Följ oss

Nyheter

GF0F ETF ge exponering mot de transformativa företag som bygger framtiden inom finans och ekonomi

Publicerad

den

Grayscale Future of Finance UCITS ETF (ticker: GFOF) strävar efter att ge exponering mot de transformativa företag som bygger och kan bygga framtiden för finans och vår digitala ekonomi. Grayscale Future of Finance UCITS ETF (ticker: GF0F) är den första UCITS ETF som benchmarkats till ett Bloomberg Equity Index. Indexet utnyttjar Bloomberg Intelligences Future of Finance Theme Basket.

Grayscale Future of Finance UCITS ETF (GF0F ETF) strävar efter att ge exponering mot de transformativa företag som bygger och kan bygga framtiden för finans och vår digitala ekonomi. Grayscale Future of Finance UCITS ETF (ticker: GF0F) är den första UCITS ETF som benchmarkats till ett Bloomberg Equity Index. Indexet utnyttjar Bloomberg Intelligences Future of Finance Theme Basket.

Företagen är kategoriserade över tre kärnpelare: Finansiella stiftelser, Tekniklösningar och Digital Asset Infrastructure.

Företag kategoriseras vidare över tematiska exponeringar och affärssegment som betalningsplattformar, börser, gruvarbetare, Asset Management och Blockchain-teknik. Förvaltarna tror att det är dessa sektorer som kommer att prägla och forma finansvärldens framtid.

Varför investera i Future of Finance ETF

Få tillgång till hela värdekedjan: Exponering för de olika bidragsgivare som vi tror kommer att omfatta den digitala ekonomins värdekedja, från gruvarbetare till börser, till kapitalförvaltare. GFOF fokuserar på att fånga det värde som ofta finns i tvärsnitt, såsom en vertikal del av det växande kryptoekosystemet, eller företagen i skärningspunkten mellan finans, teknik och digitala tillgångar.

Grundläggande data och nyckeldokumentanvändning: Granskning av både grundläggande företagsdata samt viktiga företagsdokument och offentliga handlingar. Dessa material utvärderas sedan noggrant för att på bästa sätt identifiera de företag som är starkast förknippade med Future of Finance-temat.

Tre kärnpoängmått för inkludering: Mätning av företag mot specifika kriterier och sedan poängsättning baserat på deras närhet till temat, intäktstilldelning och regelverk.

Beskrivning av HANetf Grayscale Future of Finance UCITS ETF

HANetf Grayscale Future of Finance UCITS ETF investerar i aktier med fokus på Fintech, Technology, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,70 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HANetf Grayscale Future of Finance UCITS ETF är en mycket liten ETF med tillgångar på 2 miljoner euro under förvaltning. GF0F ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Bloomberg Grayscale Future of Finance-index spårar företag över hela världen som ligger, eller kan vara, i framkant när det gäller att bygga framtiden för finans och den digitala ekonomin.

Handla GF0F ETF

HANetf Grayscale Future of Finance UCITS ETF (GF0F ETF) ) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURGFOF
London Stock ExchangeGBXGFOP
London Stock ExchangeUSDGFOF
XETRAEURGF0F

Största innehav

VärdepapperVikt %
Silvergate Capital Corp9.29%
PayPal Holdings Inc8.28%
Block Inc8.22%
Robinhood Markets Inc7.74%
Coinbase Global Inc6.72%
Plus500 Ltd5.48%
Northern Data AG5.33%
Argo Blockchain PLC4.90%
Monex Group Inc4.74%
Galaxy Digital Holdings Ltd4.52%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.