Följ oss

Nyheter

Sektor-ETFer att hålla på Din radar

Publicerad

den

Det finns en rad olika ETF-leverantörer, till exempel SDPR som erbjuder investerarna sektorspecifika börshandlade fonder för att kapitalisera på förändringarna. I denna artikel tittar vi på Fidelity och deras Sektor-ETFer att hålla på Din radar.

Investerare som vill ha en möjlighet att kunna agera löpande, och inte endast arbeta med en buy and hold strategi bör överväga de föränderliga förhållandena mellan de olika marknadssegmenten. Det finns en rad olika ETF-leverantörer, till exempel SDPR som erbjuder investerarna sektorspecifika börshandlade fonder för att kapitalisera på förändringarna. I denna artikel tittar vi på Fidelity och deras Sektor-ETFer att hålla på Din radar.

Fidelitys sektorstrateg, Denise Chisholm, hävdade till exempel att teknik, konsumentdiskretionär och hälso- och sjukvårdsaktierna ser starka ut medan energisektorn står inför pågående risker med ett globalt utbudsöverskott.

Fundamenta för tekniksektorn ser lockande ut

Tekniksektorn ser solid ut baserat på det andra kvartalets rapporter. Denna drivs enligt Fidelity av en accelererad EBITDA-tillväxt och ökade fria kassaflöden skriver Chisholm i en analys. Konsumentdiskretionära aktier och hälsovårdssektorn gjorde också bra ifrån sig på flera håll. Energibolagen fortsatte att lagga resten av börsen, men en måttlig amerikansk oljeproduktion och minskade globala oljelager skulle kunna bli dynamiska inför framtiden.

ETF-investerare som vill ta del dessa olika marknadssegment kan utnyttja sektorspecifika börshandlade fonder. Fidelity erbjuder en rad olika ektor-ETFer att hålla på Din radar. Bland dessa kan nämnas Fidelity MSCI Information Technology Index ETF (NYSEArca: FTEC), Fidelity MSCI Consumer Discretionary Index (NYSEArca: FDIS), Fidelity MSCI Health Care Index ETF NYSEArca: FHLC) och Fidelity MSCI Energy Index ETF (NYSEArca: FENY).

Höga värderingar oroar många investerare

I en utvidgad tjurmarknadsmiljö med aktier som drivs mot nya rekordhöjningar har många investerare blivit oroade över de höga värderingarna. S&P 500 handlade med en framåtriktat p/e-tal på 17,4, jämfört med 5 års genomsnitt på 15,4 och 10 års genomsnitt på 14,0. Finans- och telekomsektorerna verkar emellertid relativt billiga.

Finanssektorn hade de lägsta relativa värderingarna för någon sektor under andra kvartalet, baserat på dess låga pris-till-resultat (P/E) och pris-till-bok (P/B) förhållanden. Även telecomsektorn såg övertygande ut på grundval av sitt p/e-tal men gav blandade signaler baserat på andra mätvärden.

Teknikssektorns värderingar har flyttat blygsamt över sina historiska medelvärden till följd av en stark kursutveckling.

Banker och Telecombolag

Investerare kan också titta på Fidelity MSCI Financials Index ETF (NYSEArca: FNCL) och Fidelity MSCI Telecommunications Services Index ETF (NYSEArca: FCOM) för att få exponering för dessa två marknadssektorer.

De som är mindre benägna att satsa på värdeaktier och föredrar tillväxt kan hålla koll på teknik, hälso- och sjukvård och diskretionära företag som har behållit sin höga relativa styrka. Relativ styrka eller momentum återspeglar prisprestandan för en aktie jämfört med marknadsgenomsnittet, en annan aktie eller ett index av värdepapper. Det är ett sätt att spela in historiska prisutvecklingsmönster. Den relativa styrkan förbättras om aktien stiger mer än referensvärdet i en uptrend eller om den minskar mindre än referensvärdet i en nedåtgående trend. I grund och botten är det ett sätt att hitta ut aktier som utvecklas ännu högre.

