Följ oss

Nyheter

Satsa på digitala betalningar med Global X FINX ETF

Publicerad

den

Satsa på digitala betalningar med Global X FINX ETF

Övergången till digitala betalningar ökar i hastighet. Detta ger betydande uppåtriktning för börshandlade fonder som Global X FinTech ETF (NasdaqGM: FINX).

FINX strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsresultatet, före avgifter och kostnader, för Indxx Global Fintech Thematic Index. Det underliggande indexet är utformat för att ge exponering för börsnoterade företag på utvecklade marknader som tillhandahåller finansiella teknologiprodukter och tjänster, inklusive företag som är involverade i mobilbetalningar, peer-to-peer (P2P) och marknadsutlåning, programvara för finansiell analys och alternativa valutor , som definierats av indexleverantören.

Kontanter är på väg ut och digitala betalningar är här för att stanna

”Enligt Statista beräknas det totala transaktionsvärdet för digitala betalningar växa till 23,7% år 2020 och uppgå till 4,93 miljarder dollar. Antalet digitala betalningsanvändare förväntas öka med 10,1% jämfört med året innan och nå 3,47 miljarder år 2020, konstaterar Sijoitusrahastot.

En fin tid för FINX

Med COVID-19 som blossar upp i många regioner, kommer kontaktlösa betalningar och FINX-komponenterna med exponering för det temat att gagna ännu en gång. På industrinivå ses kontaktlös som ett futuristiskt koncept, men en integrerad del av FINX-avhandlingen är den framtiden nu. Kontaktlösa betalningar kunde se deras andel av alla betalningar öka 10% till 15% på grund av Coronavirus. Och digitala betalningar är inte bara begränsade till yngre, mer tekniskt kunniga generationer.

Den kontantlösa/digitala trenden är en välsignelse för FINX-komponenter, där aktier som Square (NYSE: SQ) och PayPal (NASDAQ: PYPL) har massiva år.

”Under perioden mellan 2020 och 2024 är det (digitala betalningar) inställt att växa med en 13,4% sammansatt årlig tillväxttakt (CAGR) för att nå 8,17 miljarder dollar fram till 2024”, tillägger Sijoitusrahastot. ”Digital handel är marknadens toppsegment som beräknas uppgå till ett totalt transaktionsvärde på $ 2,93 biljoner år 2020. Det kommer att markera en tillväxttakt på 4,8% år. Under perioden fram till 2024 beräknas det växa till en CAGR på 8,9% för att nå 4,11 biljoner USD. I genomsnitt uppskattas transaktionsvärdet per användare inom digital handel till totalt $ 843,0 år 2020.”

Övergången till kontantlösa och kontaktlösa betalningar kommer inte att avta när Coronaviruset besegras. Demografisk medvind kan se till att detta är ett drag med stora långsiktiga konsekvenser.

Kort och digitala betalningar utnyttjar långsamt men säkert kontanter som primära betalningsmetoder, vilket ger en övertygande, långsiktig startbana för FINX-investerare.