Följ oss

Nyheter

eToro en etablerad plattform med avancerade handelsverktyg

Publicerad

den

eToro är ett marknadsledande socialt handelsnätverk som låter handlare kopiera erfarna investerares affärer eller få exklusiva förmåner för att dela sina egna handelsstrategier. eToro har eToro en etablerad plattform.

eToro är ett marknadsledande socialt handelsnätverk som låter handlare kopiera erfarna investerares affärer eller få exklusiva förmåner för att dela sina egna handelsstrategier. eToro har en etablerad plattform.

Med över 3 000 handelbara symboler är eToro också en stor global kryptovalutabörs som erbjuder kunder utanför USA möjligheten att handla valuta, börshandlade värdepapper och krypto. För amerikanska medborgare erbjuder eToro handel med aktier och börshandlade fonder (ETF) för användare som bor i 44 stater, för att lägga till sitt befintliga kryptovalutaerbjudande.

Fördelar

• Etablerad plattform

• Reglerad i många jurisdiktioner

• Unika sociala handelsmöjligheter som tillåter användare att matcha rörelser från populära handlare

Nackdelar

• Aktie-, ETF- och kryptovalutahandel endast tillgänglig i 44 amerikanska stater

• Marginalhandel är inte tillgänglig för amerikanska användare

CFD är inte tillgängligt i USA. Användare i USA kan inte handla med CFD:er.

Denna recension beskriver bland annat virtuell kryptovalutainvestering inom EU (av eToro Europe Ltd.), Storbritannien (eToro UK Ltd.) & USA (av eToro USA LLC); som är mycket volatil, oreglerad i vissa EU-länder och Storbritannien, inget konsumentskydd i EU eller Storbritannien och inte övervakas av EUs eller Storbritanniens regelverk. Investeringar är föremål för marknadsrisk, inklusive förlust av kapital.

Introduktion

eToro är en ledande onlinemäklare som erbjuder handel med kryptovalutor och aktiehandel. Det var bland de första onlinehandelsföretagen som stödde digital valutahandel när det lade till stöd för Bitcoin (BTC) 2014. Kort därefter lade det till stöd för Ethereum (ETH) och Ripple (XRP).

Idag stöder eToro 40+ kryptovalutor på sin populära onlinehandelsplattform, tillhandahåller en kryptobörs av företagsklass för professionella handlare och erbjuder en kryptoplånbok med flera valutor.

Att investera i kryptovalutor, decentraliserad finans (DeFi) och andra Initial Coin Offerings (ICOs) är mycket riskabelt och spekulativt, och marknaderna kan vara extremt volatila. Rådgör med en kvalificerad expert innan du fattar några ekonomiska beslut. Den här artikeln är inte en rekommendation att investera i kryptovalutor och inte heller kan informationens korrekthet eller aktualitet garanteras.

Företagsöversikt

Tel Aviv-baserade eToro lanserades 2007 av medgrundarna Ronen Assia, David Ring och Yoni Assia. Assia leder fortfarande företaget som VD idag.

Ursprungligen verkade under namnet RetailFX som en valutamäklare på nätet, bytte företaget senare namn till eToro och började erbjuda råvaror, index och aktier. 2010 lanserade den sin innovativa sociala handelsfunktion som låter användare automatiskt kopiera framgångsrika handlares affärer på plattformen och etablerar sig som världens ledande sociala handelsnätverk.

Under 2014 lade eToro till stöd för BTC, vilket gjorde det möjligt för användare att köpa och sälja CFD:er (till icke-amerikanska användare) i världens ledande digitala valuta. Fyra år senare blev även ETH och XRP tillgängliga på plattformen och fler digitala tillgångar tillkom under åren som följde. Under 2018 dök eToro först in i kryptovalutabranschen med lanseringen av eToroX och en kryptoplånbok.

