Följ oss

Nyheter

Royal Mint Physical Gold ser investeringsefterfrågan växa med 115 procent

Publicerad

den

Guldmarknaden kan ha sett några turbulenta månader då priserna har fallit kraftigt från 2 000 dollar per troy ounce. Investeringsefterfrågan på guld har dock förblivit stark eftersom Royal Mint ser en stark efterfrågan på sin guldstödda Exchange-Traded Commodity (ETC).

Guldmarknaden kan ha sett några turbulenta månader då priserna har fallit kraftigt från 2 000 dollar per troy ounce. Investeringsefterfrågan på guld har dock förblivit stark eftersom Royal Mint ser en stark efterfrågan på sin guldstödda Exchange-Traded Commodity (ETC).

I en rapport som publicerades förra veckan sa HANetf att dess Royal Mint Physical Gold ETC (RM8U) översteg 600 miljoner USD i förvaltade tillgångar den 29 april, en ökning med 115 procent hittills.

ETC har sett sitt guldinnehav öka med 169 392,822 troy ounce i år

Analytiker har noterat att guldmarknaden har sett en stark investeringsefterfrågan fram till 2022, driven av stigande inflationstryck och geopolitisk osäkerhet på grund av Rysslands pågående krig i Ukraina. Invasionen har särskilt påverkat Europa eftersom störningar i den globala leveranskedjan har drivit mat- och energipriserna till rekordhöga nivåer. Stigande inflation har hotat att driva Europa in i en lågkonjunktur, enligt vissa ekonomer.

”Guld har helt klart blivit mer tilltalande de senaste månaderna med tanke på den ekonomiska och geopolitiska bakgrunden”, säger Hector McNeil, co-VD för HANetf, i ett uttalande till Kitco News.

Vi lanserade The Royal Mint Physical Gold ETC (RM8U) för bara två år sedan. Vi är glada över att se det överstiga 600 miljoner dollar i AUM på så kort tid. Guld kommer alltid att vara en tillgång av intresse för investerare som söker en diversifierad Med världen på en sådan turbulent plats, vare sig det är pandemin, inflationen eller krigsutbrottet i Europa, kommer denna ädla metall sannolikt att ha ännu mer attraktionskraft för dem som letar efter någon form av försäkring,” sa McNeils i en separat pressmeddelande.

McNeil tillade dock att efterfrågan på RM8U också går utöver guldets traditionella tillflyktsort. Fonden inkluderar även återvunnet guld som en del av sitt innehav. Med hänvisning till en rapport från FN sa HANetf att rekordstora 53,6 miljoner ton elektroniskt avfall genererades 2019 och att endast en sjättedel återvanns.

”Investerare vill ha gröna lösningar och genom att introducera återvunnet guld till RMAU tror vi att vi har tillhandahållit detta”, säger McNeil. ”RM8Us återvunna guldfunktion bör ses som en del av tillväxten av den cirkulära ekonomin. Enligt Goldman Sachs kan lösningarna för den cirkulära ekonomin hjälpa till att minska de globala växthusgasutsläppen med 39 %.”

Tillsammans med sitt gröna fotavtryck, som hjälper RM8U att sticka ut på en fullsatt pappersmarknad är det faktum att det är den första finansiella produkten som sponsras av The Royal Mint. ETCens guld förvaras också i Royal Mints valv.

”The Royal Mints engagemang innebär att ETC har mycket mer kontroll över sin leveranskedja,” sa McNeil.

Handla RM8U ETC

HANetf The Royal Mint Physical Gold ETC Securities (RM8U ETC) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.