Följ oss

Nyheter

Sociala medier i positiv trend på börsen

Publicerad

den

Sociala medier i positiv trend på börsen

Sociala medier i positiv trend på börsen Under slutet av sommaren 2015 såg vi hur den börshandlade fond som replikerar utvecklingen av de företag som är verksamma inom sociala medier fick ett nedställ. Detta är nu glömt sedan företagen har lämnat sina rapporter för det tredje kvartalet, med siffror som får marknaden att glädjas. Global X Social Media Index ETF (NasdaqGM: SOCL) har stigit med mer än 10 procent den senaste månaden och med nästan lika mycket på årsbasis. Sociala medier i positiv trend på börsen är mer än bara kursuppgången eftersom denna ETF noteras i USA och i dollar vilket gör att den som ägt denna börshandlade fond också kunnat dra fördel av dollaruppgången under året.

Facebook njuter av en stark finansiell ställning med rimliga skuldnivåer, stabilt kassaflöde från den löpande verksamheten, stigande vinstmarginaler och aktiekursen har åter tagit fart. SOCLs näst största innehav är FB dit denna börshandlade fond har allokerat 10,2 procent av sitt kapital.

Den sociala mediesektorn har ökat på stärkara resultat. Till exempel, Linkedin (NYSE: LNKD) rapporterade bättre än väntat förra veckan, rapporterade Forbes. Dessutom höjde Linkedin höjde sina lönsamhetsutsikter för helåret, med hänvisning till en stark efterfrågan på företagets kärnverksamhet. Till exempel drar företaget nytta av en förstärkning av det mobila ekosystemet, förbättrad publicering för nätverk, ett ökat antal platsannonser och expansion i den internationella användarbasen. SOCLs största innehav är LinkedIn dit denna börshandlade fond har allokerat 12,1 procent av sitt kapital.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.