Idag vill eToro etablera sig på den mycket konkurrensutsatta kryptobörsmarknaden genom att kontinuerligt förbättra sina kryptohandelstjänster.

eToro har meddelat planer på att bli börsnoterade via en SPAC-fusion med FinTech Acquisition Corp. V (NASDAQ: FTCV). eToro har värderats till cirka 10,4 miljarder dollar.

Kryptovalutor tillgängliga på eToro

eToro och eToroX stöder handel med 40+ kryptovalutor. Här är en titt på några av de mest populära kryptotillgångarna på eToro:

• Bitcoin (BTC)

• Bitcoin Cash (BCH)

• Cardano (ADA)

• Dash (DASH)

• Dogecoin (DOGE)

• Ethereum (ETH)

• Litecoin (LTC)

• Polkadot (DOT)

• Polygon (MATIC)

• Stellar Lumens (XLM)

Handelserfarenhet

Genom eToros enkla webbaserade plattform och väldesignade mobilapp kan kunder sätta in fiatvaluta från ett betalkort eller bankkonto och börja handla omedelbart.

Den intuitiva ”Trading”-fliken låter användare se aktuella priser och köpa, sälja eller konvertera krypto. Kanske är eToro mest känt för sin sociala handelsfunktion, som låter användare kopiera portföljinnehav och affärer för topphandlare.

Även om eToro erbjuder grundläggande marknads- och limitorder, såväl som möjligheten för icke-amerikanska användare att investera med marginal, har den inte några av de mer avancerade villkorliga order, avancerade kartfunktioner och kryptovalutapar som andra konkurrenter erbjuder.

eToro

eToros plattform tillåter kvalificerade användare i vissa jurisdiktioner att handla digitala valutor från Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) och Litecoin (LTC) till Aave (AAVE). Hävstångshandel är också tillgänglig för kvalificerade användare.

Den utan tvekan mest spännande funktionen i eToros handelsapp är möjligheten att automatiskt kopiera framgångsrika handlares affärer med hjälp av plattformens sociala handelsfunktion.

eToroX

eToroX kommer med alla funktioner du kan förvänta dig av en börs av institutionell kvalitet, inklusive insättningar i amerikanska dollar, marginalhandel, API:er för handel och snabb utförande. Dessa funktioner gör det till en lämplig handelsplattform för professionella och institutionella handlare.

Avgifter

eToros kryptohandelsavgifter är relativt låga jämfört med konkurrenternas avgifter, men användare måste se upp för valutaomvandling och uttagsavgifter. Det är också viktigt att notera att avgifterna kan variera beroende på var du befinner dig.

• Det finns inga uttagsavgifter för amerikanska kunder, men det finns ett krav på minsta uttag på minst 30 USD. Utanför USA tar eToro ut en uttagsavgift på $5.

• Utanför USA kunder måste betala en valutaomvandlingsavgift som börjar på 50 baspunkter (bps) för insättningar och uttag som görs i andra valutor än USD.

• Användare kommer att debiteras en avgift för att överföra krypto från eToro.com och till eToro Moneys kryptoplånbok. Avgifterna varierar beroende på vilken kryptovaluta du överför.

eToro tar också ut en inaktivitetsavgift på 10 USD per månad för konton som har varit inaktiva i över ett år.

eToroX-avgifter

eToroX tar ut en transaktionsavgift på 5 bps för pristagare och prisstiftare. Dessutom fungerar börsen med en inverterad maker-taker-modell, vilket innebär att pristagare får en rabatt eller debiteras en lägre avgift.

En baspunkt (bps) avser 0,01 %. En avgift på 50 bps innebär till exempel att du kommer att debiteras 0,50 % av det belopp du köper eller säljer. På valutamarknaderna kallas en baspunkt ibland också för en pip.

Säkerhet

eToro är ett etablerat onlinehandelsföretag som erbjuder en säker, reglerad plattform för kryptohandel med en meritlista av att hantera investerarmedel i över ett decennium.

På eToroX hålls majoriteten av användarmedlen i kylförvaring för att minska risken för förlorade pengar på grund av ett hack eller driftfel. Börsen distribuerar en kylförvaring Custody as a Service (CaaS)-lösning i samarbete med det ledande cybersäkerhetsföretaget GK8.

Förutom att användarmedel hålls i kylförvaring, uppmuntrar eToro även kontoinnehavare att ställa in tvåfaktorsautentisering (2FA) som ett extra skyddslager. Det krävs dock inte att 2FA aktiveras.

Öppna ett eToro-konto

Att öppna ett konto på eToro tar bara några minuter. Först måste du ange ett användarnamn, lösenord och e-postadress. När du har verifierat din e-postadress kommer eToro att kräva att du svarar på flera frågor för att avgöra din risktolerans och handelsupplevelse.

eToro-användare måste också verifiera sina konton. Som en del av denna process måste du också tillhandahålla personlig information, adressbevis och dela ett giltigt, statligt utfärdat ID. Identitetsverifiering kan ta några dagar och eToro meddelar nya användare när verifieringen är klar.

När du väl har skapat ett konto på eToro.com är registreringen för eToroX bara en fråga om ett klick, eftersom ditt eToro-konto ger dig tillgång till båda handelsplattformarna.

Kundservice

eToro erbjuder separat kundtjänst för eToro och eToroX. Båda plattformarna tillhandahåller hjälpcenter och assistans via supportbiljetter. Men som många andra kryptobörser är telefonsupport inte tillgänglig.

Företaget anställer också kontoansvariga som tar hand om de mest aktiva handlarna (de med $5 000 eller högre i eget kapital på plattformen) för att förbättra upplevelsen för eToros mest lojala kunder.

Kundnöjdhet

Som en global ledare inom onlinehandel med över 23 miljoner användare, får eToro positiv kundfeedback totalt sett, vilket framhävs av företagets Trustpilot-poäng på 4,1 av fem stjärnor över 11 000+ recensenter. eToros appbutiksbetyg är lika imponerande, med 4,1 stjärnor på Google Play Store och 3,7 stjärnor på Apple Store.

Plattformen får dock även en del negativ feedback från nuvarande och tidigare användare. Oförmågan att ta ut pengar och långsamma uttagstider är bland de främsta klagomålen. Andra användare rapporterar dolda och högre än förväntade avgifter.

Hur eToro kan jämföras med andra kryptovalutaföretag

eToro erbjuder en professionell kryptovalutabörs som gör det möjligt för användare att utföra en rad avancerade handelsstrategier.

Som ett av världens ledande sociala handelsnätverk var eToro en av de första fintechs som stödde kryptovalutor innan de gick vidare med att bygga en kryptobörs och en dedikerad kryptoplånbok för sina användare.

Med tanke på företagets storlek, 15 års marknadserfarenhet och betydande användarbas är eToro på väg att bli ett kryptokraftverk. Dessa funktioner och dess kopiahandelsverktyg gör den unikt placerad bland andra kryptobörser som är tillgängliga idag. Här är en titt på hur eToro kan jämföras med en annan populär kryptobörs, Coinbase:

eToro vs. Coinbase

eToro stöder social handel, vilket låter användare interagera med andra på sin plattform. Coinbase erbjuder ingen social handelsfunktion.

• Det finns över 150 kryptovalutor som stöds på Coinbase, och det finns drygt 40 kryptovalutor som stöds på eToro.6

Coinbase är strikt till för handel och investeringar i kryptovaluta. Förutom krypto tillåter eToro också användare att investera i aktier och ETF:er.

Bedömning

Professionella kryptohandlare kommer att uppskatta eToroX:s avancerade handelsfunktioner och fiat-till-krypto på- och avfart, medan nybörjare kommer att uppskatta den unika förmågan att kopiera populära handlare.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

SXRY ETF följer de 40 största aktierna i Italien

Publicerad

den

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,33 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 144 miljoner euro under förvaltning. SXRY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför SXRY?

Exponering mot brett diversifierade italienska företag

Direktinvestering i 40 italienska företag

Exponering för enskilda länder och stora företag med börsvärde

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av 40 av de största och mest likvida italienska företagen

Investeringsstrategi

FTSE MIB-index följer de 40 största italienska företagen.

Handla SXRY ETF

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCMB1
gettexEURSXRY
Stuttgart Stock ExchangeEURSXRY
Borsa ItalianaEURCSMIB
Euronext AmsterdamEURCMIB
London Stock ExchangeEURCMIB
SIX Swiss ExchangeEURCSMIB
XETRAEURSXRY

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
ENELENELUtilities11.24IT0003128367EUR
ISPINTESA SANPAOLOFinancials7.98IT0000072618EUR
ENIENIEnergy7.86IT0003132476EUR
STLASTELLANTIS NVConsumer Discretionary7.09NL00150001Q9EUR
RACEFERRARI NVConsumer Discretionary6.78NL0011585146EUR
STMSTMICROELECTRONICS NVInformation Technology6.10NL0000226223EUR
GASSICURAZIONI GENERALIFinancials5.64IT0000062072EUR
UCGUNICREDITFinancials5.29IT0005239360EUR
ATLATLANTIAIndustrials3.36IT0003506190EUR
CNHICNH INDUSTRIAL NVIndustrials3.16NL0010545661EUR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf om AIs inverkan på råvaror

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

Bailey betonade att AIs ökande energibehov, särskilt för AI-datacenter, nödvändiggör en övergång till mer robusta kraftgenereringsmetoder, inklusive kärnenergi. Han påpekade att kärnenergi ses som en hållbar lösning på grund av dess låga koldioxidutsläpp.

Bailey diskuterade den växande efterfrågan på råvaror som uran och koppar. Han förklarade att AI-datacenter och den bredare energiomställningen, inklusive elfordon och förnybar energi, driver denna efterfrågan.

HANetf har utvecklat ETFer fokuserade på uran- och koppargruvarbetare, genom vilka investerare kan utnyttja dessa trender. Den bredare Sprott Uranium Miners UCITS ETF, som lanserades för två år sedan, inkluderar stora och mindre aktörer, medan en nyare Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF fokuserar på mindre företag.

Dessutom har Copper Miners ESG ETF, som betonar ren kopparbrytning och inkluderar ett ESG-screeningselement, presterat bra.

Bailey avslutade med att notera de starka resultaten för dessa ETFer, med Copper Miners ESG ETF upp 35 % hittills i år och den breda Uranium Miners ETF upp 15 %. Han uttryckte optimism om den pågående råvarans supercykel som drivs av olika faktorer, inklusive energiomställningen och industripolitiska förändringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP spårar priset på ICP

Publicerad

den

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Internet Computer är ett blockchain-projekt som syftar till att skapa en decentraliserad och skalbar internetinfrastruktur genom att låta smarta kontrakt köras direkt på dess nätverk, vilket eliminerar behovet av traditionella serverbaserade arkitekturer. Det strävar efter att möjliggöra ett nytt paradigm för webbutveckling, där applikationer lagras på blockkedjan, vilket ger större säkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Produktdetaljer

EmittentValour Inc.
NamnValour Internet Computer (ICP) SEK
ISINCH1213604510
Valoren121360451
BasvalutaSEK
Underliggande tillgångINTERNET COMPUTER (ICP/USD)
FörfallodagOpen-ended
Förvaltningsavgift1,9 %

Handla Valour Internet Computer (ICP) SEK

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Nordic Growth Market.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
Nordic Growth MarketVALOUR INTERNET COMPUTER (ICP) SEKSEK

Fortsätt läsa

Populära