Följ oss

Nyheter

Swedbank Robur ger sig in på ETF-marknaden

Publicerad

den

Swedbank Robur ger sig in på ETF-marknaden - Första ETF:erna noteras idag

Imorse deltog vi på Swedbank Roburs ETF-lansering hos Nasdaq OMX. Initialt kommer Swedbank Robur att lansera tre stycken ETF:er med fokus på Sverige och det svenska indexet OMXS30. Detta betyder att det bara är Nordea av de fyra ”svenska” storbankerna som inte lanserat egna ETF:er. Swedbanks första ETF:er är inte speciellt nyskapande. Två av dem, OMXS30 och Bull, har samma exponering som de ETF:er som finns tillgängliga idag från XACT och SpotR (SEB).

[table id=338 /]

*Inkluderar inte kostnaden för swappen. Denna förväntas uppgå till 0,10%

**Den dagliga hävstången tillåts pendla inom ett intervall om 1,9-2,1x

Riktigt unik

Den riktigt unika lanseringen är ETF:en Swedbank Robur ETF OMXS30 Bear -1. Denna ETF har ingen hävstång till skillnad från befintliga ETF:er. ETF:en viktas dock om dagligen, vilket innebär att avkastningen inte kommer att överensstämma direkt med avkastningen i det underliggande indexet.

Varför gör Robur kopior? Svaret är D-I-S-T-R-I-B-U-T-I-O-N. Swedbank Robur kommer hårdsälja de egna ETF:erna genom sitt kontorsnät och genom bankens övriga försäljningskanaler. Förhoppningen är att ta tillbaka vissa av Swedbank Roburs kunder som investerar i andra ETF-leverantörers produkter idag. ETF-satsningen är starkt förankrad inom banken. Redan innan sommaren kommer nästa ETF-lansering. Detta kommer sannolikt att bli en ETF som följer ett etiskt/hållbarhetsindex. Urvalet kommer bestå av de 60 största bolagen noterade på Nasdaq OMX Stockholm/Stockholmsbörsen.

Hur det går för Swedbank Robur får framtiden utvisa. Vi kommer att hålla er uppdaterade.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.