Tekniksektorn ledde börsuppgången genom första halvåret 2017, trots en återhämtning nyligen. Hälsovårdssektornen rusade sent i andra kvartalet, och konsumentdiskretionära aktier redovisade solida avkastningar i förhållande till den bredare marknaden. Å andra sidan backade energi och telekom. Financials slog också S & P 500.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

SXRY ETF följer de 40 största aktierna i Italien

Publicerad

den

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,33 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 144 miljoner euro under förvaltning. SXRY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför SXRY?

Exponering mot brett diversifierade italienska företag

Direktinvestering i 40 italienska företag

Exponering för enskilda länder och stora företag med börsvärde

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av 40 av de största och mest likvida italienska företagen

Investeringsstrategi

FTSE MIB-index följer de 40 största italienska företagen.

Handla SXRY ETF

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCMB1
gettexEURSXRY
Stuttgart Stock ExchangeEURSXRY
Borsa ItalianaEURCSMIB
Euronext AmsterdamEURCMIB
London Stock ExchangeEURCMIB
SIX Swiss ExchangeEURCSMIB
XETRAEURSXRY

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
ENELENELUtilities11.24IT0003128367EUR
ISPINTESA SANPAOLOFinancials7.98IT0000072618EUR
ENIENIEnergy7.86IT0003132476EUR
STLASTELLANTIS NVConsumer Discretionary7.09NL00150001Q9EUR
RACEFERRARI NVConsumer Discretionary6.78NL0011585146EUR
STMSTMICROELECTRONICS NVInformation Technology6.10NL0000226223EUR
GASSICURAZIONI GENERALIFinancials5.64IT0000062072EUR
UCGUNICREDITFinancials5.29IT0005239360EUR
ATLATLANTIAIndustrials3.36IT0003506190EUR
CNHICNH INDUSTRIAL NVIndustrials3.16NL0010545661EUR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf om AIs inverkan på råvaror

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

Bailey betonade att AIs ökande energibehov, särskilt för AI-datacenter, nödvändiggör en övergång till mer robusta kraftgenereringsmetoder, inklusive kärnenergi. Han påpekade att kärnenergi ses som en hållbar lösning på grund av dess låga koldioxidutsläpp.

Bailey diskuterade den växande efterfrågan på råvaror som uran och koppar. Han förklarade att AI-datacenter och den bredare energiomställningen, inklusive elfordon och förnybar energi, driver denna efterfrågan.

HANetf har utvecklat ETFer fokuserade på uran- och koppargruvarbetare, genom vilka investerare kan utnyttja dessa trender. Den bredare Sprott Uranium Miners UCITS ETF, som lanserades för två år sedan, inkluderar stora och mindre aktörer, medan en nyare Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF fokuserar på mindre företag.

Dessutom har Copper Miners ESG ETF, som betonar ren kopparbrytning och inkluderar ett ESG-screeningselement, presterat bra.

Bailey avslutade med att notera de starka resultaten för dessa ETFer, med Copper Miners ESG ETF upp 35 % hittills i år och den breda Uranium Miners ETF upp 15 %. Han uttryckte optimism om den pågående råvarans supercykel som drivs av olika faktorer, inklusive energiomställningen och industripolitiska förändringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP spårar priset på ICP

Publicerad

den

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Internet Computer är ett blockchain-projekt som syftar till att skapa en decentraliserad och skalbar internetinfrastruktur genom att låta smarta kontrakt köras direkt på dess nätverk, vilket eliminerar behovet av traditionella serverbaserade arkitekturer. Det strävar efter att möjliggöra ett nytt paradigm för webbutveckling, där applikationer lagras på blockkedjan, vilket ger större säkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Produktdetaljer

EmittentValour Inc.
NamnValour Internet Computer (ICP) SEK
ISINCH1213604510
Valoren121360451
BasvalutaSEK
Underliggande tillgångINTERNET COMPUTER (ICP/USD)
FörfallodagOpen-ended
Förvaltningsavgift1,9 %

Handla Valour Internet Computer (ICP) SEK

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Nordic Growth Market.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
Nordic Growth MarketVALOUR INTERNET COMPUTER (ICP) SEKSEK

Fortsätt läsa

Populära