Följ oss

Nyheter

Så här köper Du PayPal genom en börshandlad fond

Publicerad

den

Så här köper Du PayPal genom en börshandlad fond

Så här köper Du PayPal genom en börshandlad fond PayPal Holdings (NasdaqGS: PYPLV) är nu ett fristående börsnoterat företag efter nyligen att avknoppats från eBay (NasdaqGS: EBAY). Efter nio handelsdagar har aktierna i PayPal stigit med 4,7% och mer än hälften av denna vinst kom i går.

Även PayPal är är en nyintroduktion kan de investerare som arbetar med börshandlade fonder köpa aktien genom en ETF. Det finns redan minst ett alternativ, och fler är på gång när flera andra börshandlade fonder snart kommer att köpa denna aktie. Så här köper Du PayPal genom en börshandlad fond.

PureFunds ISE Mobile Payments ETF (NYSEArca: IPAY), en helt ny börshandlad fond, som förvaltas av PureFunds, samma företag som under hösten 2014 lanserade den mycket framgångsrika PureFunds ISE Cyber Security ETF (NYSEArca: HACK). Vi kommer att skriva mer om IPAY under kommande vecka och även ta med denna artikel i nästa veckas nyhetsbrev. IPAY är den första börshandlade fonden som är helt dedikerad till at köpa aktier i leverantörer av mobila betalningslösningar. Denna ETF lanserades i veckan, och har PayPal som ett innehav. PayPal är denna börshandlade fonds tredje största innehav, och ingår i det underliggande ISE Mobile Payments Index (IPY) där aktien har en vikt på 5,7 procent. Det är endast företag som VISA (NYSE: V) och American Express (NYSE: AXP) som har större vikt i detta index.

Flera börshandlade fonder förväntas köpa PayPal

Vi har identifierat en rad andra börshandlade fonder som bör kunna vara aktuella för att köpa aktier i PayPal, och som sannolikt kommer att göra det under den kommande veckan. Ett av de mer självklara valen är Renaissance IPO ETF (NYSEArca: IPO). Denna börshandlade fond har ett placeringsreglemente som tillåter fonden att köpa en nyintroducerad aktie på den femte handelsdagen efter introduktionen.

En annan potentiell köpare är Van Ecks motsvarighet, den börshandlade fond som heter Market Vectors Global Spin-Off ETF (NYSEArca: SPUN) som vi nyligen skrivit om. SPUN replikerar utvecklingen av det likaviktade indexet Horizon Kinetics Global Spin-Off Index. SPUN bygger upp en position i ett tidigt skede efter det att ett avknoppat företag börjar handlas på aktiemarknaden, och väljer ofta att köpa ytterligare aktier i samband med att kurserna faller. SPUN kan äga en aktie i upp till fem år efter det att den knoppades av från sitt moderföretag. SPUN adderar nya aktier varje kvartal.

Slutligen finns Guggenheim Spin-Off ETF (NYSEArca: CSD), en börshandlad fond som också köper aktier i bolag som har knoppats av. CSD kan köpa aktier upp till 30 månader efter det att en aktie har knoppats av, men inte längre tid än ett halvår efter det att denna ETFs index har rebalanserats.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.