Följ oss

Nyheter

Leverage Shares tar Asian Tech Disruptors till börsen

Publicerad

den

Den 16 juni utökar Leverage Shares, pionjären för fysiskt stödda ETP-aktier, sitt utbud av Stock Tracker ETP. Denna gång tar Leverage Shares tar Asian Tech Disruptors till börsen.

Den 16 juni utökar Leverage Shares, pionjären för fysiskt stödda ETP-aktier, sitt utbud av Stock Tracker ETP. Denna gång tar Leverage Shares tar Asian Tech Disruptors till börsen. De nya innovativa produkterna gör det möjligt för investerare att för första gången få 1:1-exponering mot efterfrågade asiatiska aktier i GBP och Euro, utan valutakostnader.

Efter introduktionen av de första ETP-aktierna någonsin på enstaka aktier i maj 2021 utökar Leverage Shares sin svit till att omfatta kinesiska och Asian Tech Disruptors och fler amerikanska marknadsdarlings.

Den COVID-inducerade pandemin har introducerat fler marknadsaktörer än någonsin tidigare, varav majoriteten är millennials eller en del av Gen Z. Detaljistinvesterare kan inte längre förbises, eftersom de nu utgör över 20 procent av den totala aktiehandelsvolymen. Det är en siffra som har fördubblats från nivåerna före pandemin.

Stock Tracker ETP:er tillgodoser den ökade efterfrågan på tillgång till enskilda aktier, eftersom brittiska och europeiska investerare har visat mer intresse för att konstruera sin egen portfölj med aktier. Dessa unika produkter erbjuder icke-levererad tillgång till globalt erkända aktier och handel i flera valutor.

Stock Tracker ETP:er är fördelaktiga för både institutionella och privata investerare, liksom äldre mäklare, som hittills inte har kunnat erbjuda fraktionerad handel till sina kunder.

Idag är ytterligare en milstolpe när vi fortsätter att få sammanhållning på den fragmenterade europeiska marknaden. Med totalt 17 Trackers kan investerare få tillgång till sina favoritaktier i sin valuta och under europiska öppettider. Aktier som NIO, Baidu och JD.com har aldrig varit mer tillgängliga.

Oktay Kavrak, Produkt Strateg Leverage Shares

”Vi är glada att välkomna Leverage Shares tillbaka till London Stock Exchange med noteringen av deras Stock Tracker ETPs, en första för marknaden, och nya 3x-hävstångs-ETP:er, som alla spårar enskilda amerikanska aktier. London fortsätter att stödja innovation och val på ETP-marknaden och erbjuder institutionella och privatpersoner exponering för ett brett utbud av produkter som passar deras utvecklande investeringsstrategier. ”

Lida Eslami, Head of Business Development, ETP and IOB London Stock Exchange

Åtta nya produkter på både amerikanska och asiatiska aktier

Den 17-starka sortimentet innehåller åtta nya ETP:er, som erbjuder 1: 1 (delta ett) exponering för ledande amerikanska och asiatiska aktier till en bråkdel av priset. De senaste tillskotten inkluderar också investerarnas favoriter som Airbnb, Palantir, Plug Power och andra.

• Prissätts på bara 5 USD per aktie
• Varje ETP är 100% fysiskt uppbackad
• Finns i GBP, USD och EUR
• Noterat på London Stock Exchange, Euronext Amsterdam och Paris
• Förvaltningsavgift på bara 0,15%4

Kortnamn

NamnISINUSDGBPEURBörs
LS 1x Airbnb Tracker ETPXS23370980861ABNABNBABN1London Stock Exchange
LS 1x Baidu Tracker ETPXS2337097518 1BIDBIDUBID1London Stock Exchange
LS 1x JD.com Tracker ETPXS23371006761JDJD1XJDX1London Stock Exchange
LS 1x NIO Tracker ETPXS23370938711NIONIONIO1London Stock Exchange
LS 1x Palantir Tracker ETPXS23370929801PLTPLTRPLT1London Stock Exchange
LS 1x Pinduoduo Tracker ETPXS23370939541PDDPDDPDD1London Stock Exchange
LS 1x Plug Power Tracker ETPXS23371007591PLUPLUGPLU1London Stock Exchange
LS 1x Sea Tracker ETPXS23370940931SESE1XSE1London Stock Exchange

Med den senaste noteringen erbjuder Leverage Shares nu över 100 single stock ETPs, vilka erbjuder både hävstångseffekt och outnyttjad exponering mot dagens mest efterfrågade aktier.

Handla Leverage Shares produkter

Leverage Shares produkter kan handlas genom till exempel IG, men även på Londonbörsen för den som har ett konto hos en mäklare som erbjuder handel på denna marknad, till exempel DEGIRO. Vidare handlas Leverage Shares Single Stock ETPs på Euronext Amsterdam och Euronext Paris.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *