Följ oss

Nyheter

GF0F ETF ge exponering mot de transformativa företag som bygger framtiden inom finans och ekonomi

Publicerad

den

Grayscale Future of Finance UCITS ETF (ticker: GFOF) strävar efter att ge exponering mot de transformativa företag som bygger och kan bygga framtiden för finans och vår digitala ekonomi. Grayscale Future of Finance UCITS ETF (ticker: GF0F) är den första UCITS ETF som benchmarkats till ett Bloomberg Equity Index. Indexet utnyttjar Bloomberg Intelligences Future of Finance Theme Basket.

Grayscale Future of Finance UCITS ETF (GF0F ETF) strävar efter att ge exponering mot de transformativa företag som bygger och kan bygga framtiden för finans och vår digitala ekonomi. Grayscale Future of Finance UCITS ETF (ticker: GF0F) är den första UCITS ETF som benchmarkats till ett Bloomberg Equity Index. Indexet utnyttjar Bloomberg Intelligences Future of Finance Theme Basket.

Företagen är kategoriserade över tre kärnpelare: Finansiella stiftelser, Tekniklösningar och Digital Asset Infrastructure.

Företag kategoriseras vidare över tematiska exponeringar och affärssegment som betalningsplattformar, börser, gruvarbetare, Asset Management och Blockchain-teknik. Förvaltarna tror att det är dessa sektorer som kommer att prägla och forma finansvärldens framtid.

Varför investera i Future of Finance ETF

Få tillgång till hela värdekedjan: Exponering för de olika bidragsgivare som vi tror kommer att omfatta den digitala ekonomins värdekedja, från gruvarbetare till börser, till kapitalförvaltare. GFOF fokuserar på att fånga det värde som ofta finns i tvärsnitt, såsom en vertikal del av det växande kryptoekosystemet, eller företagen i skärningspunkten mellan finans, teknik och digitala tillgångar.

Grundläggande data och nyckeldokumentanvändning: Granskning av både grundläggande företagsdata samt viktiga företagsdokument och offentliga handlingar. Dessa material utvärderas sedan noggrant för att på bästa sätt identifiera de företag som är starkast förknippade med Future of Finance-temat.

Tre kärnpoängmått för inkludering: Mätning av företag mot specifika kriterier och sedan poängsättning baserat på deras närhet till temat, intäktstilldelning och regelverk.

Beskrivning av HANetf Grayscale Future of Finance UCITS ETF

HANetf Grayscale Future of Finance UCITS ETF investerar i aktier med fokus på Fintech, Technology, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,70 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HANetf Grayscale Future of Finance UCITS ETF är en mycket liten ETF med tillgångar på 2 miljoner euro under förvaltning. GF0F ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Bloomberg Grayscale Future of Finance-index spårar företag över hela världen som ligger, eller kan vara, i framkant när det gäller att bygga framtiden för finans och den digitala ekonomin.

Handla GF0F ETF

HANetf Grayscale Future of Finance UCITS ETF (GF0F ETF) ) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURGFOF
London Stock ExchangeGBXGFOP
London Stock ExchangeUSDGFOF
XETRAEURGF0F

Största innehav

VärdepapperVikt %
Silvergate Capital Corp9.29%
PayPal Holdings Inc8.28%
Block Inc8.22%
Robinhood Markets Inc7.74%
Coinbase Global Inc6.72%
Plus500 Ltd5.48%
Northern Data AG5.33%
Argo Blockchain PLC4.90%
Monex Group Inc4.74%
Galaxy Digital Holdings Ltd4.52%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

IGWD ETF en globalfond som valutasäkras i brittiska pund

Publicerad

den

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 205 miljoner GBP under förvaltning. IGWD ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IGWD?

  1. Diversifierad exponering mot utvecklade företag
  2. Direktinvesteringar i ett brett spektrum av industriföretag
  3. Internationell marknadsexponering och exponering utanför GBP säkras tillbaka till GBP månadsvis

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index som består av företag som också säkrar varje valutaexponering i indexet tillbaka till GBP på månadsbasis.

Investeringsstrategi

MSCI World (GBP Hedged)-index spårar aktier från 23 utvecklade länder över hela världen. Valutasäkrad till brittiska pund (GBP).

Handla IGWD ETF

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXIGWD
gettexEUR2B73

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
AAPLAPPLE INCInformation Technology4.58US0378331005USD
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology3.73US5949181045USD
AMZNAMAZON COM INCConsumer Discretionary2.01US0231351067USD
GOOGLALPHABET INC CLASS ACommunication1.38US02079K3059USD
GOOGALPHABET INC CLASS CCommunication1.31US02079K1079USD
TSLATESLA INCConsumer Discretionary1.25US88160R1014USD
UNHUNITEDHEALTH GROUP INCHealth Care0.98US91324P1021USD
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care0.95US4781601046USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology0.82US67066G1040USD
XOMEXXON MOBIL CORPEnergy0.79US30231G1022USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Förvaltare beskriver de senaste trenderna på AI-marknaden

Publicerad

den

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med hemvist i Irland. Fonden följer Solactive Cloud Technology Equal Weight Index och strävar efter att ge likaviktad tillgång till företag med betydande exponering mot moln datorteknik. Detta kommer att omfatta företag från tre underteman, infrastructure as a service, platform as a service och software as a service.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

Priset på koppar är en ekonomisk indikator, och just nu faller det

Publicerad

den

Råvaruhandlare tycker om att säga att när koppar hostar blir den globala ekonomin förkyld. De kallar metallen "Dr. Koppar" eftersom priset på koppar är ett ganska bra sätt att diagnostisera hur ekonomin mår. Och under de senaste sex veckorna eller så har kopparpriset sjunkit med mer än 10 procent - det ser ut som att ekonomin är på väg mot en avmattning.

Råvaruhandlare tycker om att säga att när koppar hostar blir den globala ekonomin förkyld. De kallar metallen ”Dr. Koppar” eftersom priset på koppar är ett ganska bra sätt att diagnostisera hur ekonomin mår. Och under de senaste sex veckorna eller så har kopparpriset sjunkit med mer än 10 procent – det ser ut som att ekonomin är på väg mot en avmattning.

Historien med koppar, enkelt uttryckt, är för mycket utbud och inte tillräckligt med efterfrågan. Kina, som använder halva världens utbud, är en stor del av den historien, eller har i alla fall varit för nu har Kina slutat bygga infrastruktur och dra ledningar.

Stigande räntor bidrar till en svagare efterfrågan runt om i världen. Handlare ser detta återspeglas i växande lager av koppar. Nu har det varit ett inflöde av koppar i 23 dagar i rad. Så lagren håller på att byggas upp.

Samtidigt, medan Kina bromsar in, kan Indien vara på väg uppåt. Infrastruktur kommer att bli ett investeringsområde för den indiska regeringen. Kanske skulle de vara katalysatorn för global ekonomisk förbättring. Det betyder att den långsiktiga prognosen för Dr. Copper kan se uppåt.

Fortsätt läsa

Populära