Följ oss

Nyheter

Sista dagen för Carnegies börshandlade fonder

Publicerad

den

Sista dagen för Carnegies börshandlade fonder

I morgon 21 april 2011 är den sista handelsdagen för Carnegies ETF:er sedan väntar avnotering. Vi rekommenderar samtliga innehavare att sälja sina innehav senast i morgon annars väntar ett inlösenförfarande. Inlösenprocessen förväntas vara avslutad omkring den 9 maj 2011. Observera att det är halvdag på börsen i morgon.

Carnegie Fonder har den 3 februari 2011 beslutat att avveckla sin verksamhet inom börshandlade fonder, så kallade ETF:er. Därmed fokuserar Carnegie Fonder åter helt på kärnverksamheten med aktivt förvaltade fonder.

Satsningen på börshandlade fonder, så kallade ETF:er (Exchange Traded Funds), inleddes 2009 av HQ Fonder, som i september 2010 köptes av Carnegie och bytte namn till Carnegie Fonder.

– Börshandlade fonder har begränsade synergier med den övriga fondverksamheten och har inte uppnått en kritisk massa. Vi har därför beslutat att avveckla denna verksamhet och fokusera på vårt kärnområde, det vill säga aktivt förvaltade fonder med fokus på Sverige, tillväxtmarknader och räntepapper, säger Hans Hedström, vd för Carnegie Fonder.

I och med beslutet att avveckla ETF-verksamheten kommer följande fonder att avvecklas:

HQ OMX Double Long ETF
HQ OMX Double Short ETF
HQ Verkstad ETF
HQ Fastighet ETF
HQ Finans ETF
HQ Material ETF
HQ NASDAQ 100 ETF

Som en konsekvens av att ovanstående fonder avvecklas har styrelsen i Carnegie Fonder också beslutat att ansöka om avnotering av ovanstående fonder från Nasdaq OMX Stockholm AB.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.