Följ oss

Nyheter

Syntetiska ETF:er klarade sig bra under Covid-19-marknadsvolatiliteten

Publicerad

den

Syntetiska ETF:er klarade sig bra under Covid-19-marknadsvolatiliteten

Invesco har analyserat prestandan och marknadsflöden relaterade till S&P 500, MSCI USA och MSCI World Index och fann att syntetiska ETF:er klarade sig bra. De syntetiska ETFer som erbjuder exponering mot kärnan i USA och globala aktieriktmärken har levererat starkt resultat med lägre spårningsfel jämfört med fysiska ETF:er under det senaste året.

Företaget skriver att den här perioden fångar två kontrasterande marknadsförhållanden, som täcker både den kraftiga försäljningen av aktiemarknaden under mars och april, vilket var höjden av Covid-19-krisen, samt den efterföljande rallyt.

Invesco S&P 500 UCITS ETF är den största syntetiska ETF i Europa med 10,4 miljarder USD i AUM. Det har sett det största tillflödet av någon konkurrerande produkt i Europa i år, med nästan 1 miljard USD ytterligare nya tillgångar till mitten av september, jämfört med nästan 7 miljarder USD utflöden från resten av S&P 500 UCITS ETF-sektor, skriver företaget.

Överträffat genomsnittet av sina största fysiska konkurrenter

Enligt uppgifterna har Invescos syntetiskt replikerade S&P 500, MSCI USA och MSCI World UCITS ETF överträffat genomsnittet av sina största fysiska konkurrenter med 0,24 procent, 0,31 procent respektive 0,12 procent under de tolv månaderna till slutet av augusti. 2020. Under de senaste tre åren är dessa siffror 0,71 procent, 0,64 procent och 0,18 procent, vilket understryker den långsiktiga relativa prestandan för syntetiska produkter.

Christopher Mellor, chef för EMEA ETF Equity & Commodity Product Management på Invesco, säger: ”Invesco har länge förespråkat användning av syntetiska ETF: er för att komma åt vissa marknader, med tanke på de inneboende fördelarna som finns tillgängliga genom dessa produkter kontra fysiska motsvarigheter. Dessa fördelar inkluderar potentialen att generera konsekvent överprestanda med lågt spårningsfel även under svåra marknadsförhållanden. ”

Det låga spårningsfelet som erbjuds av syntetiska produkter fokuserades starkt under krisperioden, med spårningsfel för fysiska MSCI World ETF:er som fördubblades till 0,10 procent mellan den 31 januari och den 30 april 2020. Syntetiska ETF:er klarade sig bra, och hade lägre volatilitet i förhållande till marknaden under hela denna period, skriver företaget.

Gary Buxton, chef för EMEA-ETF: er och indexerade strategier på Invesco, säger: ”Historien visar att den syntetiska replikeringsmetoden inte har varit utan kritiker, och faktiskt har några av våra konkurrenter antingen kämpat mot dem eller konverterat till fysisk replikering genom åren. Men vi har förblivit engagerade i att leverera de bästa resultaten för våra investerare, vare sig genom fysisk eller syntetisk replikering eller genom aktiv förvaltning. ”

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

SXRY ETF följer de 40 största aktierna i Italien

Publicerad

den

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,33 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 144 miljoner euro under förvaltning. SXRY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför SXRY?

Exponering mot brett diversifierade italienska företag

Direktinvestering i 40 italienska företag

Exponering för enskilda länder och stora företag med börsvärde

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av 40 av de största och mest likvida italienska företagen

Investeringsstrategi

FTSE MIB-index följer de 40 största italienska företagen.

Handla SXRY ETF

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCMB1
gettexEURSXRY
Stuttgart Stock ExchangeEURSXRY
Borsa ItalianaEURCSMIB
Euronext AmsterdamEURCMIB
London Stock ExchangeEURCMIB
SIX Swiss ExchangeEURCSMIB
XETRAEURSXRY

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
ENELENELUtilities11.24IT0003128367EUR
ISPINTESA SANPAOLOFinancials7.98IT0000072618EUR
ENIENIEnergy7.86IT0003132476EUR
STLASTELLANTIS NVConsumer Discretionary7.09NL00150001Q9EUR
RACEFERRARI NVConsumer Discretionary6.78NL0011585146EUR
STMSTMICROELECTRONICS NVInformation Technology6.10NL0000226223EUR
GASSICURAZIONI GENERALIFinancials5.64IT0000062072EUR
UCGUNICREDITFinancials5.29IT0005239360EUR
ATLATLANTIAIndustrials3.36IT0003506190EUR
CNHICNH INDUSTRIAL NVIndustrials3.16NL0010545661EUR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf om AIs inverkan på råvaror

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

Bailey betonade att AIs ökande energibehov, särskilt för AI-datacenter, nödvändiggör en övergång till mer robusta kraftgenereringsmetoder, inklusive kärnenergi. Han påpekade att kärnenergi ses som en hållbar lösning på grund av dess låga koldioxidutsläpp.

Bailey diskuterade den växande efterfrågan på råvaror som uran och koppar. Han förklarade att AI-datacenter och den bredare energiomställningen, inklusive elfordon och förnybar energi, driver denna efterfrågan.

HANetf har utvecklat ETFer fokuserade på uran- och koppargruvarbetare, genom vilka investerare kan utnyttja dessa trender. Den bredare Sprott Uranium Miners UCITS ETF, som lanserades för två år sedan, inkluderar stora och mindre aktörer, medan en nyare Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF fokuserar på mindre företag.

Dessutom har Copper Miners ESG ETF, som betonar ren kopparbrytning och inkluderar ett ESG-screeningselement, presterat bra.

Bailey avslutade med att notera de starka resultaten för dessa ETFer, med Copper Miners ESG ETF upp 35 % hittills i år och den breda Uranium Miners ETF upp 15 %. Han uttryckte optimism om den pågående råvarans supercykel som drivs av olika faktorer, inklusive energiomställningen och industripolitiska förändringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP spårar priset på ICP

Publicerad

den

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Internet Computer är ett blockchain-projekt som syftar till att skapa en decentraliserad och skalbar internetinfrastruktur genom att låta smarta kontrakt köras direkt på dess nätverk, vilket eliminerar behovet av traditionella serverbaserade arkitekturer. Det strävar efter att möjliggöra ett nytt paradigm för webbutveckling, där applikationer lagras på blockkedjan, vilket ger större säkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Produktdetaljer

EmittentValour Inc.
NamnValour Internet Computer (ICP) SEK
ISINCH1213604510
Valoren121360451
BasvalutaSEK
Underliggande tillgångINTERNET COMPUTER (ICP/USD)
FörfallodagOpen-ended
Förvaltningsavgift1,9 %

Handla Valour Internet Computer (ICP) SEK

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Nordic Growth Market.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
Nordic Growth MarketVALOUR INTERNET COMPUTER (ICP) SEKSEK

Fortsätt läsa

Populära