerare, vare sig genom fysisk eller syntetisk replikering eller genom aktiv förvaltning. ”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version