Följ oss

Nyheter

SPPT ETC för en investering i fysisk platina

Publicerad

den

Invesco Physical Platinum ETC (SPPT ETC) syftar till att tillhandahålla platina-priset på plats genom certifikat som säkerhet med fysiskt platina. Varje Platinum ETC är ett certifikat

Invesco Physical Platinum ETC (SPPT ETC) syftar till att tillhandahålla platina-priset på plats genom certifikat som säkerhet med fysiskt platina. Varje Platinum ETC är ett certifikat som är säkrat av fysiskt platina i J.P.Morgan Chase Banks valv i London. Utfärdaren av certifikaten, Invesco Physical Markets PLC (Invesco PMP), är ett irländskt företag som administreras av J.P.Morgan Administration Services (Ireland) Limited. Denna ETC finns även i en pundnominerad version, SPPP.

Investeringsavkastningen uppnås genom att hålla fysiskt platina, vilket värderas dagligen vid PM-auktionen för platinapriset för London Bullion Market Association (”LBMA”). ETC kommer att använda en ”swing bar” -metod, där platina-plattor / göt som motsvarar åtminstone hela värdet av certifikaten kommer att förvaras på ett tilldelat konto i emittentens namn. Invesco ETC är börshandlade certifikat och inte en börshandlad fond.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,19% p.a. ETC replikerar resultatet för det underliggande indexet med en säkerhetsförpliktelse som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Invesco Physical Platinum är ett litet ETC med 25 miljoner GBP tillgångar under förvaltning. ETC är äldre än 5 år och har sitt säte i Irland.

Investeringsstrategi

Platinaspotpriset är priset på platina i amerikanska dollar.

Handla SPPT ETC

Invesco Physical Platinum (SPPT ETC) handlas på London Stock Exchange i såväl USD som i GBP. London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare kan erbjuda handel på, men DEGIRO erbjuder sina kunder handel på denna marknadsplats.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXSPPP
London Stock ExchangeUSDSPPT

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *