Följ oss

Nyheter

eToro en etablerad plattform med avancerade handelsverktyg

Publicerad

den

eToro är ett marknadsledande socialt handelsnätverk som låter handlare kopiera erfarna investerares affärer eller få exklusiva förmåner för att dela sina egna handelsstrategier. eToro har eToro en etablerad plattform.

eToro är ett marknadsledande socialt handelsnätverk som låter handlare kopiera erfarna investerares affärer eller få exklusiva förmåner för att dela sina egna handelsstrategier. eToro har en etablerad plattform.

Med över 3 000 handelbara symboler är eToro också en stor global kryptovalutabörs som erbjuder kunder utanför USA möjligheten att handla valuta, börshandlade värdepapper och krypto. För amerikanska medborgare erbjuder eToro handel med aktier och börshandlade fonder (ETF) för användare som bor i 44 stater, för att lägga till sitt befintliga kryptovalutaerbjudande.

Fördelar

• Etablerad plattform

• Reglerad i många jurisdiktioner

• Unika sociala handelsmöjligheter som tillåter användare att matcha rörelser från populära handlare

Nackdelar

• Aktie-, ETF- och kryptovalutahandel endast tillgänglig i 44 amerikanska stater

• Marginalhandel är inte tillgänglig för amerikanska användare

CFD är inte tillgängligt i USA. Användare i USA kan inte handla med CFD:er.

Denna recension beskriver bland annat virtuell kryptovalutainvestering inom EU (av eToro Europe Ltd.), Storbritannien (eToro UK Ltd.) & USA (av eToro USA LLC); som är mycket volatil, oreglerad i vissa EU-länder och Storbritannien, inget konsumentskydd i EU eller Storbritannien och inte övervakas av EUs eller Storbritanniens regelverk. Investeringar är föremål för marknadsrisk, inklusive förlust av kapital.

Introduktion

eToro är en ledande onlinemäklare som erbjuder handel med kryptovalutor och aktiehandel. Det var bland de första onlinehandelsföretagen som stödde digital valutahandel när det lade till stöd för Bitcoin (BTC) 2014. Kort därefter lade det till stöd för Ethereum (ETH) och Ripple (XRP).

Idag stöder eToro 40+ kryptovalutor på sin populära onlinehandelsplattform, tillhandahåller en kryptobörs av företagsklass för professionella handlare och erbjuder en kryptoplånbok med flera valutor.

Att investera i kryptovalutor, decentraliserad finans (DeFi) och andra Initial Coin Offerings (ICOs) är mycket riskabelt och spekulativt, och marknaderna kan vara extremt volatila. Rådgör med en kvalificerad expert innan du fattar några ekonomiska beslut. Den här artikeln är inte en rekommendation att investera i kryptovalutor och inte heller kan informationens korrekthet eller aktualitet garanteras.

Företagsöversikt

Tel Aviv-baserade eToro lanserades 2007 av medgrundarna Ronen Assia, David Ring och Yoni Assia. Assia leder fortfarande företaget som VD idag.

Ursprungligen verkade under namnet RetailFX som en valutamäklare på nätet, bytte företaget senare namn till eToro och började erbjuda råvaror, index och aktier. 2010 lanserade den sin innovativa sociala handelsfunktion som låter användare automatiskt kopiera framgångsrika handlares affärer på plattformen och etablerar sig som världens ledande sociala handelsnätverk.

Under 2014 lade eToro till stöd för BTC, vilket gjorde det möjligt för användare att köpa och sälja CFD:er (till icke-amerikanska användare) i världens ledande digitala valuta. Fyra år senare blev även ETH och XRP tillgängliga på plattformen och fler digitala tillgångar tillkom under åren som följde. Under 2018 dök eToro först in i kryptovalutabranschen med lanseringen av eToroX och en kryptoplånbok.

Idag vill eToro etablera sig på den mycket konkurrensutsatta kryptobörsmarknaden genom att kontinuerligt förbättra sina kryptohandelstjänster.

eToro har meddelat planer på att bli börsnoterade via en SPAC-fusion med FinTech Acquisition Corp. V (NASDAQ: FTCV). eToro har värderats till cirka 10,4 miljarder dollar.

Kryptovalutor tillgängliga på eToro

eToro och eToroX stöder handel med 40+ kryptovalutor. Här är en titt på några av de mest populära kryptotillgångarna på eToro:

• Bitcoin (BTC)

• Bitcoin Cash (BCH)

• Cardano (ADA)

• Dash (DASH)

• Dogecoin (DOGE)

• Ethereum (ETH)

• Litecoin (LTC)

• Polkadot (DOT)

• Polygon (MATIC)

• Stellar Lumens (XLM)

Handelserfarenhet

Genom eToros enkla webbaserade plattform och väldesignade mobilapp kan kunder sätta in fiatvaluta från ett betalkort eller bankkonto och börja handla omedelbart.

Den intuitiva ”Trading”-fliken låter användare se aktuella priser och köpa, sälja eller konvertera krypto. Kanske är eToro mest känt för sin sociala handelsfunktion, som låter användare kopiera portföljinnehav och affärer för topphandlare.

Även om eToro erbjuder grundläggande marknads- och limitorder, såväl som möjligheten för icke-amerikanska användare att investera med marginal, har den inte några av de mer avancerade villkorliga order, avancerade kartfunktioner och kryptovalutapar som andra konkurrenter erbjuder.

eToro

eToros plattform tillåter kvalificerade användare i vissa jurisdiktioner att handla digitala valutor från Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) och Litecoin (LTC) till Aave (AAVE). Hävstångshandel är också tillgänglig för kvalificerade användare.

Den utan tvekan mest spännande funktionen i eToros handelsapp är möjligheten att automatiskt kopiera framgångsrika handlares affärer med hjälp av plattformens sociala handelsfunktion.

eToroX

eToroX kommer med alla funktioner du kan förvänta dig av en börs av institutionell kvalitet, inklusive insättningar i amerikanska dollar, marginalhandel, API:er för handel och snabb utförande. Dessa funktioner gör det till en lämplig handelsplattform för professionella och institutionella handlare.

Avgifter

eToros kryptohandelsavgifter är relativt låga jämfört med konkurrenternas avgifter, men användare måste se upp för valutaomvandling och uttagsavgifter. Det är också viktigt att notera att avgifterna kan variera beroende på var du befinner dig.

• Det finns inga uttagsavgifter för amerikanska kunder, men det finns ett krav på minsta uttag på minst 30 USD. Utanför USA tar eToro ut en uttagsavgift på $5.

• Utanför USA kunder måste betala en valutaomvandlingsavgift som börjar på 50 baspunkter (bps) för insättningar och uttag som görs i andra valutor än USD.

• Användare kommer att debiteras en avgift för att överföra krypto från eToro.com och till eToro Moneys kryptoplånbok. Avgifterna varierar beroende på vilken kryptovaluta du överför.

eToro tar också ut en inaktivitetsavgift på 10 USD per månad för konton som har varit inaktiva i över ett år.

eToroX-avgifter

eToroX tar ut en transaktionsavgift på 5 bps för pristagare och prisstiftare. Dessutom fungerar börsen med en inverterad maker-taker-modell, vilket innebär att pristagare får en rabatt eller debiteras en lägre avgift.

En baspunkt (bps) avser 0,01 %. En avgift på 50 bps innebär till exempel att du kommer att debiteras 0,50 % av det belopp du köper eller säljer. På valutamarknaderna kallas en baspunkt ibland också för en pip.

Säkerhet

eToro är ett etablerat onlinehandelsföretag som erbjuder en säker, reglerad plattform för kryptohandel med en meritlista av att hantera investerarmedel i över ett decennium.

På eToroX hålls majoriteten av användarmedlen i kylförvaring för att minska risken för förlorade pengar på grund av ett hack eller driftfel. Börsen distribuerar en kylförvaring Custody as a Service (CaaS)-lösning i samarbete med det ledande cybersäkerhetsföretaget GK8.

Förutom att användarmedel hålls i kylförvaring, uppmuntrar eToro även kontoinnehavare att ställa in tvåfaktorsautentisering (2FA) som ett extra skyddslager. Det krävs dock inte att 2FA aktiveras.

Öppna ett eToro-konto

Att öppna ett konto på eToro tar bara några minuter. Först måste du ange ett användarnamn, lösenord och e-postadress. När du har verifierat din e-postadress kommer eToro att kräva att du svarar på flera frågor för att avgöra din risktolerans och handelsupplevelse.

eToro-användare måste också verifiera sina konton. Som en del av denna process måste du också tillhandahålla personlig information, adressbevis och dela ett giltigt, statligt utfärdat ID. Identitetsverifiering kan ta några dagar och eToro meddelar nya användare när verifieringen är klar.

När du väl har skapat ett konto på eToro.com är registreringen för eToroX bara en fråga om ett klick, eftersom ditt eToro-konto ger dig tillgång till båda handelsplattformarna.

Kundservice

eToro erbjuder separat kundtjänst för eToro och eToroX. Båda plattformarna tillhandahåller hjälpcenter och assistans via supportbiljetter. Men som många andra kryptobörser är telefonsupport inte tillgänglig.

Företaget anställer också kontoansvariga som tar hand om de mest aktiva handlarna (de med $5 000 eller högre i eget kapital på plattformen) för att förbättra upplevelsen för eToros mest lojala kunder.

Kundnöjdhet

Som en global ledare inom onlinehandel med över 23 miljoner användare, får eToro positiv kundfeedback totalt sett, vilket framhävs av företagets Trustpilot-poäng på 4,1 av fem stjärnor över 11 000+ recensenter. eToros appbutiksbetyg är lika imponerande, med 4,1 stjärnor på Google Play Store och 3,7 stjärnor på Apple Store.

Plattformen får dock även en del negativ feedback från nuvarande och tidigare användare. Oförmågan att ta ut pengar och långsamma uttagstider är bland de främsta klagomålen. Andra användare rapporterar dolda och högre än förväntade avgifter.

Hur eToro kan jämföras med andra kryptovalutaföretag

eToro erbjuder en professionell kryptovalutabörs som gör det möjligt för användare att utföra en rad avancerade handelsstrategier.

Som ett av världens ledande sociala handelsnätverk var eToro en av de första fintechs som stödde kryptovalutor innan de gick vidare med att bygga en kryptobörs och en dedikerad kryptoplånbok för sina användare.

Med tanke på företagets storlek, 15 års marknadserfarenhet och betydande användarbas är eToro på väg att bli ett kryptokraftverk. Dessa funktioner och dess kopiahandelsverktyg gör den unikt placerad bland andra kryptobörser som är tillgängliga idag. Här är en titt på hur eToro kan jämföras med en annan populär kryptobörs, Coinbase:

eToro vs. Coinbase

eToro stöder social handel, vilket låter användare interagera med andra på sin plattform. Coinbase erbjuder ingen social handelsfunktion.

• Det finns över 150 kryptovalutor som stöds på Coinbase, och det finns drygt 40 kryptovalutor som stöds på eToro.6

Coinbase är strikt till för handel och investeringar i kryptovaluta. Förutom krypto tillåter eToro också användare att investera i aktier och ETF:er.

Bedömning

Professionella kryptohandlare kommer att uppskatta eToroX:s avancerade handelsfunktioner och fiat-till-krypto på- och avfart, medan nybörjare kommer att uppskatta den unika förmågan att kopiera populära handlare.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Nordnets Ara lär dig allt om ETFer

Publicerad

den

Ara lär dig allt om ETFer, vad fördelarna är jämfört med fonder, och hur du sätter upp ett courtagefritt månadssparande i ETFer hos Nordnet.

Ara lär dig allt om ETFer, vad fördelarna är jämfört med fonder, och hur du sätter upp ett courtagefritt månadssparande i ETFer hos Nordnet.

Disclaimer: Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Fortsätt läsa

Nyheter

EL48 ETF investerar i tyska säkerställda obligationer med investment grade betyg

Publicerad

den

Deka iBoxx EUR Liquid Germany Covered Diversified UCITS ETF (EL48 ETF) investerar i säkerställda obligationer med fokus på Tyskland. ETF:n innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Deka iBoxx EUR Liquid Germany Covered Diversified UCITS ETF (EL48 ETF) investerar i säkerställda obligationer med fokus på Tyskland. ETF:n innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. Denna ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,09 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Deka iBoxx EUR Liquid Germany Covered Diversified UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 76 miljoner euro under förvaltning. ETFen är äldre än 5 år och har sin hemvist i Tyskland.

Mål

Deka iBoxx EUR Liquid Ger. Covered Diversified UCITS ETF är en UCITS IV-kompatibel börshandlad fond som är registrerad i Tyskland. Fondens mål är att följa utvecklingen av iBoxx Liquid Germany Covered Diversified Index (Price Index). Det maximala antalet obligationer i indexet är begränsat till 30. Endast obligationer med en utestående volym på minst 1 miljard euro kvalificerar för indexet.

Investeringsstrategi

Deka iBoxx EUR Liquid Germany Covered Diversified UCITS ETF strävar efter att spåra iBoxx® EUR Liquid Germany Covered Diversified-index. Indexet iBoxx® EUR Liquid Germany Covered Diversified följer tyska säkerställda obligationer i euro och innehåller likvida obligationer.

Handla EL48 ETF

Deka iBoxx EUR Liquid Germany Covered Diversified UCITS ETF (EL48 ETF) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETF handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUREL48
Stuttgart Stock ExchangeEUREL48
XETRAEUREL48

Fortsätt läsa

Nyheter

Förvaltare delar sina åsikter om AI och renare livsstil

Publicerad

den

Chris Versace, CIO för Tematica Research, förklarar varför investerare kan bli förvånade över hur länge Federal Reserve är villig att hålla räntorna höga efter att centralbanken nått toppen av denna åtstramningscykel. Versace delar också sina åsikter om AI och renare livsstil med IGTV:s finansanalytiker Angeline Ong.

Chris Versace, CIO för Tematica Research, förklarar varför investerare kan bli förvånade över hur länge Federal Reserve är villig att hålla räntorna höga efter att centralbanken nått toppen av denna åtstramningscykel. Versace delar också sina åsikter om AI och renare livsstil med IGTV:s finansanalytiker Angeline Ong.

Handla DIGI ETF

HANetf Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF (DIGI ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära