Följ oss

Nyheter

Stock Trackers ger en billig och flexibel exponering

Publicerad

den

några av de bästa aktierna idag ger Leverage Shares dig en ny produktpaket: Stock Tracker ETP. Stock Trackers ger en billig och flexibel exponering

Apple (AAPL) är över $ 130, Tesla (TSLA) är över $ 700 och Amazon (AMZN) är norr om $ 3000. Till dessa priser är det mycket svårt för privatpersoner att bygga en portfölj med ledande amerikanska aktier utan betydande utgifter. För att ge sina investerare medel och möjlighet att dra nytta av resultatet av några av de bästa aktierna idag ger Leverage Shares dig en ny produktpaket: Stock Tracker ETP. Stock Trackers ger en billig och flexibel exponering

Vad är Stock Tracker ETP?

Stock Tracker ETP:s ”1x ETP” ger investerare 1: 1 exponering för de underliggande aktierna som spåras. Även om tekniskt sett liknar ”ren beta” ETF, är det en viktig skillnad här: medan “ren beta” ETF erbjuder en 1: 1-exponering för en korg med aktier, erbjuder Leverage Shares 1x ETP-exponeringar mot ett enskilt företags aktier. När det förändras det underliggande aktiens värde kan investeraren förvänta sig att 1x ETP-priset kommer att röra sig i samma riktning och med samma storlek.

Fördelar med pris och valutaval

När det gäller de aktier som nämndes tidigare (liksom många andra toppaktier som Leverage Shares 1x ETP skulle täcka) är priset det största hindret för investerare som vill tjäna pengar på deras utveckling. Detta problem täcks enkelt av Leverage Shares 1x ETP: de börjar på 5 dollar (och dess motsvarande värde i UK £ och EUR). För att vara exakt, för så lite som fem dollar kan en investerare ta del av kursutvecklingen i dessa aktiers resultat och tjäna avkastning som nästan exakt liknar vad de hade gjort om de ägt den enskilda aktien.

En annan fråga är om investerare vill köpa högpresterande aktier är att om de är denominerade i US $ och investeraren handlar i en europeisk valuta, kan de behöva ta med valutakurser. Leverage Shares 1x ETP är denominerade i tre valutor – amerikanska dollar, euro såväl som brittiska pund – för att ge investerare ökad flexibilitet i investeringsval.

Handelstidsfördel

En annan fördel som 1x ETP har är att dessa produkter, till skillnad från deras underliggande amerikanska börsnoterade aktier, handlas under europeiska handelstider. Leverage Shares hade i en tidigare artikel illustrerat den begränsade överlappningen mellan amerikanska och europeiska handelstider:

Utanför överlappningstimmarna förblir 1x ETP fortfarande handeln under de timmar det underliggande aktiet inte är. Detta ger investerare tid att ta hänsyn till eftermiddagsnyheter om den underliggande aktien i deras investeringsbeslut.

Potentiell skattefördel

Många europeiska jurisdiktioner erbjuder betydande skattefördelar genom särskilda åtgärder. Låt oss ta Storbritannien som ett exempel.

Cirka 13,5% av alla aktier i Storbritannien innehades av individer under 2019. Men endast 3% av befolkningen (cirka 2,2 miljoner) tecknade ett aktie och aktier Individual Saving Account (ISA) den brittiska motsvarigheten till ett Investeringssparkonto, vilket ger betydande skattefördelar. Investerare ägde också sina aktier i genomsnitt i cirka 0,8 år innan de sålde dem.

Från och med 2020 uppskattade Finder via en undersökning att över 33% av de brittiska respondenterna ägde aktier, medan Financial Times uppskattade mer konservativa 15%. I båda fallen antyder antingen undersökningen att antalet brittiska investerare har ökat. Detta gör det möjligt att hålla investeringar på ett ISA-konto ännu mer relevant.
.
För att illustrera den relativa fördelen med ISA-aktier och aktier, låt oss överväga ett aktie som har varit mycket populärt bland europeiska investerare 2020: NIO. NIO hade en explosiv bana hela 2020 och ökade nästan 1210% i US-dollar vid slutet av året. Från den 1 oktober till slutet av 2020 hade NIO en stenig utveckling tills den slutade 124% högre.

Antag att en UK-baserad investerare, Joanne, har en årlig inkomst på £ 60.000. För denna inkomstnivå är kapitalvinstskatten (CGT) satt till 20% med en kapitalvinstillägg på 12 300 £ per år.

Joanne gör bara en investering: Hon köper 1 000 aktier i NIO den 1 oktober via sitt aktiehandelskonto och håller dessa till slutet av året. Efter courtaget och skatterna är hennes investerings resultat i brittiska pund cirka 103%.

Å andra sidan, om Joanne hade haft denna investering i Individual Saving Account (ISA), kommer hennes vinster inte att utsättas för CGT. Amerikanska depåbevis (NIO) som NIO kan dock inte förvaras i en ISA. Nåväl, Leverage Shares 1x ETP kan faktiskt ägas i en ISA (och på ett Investeringssparkonto). När hon handlar med Leverage Shares 1x ETP:er skulle den enda avgiften Joanne ådra sig vara en årlig förvaltningsavgift på 0,15% som tillämpas dagligen.

Om Joanne hade köpt 1x NIO Tracker ETP för ungefär samma initiala belopp, skulle hennes investeringsresultat ha varit 109% utan skatteplikt eller inverkan på kapitalvinstillägget alls. I själva verket skulle den ha vunnit 109% på alla investeringsnivåer. Detta ger också Joanne större flexibilitet att använda ersättningen för andra aktieinvesteringar.

NIO Stock Tracker: s resultat baseras på simulerade backtestade värden. Stock Trackers gick live den 23 maj 2021.

Några av de mest populära aktierna bland europeiska detaljinvesterare på senare tid – förutom Tesla, Amazon och Apple – har varit kinesiska aktier i USA. Leverage Shares erbjuder också 1x ETP för dessa snabbt växande aktier:

Fysiskt uppbackade produkter

Investerare är utan tvekan den senaste katastrofen med hedgefonden Archegos som nyligen kostade ledande investeringsbanker miljarder dollar när den gick under. Archegos köpte derivat som kallas totalavkastningsswappar från bankernas mäklarbord för att satsa på aktiekursrörelser utan att äga värdepapperen. När ett aktiekursfall på ViacomCBS påverkade fondens portföljvärde drabbades Archegos av en rad margin calls och tumblar som kostade de emitterande bankerna miljarder.

Detta scenario kan inte hända med Leverage Shares produkter eftersom de produkter som Leverage Shares erbjuder, 1x ETP är 100% fysiskt uppbackade. Detta innebär att för varje 1x ETP som en investerare innehar, äger Leverage Shares fysiskt aktien bakom den. Detta säkerställer att produkten som investeraren äger har ”livslängd” och att den inneboende kreditrisken som finns i varje liknande konkurrerande produkt förnekas.

Sammanfattningsvis

Trackers kommer att vara ett mycket användbart tillskott till en investerares portfölj: dess låga kostnad främjar diversifiering. dess utbud av valutainställningar möjliggör fakturering i valutaspel (om investeraren väljer) och dess europeiska notering möjliggör också starka skattefördelar.

Handla Leverage Shares produkter

Leverage Shares produkter kan handlas genom till exempel IG, men även på Londonbörsen för den som har ett konto hos en mäklare som erbjuder handel på denna marknad, till exempel DEGIRO. Vidare handlas Leverage Shares Single Stock ETPs på Euronext Amsterdam och Euronext Paris.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *